Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
O lada frigorifiga buna de 41 L , la cel mai bun pret cred eu, o gasiti aici: http://cgi.ebay.de/Dometic-RC-1200-EGP- ... 5ae07c85a8 - Nu stiu si cit de mult o veti folosi... :)
Am avut, este super ok, am probat-o chiar in camping 2 Mai vara in full caldura. Avantaj, incap si sticle de 2 L. Daca nu o omori din 5 in 5 minute..., se apropia de congelare.
Ce vrea prietenul Gigi Serpescu cit si si Catalin, congelator, este, dar sub 400 euro nu am gasit. Insa, o lada buna, mare, care se pare ca si aproape congeleaza ar fi asta: http://cgi.ebay.de/Dometic-Kuhlbox-Comb ... 45f9249888 - Dezavantajul era ca nu-mi incapea pe usa camperului, asa ca o bagam pe geamul din spate lateral ... :lol: Atentie la dimensiuni transport - depozitare.
Niky Radu scrie: cea mai buna lada frigorifica si o recomand la toti este aceea care merge pe gaz, la 12v si 220v, eu am asa ceva si ajunge pana la -15 grade chiar pe gaz!!! cel mai bun pret pe care l-am gasit este aproximativ 200 euro, merita toti banii...frigiderul de pe rulota in rare cazuri scade sub 6 grade, chiar si cu ventilatoare suplimentare
Se poate o poza+marca,ceva?Cum ati masurat -15 grade?
Sunt curios daca exista.Eu unul am cautat si n-am gasit.Am una (Combi cool) asemanatoare cu cea prezentata de d-l Rusu,dar functionarea este asemanatoare frigiderului din rulota(acelasi principiu);la munte,daca afara erau cca 7-10 grade,inauntru inghetau alimentele,dar nu la -15 grade ci la cca -5 grade(nu vorbesc de acea tavita pt.cuburi de gheata,care de fapt se pune pe elementul care raceste,si aia oricum ingheata in contact cu acesta;vorbesc de tot continutul din interior.Cand creste temperatura exterioara,creste si in interior;la 35-40 grade(exterior) nu scade sub 7-10 grade in interior,in functie de gradul de incarcare cu alimente.La cca 20-25 grade (exterior) se poate mentine in interior intre 0-5 grade(daca nu se deschide decat mai rar).-15 grade se poate obtine insa,eventual daca e goala si afara sunt 0-5 grade.La frigiderul din rulota,partea proasta este ca e incastrat in mobila si nu are aerisirea suficienta in spate(chiar si cu vent. suplimentar).Altfel ar fi la fel ca si acea lada de care vorbim.daca e bine aerisira rulota,pana la 25 grade inauntru,cu ventilator suplimentar pe grila frigiderului,am avut intre 2-5 grade in frigider.Noaptea(la munte),cand in rulota scadea temperatura si pe la 16 grade,in frigider am avut si -2 grade(masurat cu sonda pe fir,fara sa deschid frigiderul).
@Sergiu
O sa fac poze si o sa le pun aici, lada este un model vechi, dar toate au acelasi principiu, are 2 viteze, iar pe 2 chiar congeleaza, am citit pe site-uri externe ca aceste lazi racesc cu pana la 25 de grade fata de temperatura ambianta, eu zic ca poate si mai mult, depinde de locul unde o depozitezi, conteaza foarte mult sa fie ventilata, eu am pus-o intr-un colt,in cort, langa fusta rulotei, in asa fel incat spatele este in exteriorul cortului, este ventilat natural si lucreaza optim, sub rulota este mai racoare!!
Am pus un termometru in interior si am pus ceva la rece pe timpul noptii, dimineata erau -15 grade in interior, carnea care era decongelata a inghetat din nou...chiar am fost la intalnirea de la Iepuresti si cativa colegi chiar a vazut-o...Cristi Stoica,Sibiceanu,Buliga,Relu Deliu iar Ciprian Lupu muta paharul de vin dintr-o mana in alta, de cat de rece era paharul... :lol: ,lasand gluma la o parte au fost cam 25 de grade afara cred, iar vinul era uleios cand il puneai in pahar, bine ca nu a a durut pe nimeni in gat atunci, ma dadeau in judecata cu inca un bidon de 10l de vin!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Niky Radu scrie:@Sergiu
are 2 viteze, iar pe 2 chiar congeleaza, am citit pe site-uri externe ca aceste lazi racesc cu pana la 25 de grade fata de temperatura ambianta
:roll: Nu inteleg ce viteze?cea din foto sus,de care vorbesc si care merge si pe gaz,este cu absorbtie.Se regleaza la 220V temperatura cu un termostat gradat de la 1 la7,iar pe gaz are doua pozitii min si max. ca la rulota.Daca e cumva cu compresor cea pe care o aveti,nu poate functiona si pe gaz.
Si eu am citit ca face diferenta de 25 grade intre exterior si interior.Dar de la 25 la -15,sunt 40 grade!!Si a mea e cumparata in 2002.Eu am plasat senzorul termometrului undeva la jumatatea inaltimii,pe latura unde nu este elementul racitor.Daca-l plasam langa element ar fi aratat o temperatura mult mai scazuta,dar nu era temperatura interioara,era temperatura elementului.Daca se pune ceva chiar langa el,e posibil sa inghete,dar in rest...in holul cortului (nu cort de rulota,atunci nu aveam rulota)si am racit suplimentar cu un ventilator spatele cu radiatorul.
Este tot cu absortie,si are si gaz, probabil unele sunt cu maxim si minim altele sunt cu 1 si 2...o sa fac proba data viitoare cu temperatura lichidelor racite,o sa bag un termometru in pahar, probabil nu sta in orice situatie la -15 in interior, trebuiesc intrunite niste conditii, pe sub rulota se creeaza un curent de aer racoros, cu cat nu expui la caldura mare lada, cu atat este mai eficienta, afara pot fi si 50 de grade, dar sub rulota cat sunt?...chiar...nu am verificat...si acum...nu sunt chiar carcotas ca daca nu ajunge mereu la -15 nu sunt multumit, orice temperatura sub 0 grade este foarte buna, nu am monitorizat permanent acest lucru, in frigiderul rulotei esti limitat de spatiu, ai mai baga ceva dar nu intra, mai ales sticle cu lichide, cel in care se pastreaza mancarea nu este indicat sa deschizi usa de 10 ori pe zi, n-o sa coboare temperatura nici sub 10 grade, intr-unul eu am bagat mancarea si lada o folosesc pentru lichide in principal si pentru mancarea care necesita congelare.
Dar cum ai alimentat lada ta, pe 12v sau pe gaz cand ai facut proba?
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Pai am "facut proba" vreo 7 ani,cand mergeam cu cortul,inainte de a avea rulota.Deci folosita destul si monitorizat temperatura nonstop in timpul functionarii;poate ca am fost mai "carcotas" in privinta asta,dar acum cunosc foarte bine eficienta(si ineficienta) in conditii diferite de temperatura,de la canicula,pana la 5-6 grade,temperatura noaptea la munte.
In principal am folosit-o pe gaz,pe timpul deplasarii la 12V,pentru mentinerea temperaturii.Acasa am mai folosit ocazional cand mi s-a defectat frigiderul,pana l-am reparat.Eficienta fiind mai mare pe gaz,chiar si in camping unde era 220V,dar cam fluctuant se e drept,am folosit gazul ca alimentare.
Din pacate acum nu am cum sa o folosesc;in rulota nu am cum ca degaja gazele arse si nu le pot dirija afara;cort nu am,doar veranda.Daca imi vine vreo idee unde sa o pun,o voi mai folosi.
Mda, clar locul ei este intr-un cort pentru a nu fi observata "usor" de eventuale priviri,pana te decizi sa investesti intr-un cort poate o "ancorezi" de rulota sub veranda cu un cablu sau altceva.
Niky si Lavinia Radu
Niky Radu scrie:@ Gabi, am avut si eu ceva asemanator cu lada ta, este buna pentru toate anotimpurile mai putin vara
Daca se duce la 5 grade cum am vazut la probe sunt multumit, cu lada de anul trecut berea era super buna seara cand veneam de la plaja... si nu o sa dau 2-300 de euro doar pentru vara... Cam pe ideea asta am mers si am dat doar 60 euro...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Corect, eu am ajutat-o cu niste doze congelate tinute in congelator,si cam 2 litri de apa pusi in interior, un singur atu are, o poti lua pe plaja, faci ravagii cu berea brumata...frigiderul rulotei este mic pentru mine, chiar daca are 80l, eu nu ma mai pot desparte de acest model de lada care poate sa si congeleze, fiind si o varianta de rezerva, daca nu mai merge frigiderul cand esti plecat in concediu?...sau mai intamplat si astfel de cazuri!..oricum este bine de stiut ce poate face orice model de lada frigorifica pentru a ajuta noii posesori de o alegere conform pretentiilor.
Niky si Lavinia Radu
Am ramas dator cu cateva poze de la lada frigorifica, dupa cum se vede este un Electrolux mai vechi reconditionat, dar in stare de functionare perfecta
Niky si Lavinia Radu
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, dar m-am hotarat: la cat stau eu off camping nu merita, iar atunci cand plec din tara, m-am gandit ca de 400 euro cumpar carne proaspata de la supermaket si legume congelate pentru 5-10 ani. Pentru mine imi e suficient frigiderul si lada care o am la 12v( o folosesc din 2006 doar pentru bere :D, in frigider nu am acces)
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450
Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Atentie mare cand achizitionati o lada frigorifica normala, simpla, fara agregat! Cel mai important lucru este ca peretii acesteia sa fie relativ grosi si sa aibe polistiren pe toata suprafata lor; pentru acest lucru puteti sa o probati uitandu-va prin pereti de la interior la exterior mai ales la colturi spre o sursa de lumina. Daca se vad diferente inseamna ca nu are polistiren peste tot! In al doilea rand, urmariti daca, capacul este izolat!
Ca sa va lamuriti mai bine urmariti experienta traita de cineva pe un alt forum: http://www.daciaclub.ro/lada-frigorific ... 51411.html http://www.daciaclub.ro/index.php?act=A ... 1627825461