Sistem ventilatie W.C. THETFORD C-200 CW

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu apa.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
DanutLupu
Membru forum
14

Sistem ventilatie W.C. THETFORD C-200 CW

Mesaj de DanutLupu »

Am vazut ca WC-ul meu de la rulota THETFORD C-200 CW are un compartiment pentru 2 baterii AA care alimenteaza senzorul de nivel (g)
Mai este un sistem care ventileaza prin podea rezervorul colector cand acumuleaza presiune, probabil de la fermentatie la caldura se intampla asa ceva (j+k). Eu la acel sistem nu am vazut decat un arc si un dop cu garnitura, adica fix o supapa de presiune.
Intrebarea mea este, ventilatia prin podea se face natural sau mai exista un ventilator care sa fie alimentat la bateria rulotei? La bateriile AA nu vad din schema ca ar fi conectat si vreau sa stiu daca trebuie sa imi fac griji ca vor aparea mirosuri in rulota daca nu am curent in baterie.
wc.jpg
wc.jpg (68.69 KiB) Vizualizat de 2864 ori
C-200 CW / CWE PARTS AND FUNCTIONS
a.Removable seat and cover
b.Swivelling toilet bowl.
c.Valve blade handle.
d.Flush water tank.
e.Level indicator: warning light illuminates when the waste tank requires emptying.
f.Flush lever: the toilet flushes when the lever is moved up and down.
g.Power supply for the level indicator: two Penlite/AA 1.5 V alkaline batteries.
h.Waterfill door.
i.Rotating emptying spout: ensures that the waste tank can be easily and hygienically emptied.
j+k. Automatic pressure release vent: ventilates the waste tank when this is inserted into the cassette toilet. Avoids excessive pressure build up in the waste tank.
N.B. A black hose is attached to the automatic pressure release vent on some toilets. This hose transports the air to the outside through a hatch or through the floor.
l.Upper handle.
m. Cover: guarantees optimal hygiene. Opens when the
waste tank is inserted into the toilet and closes whenthe waste tank is removed from the toilet.
n.Valve blade / valve seal.
o.Vent plunger: for emptying the waste tank without splashing.
p.Handle.
q.Valve blade opener
r.Access door.
Fişiere ataşate
DSC_0609.jpg
DSC_0609.jpg (71.42 KiB) Vizualizat de 2864 ori
DSC_0611.jpg
DSC_0611.jpg (61 KiB) Vizualizat de 2864 ori
DSC_0613.jpg
DSC_0613.jpg (59.84 KiB) Vizualizat de 2864 ori
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
DanutLupu
Membru forum
14

Re: Sistem ventilatie W.C. THETFORD C-200 CW

Mesaj de DanutLupu »

Chiar nu stie nimeni, sau vreo idee macar ?
Si inca o intrebare, pentru ce e tubul verde, alimentarea cu apa a rezervorului se face manual prin exterior, deci nu am pompa automata (logic) si nu cred sa fie nici vreun preaplin deorece rolul asta il are insasi gura de alimentare.
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Danut, din ceea ce am citit, ventilarea se face fie natural, fie printr-un tub negru care trece prin podea (optional)"N.B. A black hose is attached to the automatic pressure release vent on some toilets. This hose transports the air to the outside through a hatch or through the floor."
Orice problema are o rezolvare practica
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Inclinam si eu sa cred ca nu impinge nimeni aerul prin acel tub pe care l-am sesizat, deci nu e nici un ventilator.
Ramane intrebarea cu tubul verde cu insertii din poze, e o alimentare cu apa sub presiune banui dar la ce si de unde vine apa? Toate traseele de apa calda si rece sunt pozate in interior la rulota si le-am depistat, sunt cu tuburi de plastic mai subtiri cu conectori rapizi, asta nu ma duce capul ce e :?:
Si nici in schema rulotei sau al WC-ului nu-l vad.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Nu cumva o fi ca la statiile de epurare, sau acele bazine ecologice care se pun pentru locuinte, unde se face aerare pentru ceva bacterii? ( sper ca nu am scris prostii :oops: ).
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Eu cand am vazut prima data bateriile eram convins ca asta e rolul lor, de aerare adica sa transforme bazinul colector intr-o mini statie de epurare; dar nu, bateriile sunt doar pentru indicatorul de nivel si pentru led, s-ar consuma si foarte rapid la o pompa si era mai util de folosit bateria rulotei pentru asa ceva. Am montata la casa o statie de epurare si cunosc principiul, implica 2 incinte cu separator, una e zona de linistire; nu stiu daca e cazul bazinului colector de la rulota.
Sa fie doar tub de aerisire ?
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

danutlupu scrie:Ramane intrebarea cu tubul verde cu insertii din poze, e o alimentare cu apa sub presiune banui dar la ce si de unde vine apa?
Si nici in schema rulotei sau al WC-ului nu-l vad.
La mine in acel loc e un tub negru,fara insertie si e pt. golirea rezervorului de apa(in caz ca nu vrem sa inghete spre ex. iarna).Probabil si in cazul de fata are acelasi rol :!: .E pozitionat diferit,dar...Capatul care merge in sus se extrage de acolo si are un dop(la mine cel putin),cand se scoate,se goleste rezervorul de alimentare al WC-ului.
L.E.Vad in postarea de mai jos,ca se pare ca are alta destinatie la acel model.
Fişiere ataşate
bazin toaleta 2.jpg
bazin toaleta 2.jpg (68.67 KiB) Vizualizat de 2792 ori
Ultima oară modificat 20 Mai 2011, 14:10 de către Odenie Sergiu, modificat de 3 ori în total.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

In lista de piese de schimb este descris ca " Flush tube — White " adica pe acolo ajunge apa din rezervor in vasul de WC cand tragi apa ...
http://www.thetford.com/HOME/PARTS/Perm ... fault.aspx
Orice problema are o rezolvare practica
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Cred ca domnul Toma a lamurit-o, apa curge din rezervor in vas prin acel furtun, nu curge direct ca la toaletele noastre de acasa prin cadere ci este impinsa cu presiune cand pompam.
Golirea la acest tip de toaleta se face de la busonul de cauciuc din stanga sus, buson aflat imediat in spatele furtunului asa cum se poate vedea in pozele mele.
Multumesc de ajutor, consider lamurit misterul 😉
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Pentru evacuarea gazelor produse prin descompunerea deseurilor exista atat sistemul natural, prin acea supapa si un furtun, cat si un sistem care se instaleaza pe usita de vizitare, compus dintr-un ventilator si un filtru cu carbune activ. Acest sistem este optional si poate fi instalat oricand, nu este obligatoriu sa fie instalat odata cu instalarea toaletei.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Scrie răspuns