Rulotistul pescar.Informatii despre....pescuit.

topicuri ce fac obiectul unor alte pasiuni ...... alte "pasarele"
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
DanutLupu
Membru forum
14

Re: Rulotistul pescar.Informatii despre....pescuit.

Mesaj de DanutLupu »

Daca pescuim la crap si vrem o partida buna, trebuie sa avem in vedere o nadire corespunzatoare, nu te poti duce cu un pumn de bile si sa ai pretentii de capturi mari si multe pe locuri nenadite; exista si expeptii dar regula e ca trebuie sa nadesti ca sa prinzi crap.
Nada de crap buna si momeala potrivita fac selectia intre exemplare, dar asta nu inseamna ca daca nu dai pe nada cat pe o rulota nu poti prinde peste, eu m-am pregatit pentru doua saptamani de pescuit luand in considerare ca la inceput de mai se apropie boistea si pestele va manca foarte bine sa aibe energie. Partida a inceput bine, dar frigul si vantul puternic din directie potrivnica au facut pestii sa plece din zona in care eram si i-au intors din bataie, asa ca am mai "ciugulit" cate unu la interceptie.
Eu nu ma consider pescar profesionist (termenul este atribuit celor care recolteaza peste in piscicultura), sunt un pasionat si indragesc pescuitul la crap pe care il practic de mai bine de 10 ani de placere ca un mijloc de relaxare; nu ma intereseaza concursurile cu miza sau polemicile acelor "crapmaniaici" care se cred fiecare un "guru" in alte pescuitului, exemple puteti vedea pe site-ul lor de specialitate.
Daca printre rulotisti mai sunt si pescari care au nelamuriri despre pescuitul la crap, nu exitati cu o intrebare si eu am primit sfaturi de la voi cand mi-am luat rulota :D
Elddis Avante 482 trasa de Toyota Hilux la pescuit
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

Si fiindca astazi a fost o zi superba de primavara normal pe la prinz mai exact pe 12,30 am mers la pescuit impreuna cu partenerul meu adica Edi fiul meu.
Ca deobicei pina la orele 20 am facut ceva capturi adica 6 buc crap incepind cu 3,1 kg pina la 7,5 kg , a fost o partida reusita stropita cu cite o bere si un gratarel cu ceva bucati de carne.
Sa nu uit la sfirsit crapii au fost eliberati rind pe rind in apa lacului in care ei sunt cei mai fericiti.
Fişiere ataşate
001.jpg
001.jpg (94.75 KiB) Vizualizat de 1464 ori
002.jpg
002.jpg (87.44 KiB) Vizualizat de 1464 ori
003.jpg
003.jpg (95.83 KiB) Vizualizat de 1464 ori
004.jpg
004.jpg (78.16 KiB) Vizualizat de 1464 ori
005.jpg
005.jpg (87.84 KiB) Vizualizat de 1464 ori
006.jpg
006.jpg (96.4 KiB) Vizualizat de 1464 ori
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

am si eu o curiozitate .....nu ai putut sa ii prinzi pe toti odata sau in acelasi timp .....si pe iarba erau 5 sau 6 .....nu mor daca ii ti pe iarba ?? sau erau in vro plasa in apa si se scot decat pt poze ??
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

La balta aia nu sunt obligatorii saltele de primire sau e criza in Bucuresti de saltele de cand s-au apucat de pescuit mai toti ? Probabil ca ciortaneii aia de 3-4 kg se simt tare fericiti cand sunt tavaliti prin iarba si pamant la un gratar si-o bere. Ca sa stie toata lumea ce o saltea de primire obligatorie la o balta C&R pun niste poze.
61.jpg
61.jpg (88.59 KiB) Vizualizat de 1403 ori
62.jpg
62.jpg (94.06 KiB) Vizualizat de 1403 ori
74.jpg
74.jpg (74.1 KiB) Vizualizat de 1403 ori
42...jpg
42...jpg (69.92 KiB) Vizualizat de 1403 ori
Popescu Niculae
Membru forum
14

Danut cind mergi 14 zile la pescuit ca tine se foloseste acea saltea obligatoriu , la noi pt 5-6 ore nu ne mai obosim, glumesc .
Vroiam sa spun ca nu observasem ca ai scris ca ati fost la pescuit 2 saptamini si fiul meu mi-a atras atentia , daca in 2 sapt ati prins aprox . 500 kg ce sa zicem noi care pe Moara Vlasiei in 10 ore am prin 285 de kg de crap.Si sa stii de fiecare data cind mergem pe Moara 2 pers 8 lansete nu prindem mai putin de 200 kg 12 ore.
Si ia vezi asta din poza este saltea de primire? E cam obosita nu e asa noua ca a voastra dar avem si asa ceva .
Fişiere ataşate
024.JPG
024.JPG (60.11 KiB) Vizualizat de 1396 ori
NAE - 0761211081
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Ce tanar erai in poza aia :D, acum nu mai e la moda salteaua ? Daca prindeti atata peste, merita tratat sportiv nu conteaza cat stai pe balta, cateva ore sau zile, trebuie sa folosesti saltea sa pui pestii pe ea daca te consideri pescar sportiv. Nu conteaza ca e noua, trebuie sa fie uda cand pui pestele pe ea sa nu i se ia mucusul protector.
Eu nu ma duc la ciortaneala cand merg la pescuit, chiar si fetele din familie la prima iesire aveau pretentii numai de piese peste 10 kg. Daca ar fi in concurs, evident m-ar interesa orice caracuda care puncteaza, dar asa nu ne complicam cu chisoaca :P
Popescu Niculae
Membru forum
14

Danut uite ca sa stii chiar daca intre noi este o dif. de virsta sincer sa stii ca nu ma supar si chiar imi plac glumele si atentionarile facute cu bun simt , chiar imi place foarte mult cum conversam aici fiindca vad ca nu avem alti microbisti ca noi, deci astept oricind contrele tale :mrgreen: fara problema. :lol:
Intrasem sa scriu ca ieri am fost la ora 13 pe balta si am facut cunostiinta cu 2 crapi , o crapoaica plina de icre de 8,6 kg si un crap de 7,4 kg
Am pescuit pina la ora 17 cind a inceput un uragan care a rupt o parte de plaure si mi-a luat toate lansetele la rind lasindu-ma fara ceva fir si forfage.Si venind vorba despre capturi e normal sa prindeti numai mare , mare , mare -- din ce vad in poze si tu esti destul de mare si e normala dorinta familiei. :oops:
Astazi nu m-am dus la balta dar miine voi merge sigur si poate mai postez ceva capturi. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
NAE - 0761211081
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Eu sunt mancator de peste si-mi convine daca nu-i dai drumu' in balta, dar am vazut si eu la unii pescari care se respecta, un "pled" usor cauciucat din care se da drumul pestelui. Prima poza am zis ca este facuta pentru impresie artistica, dar la urmatoarele m-am convins ca nu ai , sau era cel de sub genunchii tai ?! :D Nu numai ca intepi pestele ,il si chinui pe uscat..., si sincer este o gluma. Eu pescuiesc in "tigaie" si nu mananc peste de crescatorie, cumapar salbatic..., si am surse! :!:
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Nae pai de la tras din greu de pesti mari si de la carat bagajele de pescuit m-am facut asa mare :D Dar fetele nu-s asa pe marimea mea si totusi trag si ele tare de lansete si de sac la cantarire si cred ca si ele pot fi considerate microbiste; nu mai zic de prietenul Gabi Peterca pe care l-ai uitat. Deja am cereri sa mergem mai pe la voi sa vedem si un burtos de Sarulesti sau Tancabesti de peste 20 kg, ca prin zona ce a fost mai de soi i-am vazut la ochi.
Atentionam noi, bagam contre dar vad ca fara prea multe rezultate, iar ai scos crapii la plimbare pe pasune, nici nu stiu pentru ce sa propun o cheta intre forumisti, pentu o saltea de primire sau o lesa :?:
Fişiere ataşate
DSC_0282.jpg
DSC_0282.jpg (77.29 KiB) Vizualizat de 1306 ori
DSC_0549.jpg
DSC_0549.jpg (81.96 KiB) Vizualizat de 1306 ori
DSC_0040.jpg
DSC_0040.jpg (78.11 KiB) Vizualizat de 1306 ori
DSC_0725.jpg
DSC_0725.jpg (73.53 KiB) Vizualizat de 1306 ori
DSC_1235.jpg
DSC_1235.jpg (81.37 KiB) Vizualizat de 1306 ori
Popescu Niculae
Membru forum
14

Danut sincer am salteaua dar nu prea o iau pt citeva ore ,uite promit ca nu o mai dau jos din masina si urmatoarele poze vor fi corect cu saltea.
Alte sfaturi mai sunt?
NAE - 0761211081
DanutLupu
Membru forum
14

Mesaj de DanutLupu »

Popescu Niculae scrie:Danut sincer am salteaua dar nu prea o iau pt citeva ore ,uite promit ca nu o mai dau jos din masina si urmatoarele poze vor fi corect cu saltea.
Alte sfaturi mai sunt?
Unu mic, pe ponton nu mai folosi suporti de spate daca tot sunt rod-pod-uri, lasi urme in pontonul omului, nu poti pune lanseta cum vrei tu intre suport si senzor ca esti conditionat de latimea scandurilor si la un vant puternic din lateral iti culca toate sculele.
Popescu Niculae
Membru forum
14

Am dat gauri la toate pontoanele pe dimensiunea suportilor mei de fata si spate nu prea imi place cu rotpod si de aceea am primit accept si am dat gauri la toate pontoanele sunt gauri mici nu deranjeaza pe nimeni
NAE - 0761211081
Scrie răspuns