Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
De azi sunt membru pe acest forum si cu greu am reusit sa-mi conving sotia sa merge la mare la camping, dupa o iesire ratata acum doi ani, asa ca am cateva intrebari, va rog sa-mi spuneti cam ce ar trebui sa am si a nu-mi lipseasca ptr a avea un concediu ok.
Deci, am sa-mi iau un cort destul de mare si incapator ptr noi 3(sotia si baietelul), frigider neaparat(neavand frigider a fost motivul ptr care ne-am descucat ff greu); am saltele, masuta cu scaune, mai iau o butelie de voiaj din obor de 5L sper sa fie suficient(buteliile astea unde se pot incarca?), in afara de astea ce mi-ar mai trebui, orice considerati necesar .
Ca si camping as alege unul din mamaia ptr ca e aproape de plaja, dar am citit ca unele sunt cam cu prb, cel din venus e super, singura prb e distanta pana la plaja.
Va multumesc si astept sfaturi
Cred ca ar fi indicat sa mai achizitionati un izopren din mai multe straturi, mai lung cu 20cm la ambele capete, in vreo 3-4 straturi. Nu te va trage curentul atunci cand dormi pe saltele. Cautati la magazinele cu materiale de constructii, acolo se vinde la metru.
Um umbrar ar fi iarasi indicat, pe caldura in cort "te coci". Am vazut ca acum sunt umbrare cu pereti laterali cu plasa de tantari. Un somn la amiaza intr-un astfel de umbrar e mai relaxant decat in cort.
Cautati un camping cu umbra de la copaci, altfel riscati sa faceti sauna tot concediul.
Atentie, unele campinguri percep o taxa suplimentara pentru astfel de paravane.
Daca cel de la Venus vi se pare ok si nu va deranjeaza prea mult cele cateva minute pana la plaja(5-10 max.) il recomand pentru umbra,preturi,amabilitatea gazdelor, linistea atat de necesara in concediu si va garantez ca veti avea acces la frigiderele terasei unde puteti tine ce doriti(fara costuri suplimentare).
Nu strica sa ai si o folie de plastic pe care la nevoie sa o intinzi deasupra cortului(eu puneam una si dedesubt la munte ca sa nu se ude fundul cortului)
Sorine ,in privinta buteliilor de voiaj ( cele de 5 kg ),se pot incarca la orice statie care are si GPL . Baietii de acolo ,au reductie speciala ,pentru asa ceva . Daca locuiai in Bucuresti ,iti dadeam o gramada de adrese ,unde se incarca "buteliile minune " :P
Celelalte informatii vad ca le-ai primit de la antevorbitorii mei .
Eu la cortul meu ,am 4 placi de polistiren extrudat ( din acela tare ),care le pun jos si dorm fara probleme ,fara dureri de spate ,sau alte chestii . Cu bine
Multumesc ptr raspunsuri, m-am lamurit cam ce ar mai trebui sa iau, de pus pe cort, sub cort, si am lamurit si cu butelia(sper sa ajunga 5L ptr vreo 10 zile)
Acum intampin alta prb, greu de ales cortul, am gasit pe net ceva corturi, dar nu stiu daca sunt bune ori nu, am sa merg si prin mall-uri sa vad ce si cum, dar am sa pun un link aici sa-mi ziceti daca sunt bune aceste corturi, sau daca stiti in alta parte astfel de produse, gama low cost momentan:
e primul cort de sus, si al 2-lea mi-ar surade, care e mai ok din cele doua? http://www.cort.ro/subcategorie.html?page=speciale
sorin constantin scrie:... mai iau o butelie de voiaj din obor de 5L sper sa fie suficient(buteliile astea unde se pot incarca?)...
Despre buteliile din obor, verifica sa fie poansonat pe ele fabricantul, scadenta la verificare si, mai ales, marcajul de conformitate (pi). Le-am vazut si eu (daca e vorba de aceleasi butelii). Nu am gasit nici un marcaj pe ele, nu recomand nimanui asa ceva.
De incarcat butelii, cred ca se poate la benzinaria de langa UZUC. Bineinteles neoficial :mrgreen:
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Daca vrei sa ai confort la cort evita corturile mici. Cauta ceva cat mai spatios si mai inalt, nu te uita la nr de persoane trecut pe fisa (daca zice de trei persoane cu greu incap una si jumatate). Vezi ceva care sa aiba terasa, guri de aerisire (dar pe care sa le poti inchide cu scai sau fermoar), plasa de tantari obligatoriu, fermoare de calitate, ramforsari, cusuturi lipite sau etansate cu banda. Ideal ar fi sa gasiti ceva cu min doua cusete de dormit, una pt copil cealalta pt soti.
Eu am un cort cumparat din Germania, Wehncke Outdoor Freizelt fabricat in Germania de Gebr. Holzapfel Gmbh. Este in genul celui cautate de dumneavoastra. Dimensiuni : lungime 90cm+240+240+90, latime 255cm. O sa-l pun la rubrica de vanzari. L-am cumparat acum trei ani, dar nevasta-mea nu a vrut sa mergem cu copilul, a avut o perioada lunga niste probleme de sanatate. Asa m-a determinat sa-mi cumpar rulota 8)
Diferenta e doar la nr de persoane, din ce vad.Cort asemanator cu cel de sus,am si eu si cand l-am folosit,am fost foarte multumit de el;ma refer la spatiu(in hol puteam sta in picioare;si puteam tine si frigiderul tot acolo,era spatios.Despre materialul din care e confectionat,nu se poate spune din poze,nimic.Al meu era adus din Germania,a costat 500 marci prin anul 2001,dar eu n-am pus niciodata folie pe el;chiar cand ploua torential,nu trecea un strop prin el(cand i-am facut proba,am pus sub dus o parte din material si apa s-a adunat ca intr-o folie,n-a curs un strop prin material).In ultima vreme,vad multi cu cortul ca pun folie;or fi materialele din care sunt confectionate,slabe si patrunde apa :roll: .Ca si frigider,eu as recomanda unul care merge la 12V/220V si pe gaz.Eu asa ceva mi-am luat si mergeam cu cortul cu frigiderul dupa mine;racit cu o zi inainte pe timpul transportului,il conectam la 12V la masina sa mentina temperatura pe drum,iar in camping pe butelie;o butelie mare,Petrom ajunge 30 de zile la frigider.( si e mai ieftin decat sa platesti curent zilnic acolo,dar se poate folosi si la 220V,daca reteaua nu e suprasolicitata;unde am fost eu,curentul era moca,dar toti gateau pe resou din acest motiv si astfel frigiderul de-abia mai functiona la 220V,care de fapt nu mai era decat 190V,insuficient ca sa raceasca bine,deci il foloseam pe gaz).La 35 grade in holul cortului,aveam in frigider cca 6 grade;ma invidiau toti ca nu mergeam la fiecare masa la magazin,dupa alimente;le scoteam din frigider reci si proaspete .
Cat despre butelii,acum vreo trei ani,in Pitesti,la o statie GPL,undeva la intrarea pe autostrada se vindeau si butelii italiene de 6 kg,aratau cam ca cele romanesti de voiaj.Poate mai au si acum,e oricum prin apropiere;sau dicele care se folosesc si la rulote,de 6 kg si cu un aragaz cu un ochi,sau arzator care se poate pune pune pe butelie.Colegul Bratulescu Ionut a luat asa ceva din targ,cred ca din Ploiesti.
Pe langa ce au zis ceilalti sa nu uiti macar un polar sau un pulovar, ieri am inghetat, nici nu am iesit din rulota si in toata statiunea Venus nu am gasit ceva cu maneca lunga... Cine se gandea ca vor fi 10 grade...???
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Este bine sa evitati corturile la care nu este precizat indicele de impermeabilitate. Nu degeaba nu scrie nimic :!:
Pt documentare aveti aici niste informatii utile: http://www.vreaucort.ro/impermeabilitate.html
Foarte bune sfaturile dvs, uite asa mai invatai cate ceva, ca daca n-am trecut prin ele n-aveam de unde sti.
Am sa fiu atent la butelie sa vad despre ce e vb, nu vreau sa explodez la mare , mai ales ca e destul de cald si e un real pericol.
Frigider pe gaz nu cred sa gasesc, am gasit ceva micut de 91L cu congelator si are spatiu suficient.
Corturile, buna atentionarea cu impermeabilitatea, am citit articolele, dar din pacate momentan nu pot face investitii mari, am sa iau un cort din cele din comert, sau daca gasesc la vreo cunostinta de imprumut ptr vara asta(desi nu sunt adeptul imprumuturilor de orice-o fi), si la anul ne pregatim din timp, mai ales daca le va placea la cort in acest concediu.
Daca voi lua un cort mai ''slab'' am sa pun o folie pe el in caz de ceva.
Haine oricum ne luam si groase, in general umplem un troler si o geanta si mai mult de jumate nu le folosim, dar e bine sa ai de toate... :D
@Gabi Peterca- foarte frumos cortul dvs, daca stateam bine cu banii il luam.Oricum va doresc vanzare buna!