topicuri ce fac obiectul unor alte pasiuni ...... alte "pasarele"
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Pe cea mai titrata balta de pescuit din Romania si Europa, Sarulesti, s-a prins un monstrulet. La 26,1 kg nu e cel mai mare peste din balta, aici fiind prinsi in urma cu mai multi ani si pesti peste 30 kg si recordul mondial la acea vreme de 37,5 kg, dar oricum e o captura la care multi pescari de crap viseaza si cred ca merita adusa la cunostiinta.
Sursa: forum Crapmania
Fişiere ataşate
DSC_1766.jpg (78.86 KiB) Vizualizat de 1432 ori
DSC_1772.jpg (76.33 KiB) Vizualizat de 1432 ori
DSC_1774.jpg (86.43 KiB) Vizualizat de 1432 ori
DSC_1778.jpg (72.4 KiB) Vizualizat de 1432 ori
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
:) Aoleuuu...ce balene !!! Frumos ! Felicitari ! Cu toate ca nu le am deloc cu pescuitul, asemenea exemplare ca a lui Danut, iti incinta ochiul.
Cind o sa deschideti discutii despre barcutele folosite, dati-mi si mie un pm, caci intentionez a-mi lua una numai pt plimbare efectiva si atit. :)
Eu detin o astfel de barca gonflabila Olandeza si o folosesc pt pescuitul la rapitor este pt 2 persoane si e pusa in miscare de un motor electric.
Foarte buna si silentioasa
Din ce imi amintesc parca 4w sau 4 cai nu stiu exact dar daca te intereseaza o sa urc in pod sa vad si ii fac si poza
Cu bateria incarcata merge cel putin 8 ore fara probleme , are 5 viteze inainte si 3 viteze inapoi.
"Un motor de barca electric are autonomie cateva ore in fucnctie de viteza de deplasare. Pe langa motor, trebuie sa aveti
un acumulator cu gel, de o capacitate corespunzatoare motorului. Acest acumulator (in functie de marimea sa) va da
timpul de utilizare pana la o noua incarcare. Un acumulator cu gel costa de cateva ori mai mult comparativ cu cel clasic
cu plumb"
"Un acumulator cu gel, bate undeva pe la 300 euro. Pretul motorului este dat de firma, putere, diverse posibilitati
comanda (guvernare pe traseu prestabilit prin GPS, etc). Probabil ca daca nu-ti iei unul foarte sofisticat te va duce pe
la 300 euro + acumulatorul = 500-600euro. La banii astia este clar ca nu-ti poti cumpara un motor nou (macar de 2cp).
Motorul cu combustibil are alte destinatii fata de cel electric. Tu trebuie sa sti la ca anume vrei sa-l utilizezi, apoi
pui in balanta care este varianta care-ti ofera disponibilitatea cea mai mare (nicio data nu trebuie sa pleci de la
premisa ca "nu mor daca nu poate face cutare lucru") si nu in cele din urma pretul de achizitie + combustibilul, uleiul
ce urmeaza a fi consumate. Un acumulator cu gel are niste mii de cicluri incarcare descarcare"
"Intrebare:dak imi iau un motor electric care sa aiba sa zicem echivalntul a 4Hp credeti ca m-as putea descurca cu el
prin delta?"
"Raspuns: Daca nu gresesc, 1cp=736w => 4cp=736*4=2944w. 2944w:12v=245 A/h => cu un acumulator "de tractor" veti merge la turatie
maxima 1/2h
In general echivalentul in cp al motoarelor electrice cuprins intre 0,5-1cp. Scopul lor este pentru a facilita
deplasarea foarte lenta, fara gzomot atat de necesara la spinnerit. Pentru deplasari lungi, sau plimbari se utilizeaza
motoarele pe benzina (recomand in 4 timpi) sau cele diesel. Marimea motorului se alege in functie de tipul barcii,
viteza de deplasare si nu in ultimul rand de puterea financiara".
Si acum spun si eu ca masa proprie a unui motor este de 8-10 kg iar puterile cele mai folosite 40-50 lbs (400-500 W)
Pescarii care ii stiu au toti acumulatori cu gel de 100 Ah, durata deplasarii si distanta strabatuta cu un astfel de ansamblu motor electric-barca depind de: vant, tipul barcii, incarcatura. Pe o apa linistita, un singur om in barca fara bagaje multe si o barca mica si buna care sta bine pe apa cu un acumulator pe gel de 100 Ah poti spera la maxim 8-10 ore de mers cu viteza mica-medie timp in care poti da cateva ture pe un lac. Acelasi ansamblu pe vant mare si potrivnic nu va reusi sa parcurga nici 10% din distanta.
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Barca mea este aceasta http://www.hibiscussport.ro/barca-gonfl ... t_air.html si motorul cel din poze .
Danut nu am fost de foarte multe ori pe apa cu barca dar am fost si pe timp linistit si pe furtuna pe lacuri de pescuit si nu m-a dezamgit deloc nici motorul nici bateria , spuneam ca merge 8 ore fara probleme , asta in conjuctura cind nu mergi continuu stii si tu cum este la rapitor mai mergi mai arunci te muti cauti te invirti mai stationezi ,am fost foarte multumit de randamentul bateriei cind am bagat la incarcat erea ceva sub jumatate descarcata.
Frumosul si bestia :P :P Frumoasa captura . Neavandu-le cu acest sport ,pot spune ca este cel mai mare peste veazut de mine ( bineinteles fara Marele Alb ,care il vad pe Discovery ) :oops: :lol: