Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Nu va suparati ca va intreb cite articole la 220V folositi in rulota de nu va ajunge un singur triplu?
Eu am luat un stecher si am facut 1 tripla la 220v pt tv ,receptor si AC altceva nu am la 220v daca e pt cort am o priza sub rulota care este pusa din fabrica de unde alimentezi in cort.
Chiar trebuie sa schimbati prizele?
Nae, daca ai aparatura, gandeste-te la laptop, incarcatoare telefoane, lampa cort, gratar electric, tv, reciver, dvd player, copilu isi incarca psp-ul, acumulatorii de la aparatul foto, incarcator camera video si multe altele de care unii nu se pot lipsi, cred ca ma numar printre ei. Pe langa toate prizele pline in rulota, prelungitorul cu tripla este plin permanent... Dupa ce te lovesti iti dai seama, mai vorbim dupa cateva iesiri.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Nu avem ce sa vorbim se vede ca nu ai citit ca eu mi-am luat de la Exis adaptoare pt priza intra direct in priza anglia si iese cu priza de-a noastra deci eu v-am dat cea mai buna recomandare dar daca va luati dupa cei ca re ma ignora faceti cum vor ei numai sa nu faceti ce am facut eu. Deci intra adaptor direct in priza si si iese cap de priza sucho simplu si foarte eficace , nu mai schimbi prizele.
Nu trebuia sa imi bat degetele de pomana ca am scris acum 2 zile ce aveti cel mai simplu de facut , chiar nu ati inteles ca mi-am luat chiar tot da tot ce e nevoie pe englezoaica mea.
Incearca aici, masoara dimensiunile...http://www.frankana.de/navigate.do?kgrpId=5407. Nae, nu te supara, dar si mie mi-ar fi placut sa am prize europene in loc de adaptoare, dar la culoare...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Am si eu o problema dar cu un alt gen de adaptor. Am luat o englezoaica de curand si asa cum stiti bine au doua cuple, una pt luminile rulotei, cealalta pt alimentarea si incarcarea in timpul mersului. Eu pe masina am priza cu 13 pini si la celelalte rulote foloseam un adaptor de la 13-7. Ceea ce imi trebuie si nu gasesc oricat m-am chinuit este acel adaptor cu fir, de la 13 pini care intra in masina si sa iasa 2 cabluri, fiecare cu un stecher de 7 pini unde sa cuplez cele 2 stechere de la rulota. Am sa postez si un link unde am vazut asa ceva(afara). Daca are cineva asa ceva de prisos, sau daca ma poate ajuta cineva cu vreun sfat fac cinste de cinste breeee :mrgreen:
Iata linkul...primul distribuitor este ceea ce imi trebuie....http://www.westerntowing.co.uk/acatalog ... ckets.html
Bafta tuturor.
Sau si mai simplu si rapid, poti cumpara un stecker cu 13 pini si il montezi in locul celor doua cu 7 pini (daca "nu te bazezi" rogi un prieten, eventual electrician :mrgreen: )
Schema de legare o gasesti la BIBLIOTECA TEHNICA !
P.S. Cu cei 28 Lire + transport, foarte lejer cumperi un stecker, platesti un electrician si-ti raman si bani de motorina pana pe Valea Cerbului ! :lol:
Varianta cu schimbatul prizei este cea mai buna pana acum.Am sa ma documentez la bliblioteca tehnica sa vad cum pot atasa celalalt stecher si apoi am sa comand stecherul de 13 pini. Multumesc tuturor. A...mai am o intrebare...pe ceasurile pt rulote(gaz0 scrie 28-30 mbari, pe cele de la buteli normale (cele folosite in locuinte) scrie 300 (nu stiu ce sunt acesti 300. intrebare. pot folosi un ceas normal la rulota? sau trebuie special?
300 inseamna 300mm coloana apa ceea ce este aproximativ 30mBar.
Deci teoretic poti folosi un regulator "de casa" la rulota, dar ar fi pacat sa nu pui unul dedicat prevazut cu siguranta .
Pretul este aproape acelasi, dar in caz de revizie de gaz, cu cel "de casa" nu treci ! :(