Lepsa - Vrancea 14-20 Aprilie

Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Lepsa - Vrancea 14-20 Aprilie

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

Daca la vremea respectiva nu am initiat un topic la rubrica "Imagini si impresii din excursii", o fac acum la cererea unor colegi, cu mare placere.
Iata cateva impresii de vacanta, cu comentariile de rigoare.

Cabana "Cascada Putnei" pe al carei platou am stat, se afla aproape de intrarea in locatitatea Lepsa (1 km), pe stanga cum se vine dinspre Focsani.
Cabana se vede din sosea. Este o cabana modesta cu 3 camere care inca apartine de o cooperativa de stat.
Locatia era linistita la acea vreme, dar vara este asaltata de turisti.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Platoul din fata cabanei este imens, mai mare decat un teren de fotbal, are o priveliste minunata.
Langa platou se afla obiectivul "Cascada Putnei".
Jos la cascada mai este o cabana, acum este inchisa si este de vanzare. Vuietul de acolo este asurzitor, dar vara (cred) ca se compenseaza cu berica care sta la rece in apa.
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Doua poze cu cascada de care vorbeam mai sus...
Imagine
Imagine
Imagine
Ca niste buni crestini ce suntem, de Sf. Florii am mers la manastirea Lepsa sa luam crengute de salcie. O manastire de maicute cu chilioare ce se pot inchiria.
Pese drum de manastire este un platou imens pentru amatorii de ofcamping. Colegii nostri moldoveni au petrecut acolo Sf. sarbatori de Paste.
Imagine
Imagine
Imagine
Cu foamea-n grumaz, de la manastire am trecut pe la pastravarie, poate, poate ne lipim si noi de-un pastrav, pastravaria fiind inchisa (prohibitie).
Daca o stii p'aia cu "saru'mana", te capeti. Asa am facut noi si ne-am lipit de 4 pastravi (1kg) cu 21 lei/kg.
Din localitatea Tulnici, am cumparat si un baboi pe care l-am prajit la tigaita, l-am tavalit prin mujdei de usturoi si in final l-am stins cu multa bericica. :lol:
Imagine
Imagine
Pastravi in captivitate...
Imagine
Imagine
Imagine
Si acum baboiul care a sfarsit in tigaie...
@Rusu Mihail: acum e mai bine? :lol:
Imagine
Imagine
Imagine
La finalul sejurului am trecut pe la rezervatia naturala Tisita. N-am trecut mai mult de poarta, citind instructiunile de la intrare ne-am dat seama ca nu-i de noi, sincer nu-mi doream sa numar dintii lu' dom' urs. Asa ca ne-am intors in tabara unde ne-a fost mult mai bine cu berea-n mana. :D
Ultima oară modificat 06 Mai 2011, 09:00 de către Aurelian Zarnescu, modificat 1 dată în total.
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Re: Lepsa - Vrancea 14-20 Aprilie

Mesaj de Rusu Mihail »

Super! Poze bune de data asta , ca si locatia ! Acum sintem convinsi a vizitam zona,(cind nu o mai fi zapada) in urma acestei postari. Asteptam si alte poze si detalii despre drum, acces etc.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Gheorghe Raluca
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Mai 1979

Mesaj de Gheorghe Raluca »

chiar super pozele...Aurelian...si cand vad rulota ma apuca o nostalgie si mai mare...e la fel de frumoasa!!!! Iar proprietarii pe masura!!!!

Sper sa ne mai vedem si noi pe la vreo iesire!!!

Mii de pupici intregii familii
OPEL ASTRA CARAVAN 1.6 FARA RULOTA...RULOTA ESTE LA UN HYUNDAY TUCSON 2.0 CRDI SI SE NUMESTE HOBBY DELUXE 530.

TEL: 0722.672.011

EMAIL: ralucapui@yahoo.com

Traiti viata la maxim...nu se stie cat mai avem din ea!
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Multumim Raluca.
Pupici si voua, ne vedem la Bran - Vampir cu siguranta.
Cat despre rulota...este si mai frumoasa. :mrgreen:

@Mihail Rusu:
Drumul de la Focsani pana la Lepsa este foarte bun, cu exceptia unor portiuni unde inca se mai lucreaza. Nu este de speriat, mai rau este drumul in Focsani, chiar in localitate.
De la Lepsa am mers mai departe spre Gresu si dincolo, adica pe drumul care duce spre Tg. Secuiesc si drumul este bun. De unde am facut cale intoarsa catre Lepsa, mai erau aproximativ 35 km de drum pana la Tg. Secuiesc, care nu mai stiu cum sunt. Cert este ca se circula dinspre Tg. Secuiesc spre Lepsa si mai departe la Focsani.
De la Lepsa sunt 14 km pana la Soveja (am vrut sa mergem acolo), dar drumul este impracticabil, chiar inchis. Un localnic mi-a sugerat sa nu ma incumet.

Calea de acces din drumul principal catre platoul de la cabana "Cascada Putnei" unde am stat, este buna.

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Vali Mirica
Membru forum
15
Oras: Braila
Data nasterii: 25 Iun 1956

Mesaj de Vali Mirica »

Salutare Aurelian ,am fost si eu pe acolo de 1 mai muncitoresc sa va caut dar :o nu era nimeni
. Peisaje de vis participare slaba . Mai comunicam si vedem ce facem pe coltul asta al tarii ca ramanem de caruta cu activitatea rulotistica :) .Am postat si niste foto de la Lepsa. Daca vrei sa mergem impreuna ,tinem legatura . Cred ca am facut dovada ca sunt de drum lung.Ca tovaras de drum trebuie sa stabilesti tu daca corespund exigentelor :D . Daca nu, 😉 ne ve dem la Bran si mai vorbim .
Valy Mirica. Scoda Yeti+Hobby de Lux 440
telefon :0731130502 Braila
Y:miricavb@yahoo.com
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Ne vedem la Bran cu siguranta.
Vorbim, propunerea este de luat in seama.
Toata stima.

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Scrie răspuns