Cu sau fara REZERVARE?

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ana Bejan
Membru forum
13
Oras: Pitesti
Data nasterii: 01 Ian 1980

Cu sau fara REZERVARE?

Mesaj de Ana Bejan »

Salut,

Anul acesta planuim un concediu cu rulota in luna iulie pe urmatorul traseu: Bucuresti - HU (Balaton) - AT (Achensee) - Luxemburg - Belgia - Olanda si inapoi. Vream sa stam cam o luna. Este prima iesire in strainatate cu rulota. As vrea sa va intreb din experienta voastra daca este nevoie sa facem rezervare la campinguri in prealabil? Mai ales in orasele foarte populare de genul Amsterdam... Intreb pentru ca noi vom calatori si cu baietelul nostru de 1 an, deci nu vom fi chiar de capul nostru :D si trebuie pe cat posibil sa ii respectam programul de somn/papa/etc. Daca alergam de fiecare data 4 h ca sa gasim loc intr-un camping e cam naspa...

So, cu sau fara rezervare? Voi cum faceti?

Multumesc!

-----------------------------------------------------------
3 rulotisti foarte incantati: Ana + Florin + bb Calin
Renault Megane 1,5 dci + Knaus Country 1991
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Cu sau fara REZERVARE?

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Anul asta mai are multe luni, dar oricare ar fi perioada, eu zic fara rezervare ca atunci chiar trebuie sa va tineti de un program fix.
Vezi: viewtopic.php?f=4&t=3727
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Fara rezervare e mai lejer dpdv al programului.
Ar fi necesar ghidul ACSI cel putin pentru a vedea unde gasesti loc in campingurile situate intr-o anumita zona pe care o vei vizita in urmatoarele zile.
Altfel e mai greu, sa bati din poarta-n poatra sa vezi unde au locuri.
Rezervarea ar fi buna dar te conditioneaza la un program strict facut de acasa pe care intotdeauna nu mai vrei sa-l respecti.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Mona si Octav
Membru forum
15

Mesaj de Mona si Octav »

Sunt plusuri si minusuri in fiecare din cele doua ipoteze.
CU REZERVARE esti legat de program, e-adevarat; avantajul este ca, daca vrei sa stai intr-un camping aproape de centru, recomand sa ai rezervare; daca nu conteaza ca esti cu 10 km in afara localitatii, poti merge fara rezervare si sa risti sa nu gasesti loc unde te gandesti;
FARA REZERVARE NU TREBUIE SA PIERZI 3-4 ORE cautand un camping, poti suna inainte cu 1 zi la camping, asa poti afla daca este loc si orice receptioner normal stie programul campingului pentru urmatoarele 3-4 zile si, daca este loc, iti va face accepta rezervarea telefonica cu sosire a doua zi. Nu gasesti, suni la alt camping si cheltui niste telefoane, nu 3-4 ore care pot fi mai pretioase decat pare.
POTI COMBINA cele doua aspecte, la Amsterdam de exemplu iti recomand sa faci rezervare.in orasele aglomerate turistic si in sezon de varf, campingurile apropiate de centru sunt ocupate. acolo fa rezervare.
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Mona si Octav
Membru forum
15

Mesaj de Mona si Octav »

AMSTERDAM: noi am stat la camping Zeeburg, este comod, ai 5-600 metri pana la tramvai si tramvaiul vine la max 10 minute si ai 3 statii pana la Centraal Station; iar de acolo esti la 10 minute de plimbare lejera de Dammplatz. am sunat la receptie din Romania, inainte de plecare, ne-au recomandat sa facem rezervare pe net (costa 5 euro sa faciurezervarea) si am platit anticipat. iar daca vrei sa anulezi rezervarea cu minim 7 zile inainte, pierzi 50% din bani; daca n-o anulezi si nu apari in max 24 ore, sa-ti fie de bine, nici locul nu ti-l pastreaza, nici banii inapoi nu-i primesti; cam dur; in cazul nostru a iesit bine, am intarziat putin, receptia era inchisa (aveau program intre 9 si 12 dimineata, am fost in decembrie), dar actele ne asteptau pregatite in cutia postala; a iesit bine pana la urma; campingul era cam pustiu pe 22 decembrie seara, dar pe 23 s-a animat ca prin farmec; nu s-a umplut, dac-am fi venit fara rezervare am fi avut loc.
PARIS: acolo n-am facut rezervare si n-am gasit loc cu nici un chip (in august); a trebuit sa ne oprim la circa 40 km afara din Paris si asta-i cam incomod daca vrei sa vizitezi orasul si esti cu camperul.
SUCCES
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Ana Bejan
Membru forum
13
Oras: Pitesti
Data nasterii: 01 Ian 1980

Mesaj de Ana Bejan »

Asa intuiam si eu: in locurile foarte vizitate ar fi bine sa facem rezervare. Multumesc mult pentru ponturi!
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

ITP-ul nostru nu este recunoscut international la rulote, cel putin asa am auzit, noi avem remorci speciale construite artizanal,trebuie sa mearga doar franele si instalatia electrica exterioara... cuvantul rulota nu exista in vocabularul RAR-ului, va trebuie o inspectie tehnica autorizata international...revizia la instalatia de gaz o aveti valabila?...cred ca este obligatorie daca se fac calatorii in strainatate...chiar rog si alti colegi sa-si dea cu parerea daca este adevarat sau nu, este bine de stiut daca se fac excursii afara, trebuie sa fie o autorizare speciala!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

De ce sa nu fie recunoscut?La masina nu e la fel?nu e recunoscut?Singura diferenta este ca avand instalatie de gaz,ITP-ul facut de RAR nu cuprinde si instalatia de gaz.Aceasta se poate face la cei autorizati pentru asta si care elibereaza certificate recunoscute international;de ex.PETI!
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Corect...dar colegii care merg afara cu rulota cunosc asta?...au revizia la gaz?...este un subiect care nu a fost lamurit pe forum, sau poate nu am citit eu destul...este bine sa se faca o tema numai pentru acest lucru ca sa stie si altii ce obligatii suplimentare mai exista cand pleci cu rulota in alte tari.
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Niky Radu scrie:Corect...dar colegii care merg afara cu rulota cunosc asta?...au revizia la gaz?...este un subiect care nu a fost lamurit pe forum, sau poate nu am citit eu destul...este bine sa se faca o tema numai pentru acest lucru ca sa stie si altii ce obligatii suplimentare mai exista cand pleci cu rulota in alte tari.
Da, cam toata lumea cunoaste ca exista difenta intre inspectia tehnica "de mers pe drumuri" si cea de gaze...!!
la o simpla cautare pe goagle si nu pe forum, uite ce apare, si ce data are postarea!!
sa auzim de bine!!
http://www.google.ro/search?sourceid=ch ... 80&bih=635
si rezultatul!
viewtopic.php?f=62&t=116&start=15
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

Eu stiu de cateva luni de la Costin Tabra de aceasta obligatie,mi-a comunicat verbal, si chiar el este autorizat pentru verificat instalatia de gaz, nu mi-a trecut prin cap sa caut la "frigidere" de urmatoarele pasaje....."Daca in Germania mergi cu butelia de gaz pe rulota pe drumurile publice si nu ai inspectie tehnica (TUV) la instalatia de gaz este infractiune ! Nu conteaza ca instalatia ta este perfecta d.p.d.v tehnic."..."Singurul autorizat pentru verificari la instalatia de gaz este Peti, care este si singurul Service Truma.
Apelati cu incredere ! :D
http://eur-lex.europa.eu/Notice.do?mode ... words=null
Citez pe colegul nostru Peti Luidort :
"aceasta lege este valabila si pentru romania,dar mai ales celor care doresc sa calatoreasca cu rulota sau camperul in tarile uniunii.
am obtinut dreptul de a face verificarile si a emite un certificat in sensul legii.sintem reprezentantii oficiali si acreditati al firmei truma.putem face aceste verificari la rulote si autorulote care au in dotare incalzitoare de fabricatie truma.
astept intrebarile voastre "...propun sa se deschida o tema speciala cu obligatiile rulotistilor in afara tarii, este mai usor de gasit...cati oare dintre noi au ajuns cu privirea pe randurile de mai sus la "diverse"?
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Daca ati fi folosit functia SEARCH (CAUTARE) a forumului, gaseati topicul "special" Revizie gaz (Valabila in UE)
viewtopic.php?f=63&t=3831&p=60557#p60557
Si Pasaport animale + instalatie gaz
viewtopic.php?f=4&t=2488&hilit=pasaport+animale
Orice problema are o rezolvare practica
Scrie răspuns