Duminica 08 iulie, am plecat in cautarea unui loc racoros. Am ales Voina, la poalele Iezerului, 170km de Bucuresti, prin Tagoviste.
Pana la Campulung, drumul este bun, de la Leresti pana in fata cabanei Voina, drumul este impecabil, un asfalt de nota 10.
Ca in orice duminica, agomeratie in fata cabanei, am mers mai sus spre Cuca, stiind ca dupa 2km, in apropierea cabanei Batrana Noua, sunt cateva locuri frumoase. Din pacate, locurile nu mai sunt, padurea a fost restituita proprietarilor, a fost taiata si locurile ingradite, peste tot anunturi de vanzare.
Am urcat mai sus, catre Cuca, unde distrugerea naturii a inceput.
Organizarea de santier s-a facut, materialele si utilajele au fost aduse si captarea paraului Cuca,( cel care impreuna cu Paraul Batrana formeaza raul Targului), a inceput.
La ce foloseste aceasta captare?
Va disparea pastravul, animalele nu vor mai avea apa de baut, zona va fi pustie.
Cui foloseste?
Probabil proprietarilor, cine sunt ei? Doua firme din Pitesti, firme care au distrus si paraiele Capra, Buda, Otic si va urma Topologul.
La ce foloseste? La realizarea unor microhidrocentrale, generatoare de energie verde, microcentrale construite la nici 2 km in spatele lacurilor de acumulare Vidraru, Rausor, sau Pecineagu.
Cu aceasta ocazie am aflat al cui este Muntele Iezer?
S.C. CASCADE EMPIRE S.R.L
Cautati pe Google si o sa aflati ca cei 2 austrieci care detin Cascade Empire, dupa ce au ras padurile din Suceava si Dorohoi, au cumparat tot de la Petrosani la Brasov. Nu doar padure, ci teren cu padure, muntele cu totul. In 2004, aceasta societate, cumpara de la Obstea Mosnenilor din Izvorani-Prahova, aproape 6000km patrati de teren cu padure, pentru suma de 752.000 Euro, teren in zona Maneciu-Prahova. Nu-ti ajunge o saptamana sa citesti articolele despre ei.
http://www.csmc.ro/index.php?go=page&id=16&ln= , publica ample articole si dovezi materiale, despre distrugerile provocate de Cascade Empire.
In viitorul nu prea indepartat, vom intalni din ce in ce mai multe bariere cu inscriptia Trecerea Interzisa, Proprietate Privata Cascade Empire, iar apa de izvor va fi amintire.
Iata pozele facute duminica;
Asa arata drumul de la Voina, spre Cuca
Utilaje
Materiale
Pe aici va curge paraul Cuca
Aceasta este cabana Cuca, din fericire cumparata de un club de montaniarzi
In stanga cabanei, se afla o tabla care ne avertizeaza ca locul este proprietate privata