bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Mai lamurit cu ce ne-ai aratat ai spus tot ,esti unul din cei care viseaza la rulota si nici decum sa cumpere o rulota cum viseaza .
Daca tu ne arati o rulota din 76 ai spus tot , rulota aiai nu costa la noi mai mult de 1000 de eu , noi vorbim aici de rulote care sa aiba tot confortul necesar comparabil cu un hotel , rulota de aici nu are decit locuri de dormit deci este pt undeva stationar daca nu ai observat asta, darrrrrrrrrrrrr anul 1976 trebuia sa iti spuna totul nu are decit 35 de ani este de virsta cu bunica.
am zis k ceva de GENU ASTA.nu ma intereseaza numaidecat anul.vreau doar pat matrimonial si unul pt copil si baie in primul rand.ma refeream la marime(lungime-spatiu interior). sub nici o forma nu vreau sa iau o rulota mai lunga de 4,5-5 metri.
bmw 320D,150 cai,break+sper sa fie ceva incapator pt noi ,fiica noatra si cateaua noastra :D
Buna seara!
Ca sa intru si eu (ca tot am deschis topicul :D ) vreau sa va spun ceva....
Dupa toate parerile pe care le-am citit aici pe forum (de la oameni cu experienta) doresc sa lamuresc ce este cu "masina cu tractiune spate"
Am plecat la RAR cu rulota (zapada de 20 cm in curtea unde tin rulota) la plecarea de pe loc..... am arat. daca nu reduceam ajungeam la chinezi :D
"masina cu tractiune spate" un mercedes benzinar 1800 sapa in zapada si mai apoi in pamant :D
Aunci mi-am spus ca daca aveam tractiune fata rotile se invarteau cam in gol (ce e drept greutatea masinii se afla in fata si as fi avut aderenta) dar cred ca amvelopele fac diferenta la tractiune indiferent de rotile motoare.
In concluzie nu as renunta la tractiune spate in favoarea tractiunii fata (doar in favoarea tractiunii integrale).
Parerile pot fi diferite (in functie se afinitati) dar asta este parerea mea.
O seara buna!
Logic si normal, la tractiune spate greutatea rulotei ajuta la aderenta, nu vad de ce sunt atatea discutii inutile, legile fizicii sunt simple, la tractiune fata scade aderenta pneurilor, asta e valabil doar la iarba uda, zapada si noroi... si in final, fiecare alege masina functie de posibilitati si oportunitati... Stima...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Nu e chiar asa cu greutatea pe spate, o rulota nu apasa pe carlig decat cu maximul tehnic permis al masinii de maxim 60-80 kg., de obicei si mai putin, deci sub greutatea unui adult. Iar la orice masina greutatea serioasa e motorul, de obicei mereu in fata. Rulota doar adauga o greutate in plus la accelerare/franare, deci va amplifica tendintele masinilor cu tractiune fata sau spate de a subvira sau supravira, respectiv de a derapa iarna pe fata sau pe spate.
Sanatate!
Intrebarea era despre masina cu tractiune spate. Nimeni nu contesta ca un 4x4 este de dorit pe munte, dar cati si-l permit sa il cumpere si sa il intretina. Iar pe munte puteti incerca si un TAB (transportor blindat) 6x6 si 8x8 , garantat mai bun decat orice 4x4, mai ales daca e si amfibiu (cu elice).
Aici este un tabel cu modelele BMW si greutatea maxima ce poate fi trasa http://www.cuddles.abelgratis.net/bmw.htm
Sanatate!
salutare la toata lumea sint un coleg mai nou si daca nu supar pe nimeni as spune si eu ceva detin o rulota kip 40 si o trag dupa mine cu un bmw 320 d an 2005 163ps si nu am probleme chestia cu derapatul mai tine si de sofer si daca mai cuplezi si dtc chiar este nomal si ok cu stima teodor boer din cluj sa ne vedem cu bine