Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Buna ziua,am o mare rugaminte la cei care sa pricep sa-mi spuna de ce podeaua din partea din spate a rulotei scartie in momentul in care calci pe ea,de mentionat ca este vorba de o portiune de de max 1.5m in partea din spate a rulotei mele se afla bucataria cu frigiderul si baia
Paii...cred ca acolo,in zonele mentionate de tine, podeaua este cel mai des "calcata". Si la mine scartaie....si in general cred ca la foarte multi dintre noi exista aceleasi probleme .
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
La toti cei "cu greutate" scartaie ! Cred ca intelegi Lupino ce am vrut sa spun ! :mrgreen:
Datorita utilizarii mai dese, in primul rand "se inmoaie" placajul podelei, dupa care se desprinde din cleiul cu care este prinsa pe structura de lemn ...si scartaie ! :D
Sfatul meu : ca sa nu deranjezi sotia noaptea cand te plimbi prin rulota fa-ti un abonament la sala la Lupu....Ciprian Lupu ! :twisted:
mai este o varianta ..
in acea zona deasupra in tavan se poate monta un carlig, de care se poate lega o franghie si se trece zona gen tarzan ... :mrgreen:
colegu sper ca sti de gluma :D
Va dau eu o idee care am aplicat-o cu succes,,In deptul usii la intrare podeaua scartia si se lasa putin pe o portiune de 0,5m2..dupa ce am studiat compozitia podelei prost gandita un tego de 0,4mm-placa poliestier normal(probabil la vremea in 96 aceia nu exista extrudat)si iarasi tego de 0,4mm..De la calcat repetat in dreptul usii poliestierul s-a tasat de unde a aparut acea scartiala si flambare a podelei..nici decum infiltratii s-au alte probleme, Solutia salvatoare gandita de mine ..Am cumparat o coala de placaj de tego de 8mm de la Dedeman,am taiat o bucata dintr-o parte a sasiului in alta si lungime de la punte pana la partea din spate..adica toata lungimea si latimea intre sasiu si punte ..jumatate de rulota ..Apoi am aplicat placajul pe care l-am intarit cu 250 suruburi de rigips autofiletante de 3,5 pe toata portiunea placii de tego din 2cm in 2cm ramforsand integral podeaua din toate partile..Ce pot sa va spun ,podeaua s-a ranforsat total,nu mai scartie,e rigida si nu mai flambeaza :D Chiar daca flamba pe o suprafata mica,eu am ranforsat toata podeaua de la punte la partea din spate,distribuind forta uniform,pe toata suprafata ce-a ce a condus la o podea de zici ca-i noua..Apoi am cumarat o cutie de lac de Yachturi,am curatat cu peria de sarma toata podeaua rulotei,i-am aplicat 2 maini de lac sa o protejeze si pe viitor de apa si intemperii :!:
Sincer nu prea inteleg ce ati taiat si ce ati rigidizat cu toate ca sunt interesat de aceasta operatiune. Sa inteleg ca ati decupat partea de dedesubtul rulotei ati schimbat-o cu cea groasa ? Cum ati bagat placa pe dupa sasiu ? Ceva poze ar ajuta!
Nu.. nici nu am atins vechea podea..pur si simplu,pe dedesupt,am tras rulota pe canal,am masurat podeaua rulotei pe toata portiunea,de la punte pana la coada adica jumatate de rulota,partea din spate ,am taiat placa de tego exact cat toata suprafata de podea a rulotei situata intre sasiu si pur si simplu am aplicato peste podeaua rulotei pe dedesupt,si cu bormasina portabila,am prins placa cu 250 de holzsuruburi de prins rigipsul de cadre,de 3,5cm,din 2in 2 cm pe toata suprafata de tego ..asa am ramforsat placa de tego de vechea podea,iar acuma cand calc ,greutatea se distribuie uniform si nu mai misca..Pacat ca nu am facut poze ,pt detalii ma puteti contacta telefonic
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Acest neajuns se poate repara cu ceva munca si rabdare. Se rezolva in felul urmator, asa cum mi-a spus Nicu Colpos de la Camperland Darmanesti :
pe podea, dupa ce se scoate mocheta sau linoleumul, se face un caroiaj de 10 cm pe 10cm pe suprafata unde joaca podeaua si dati gauri de 6-8 mm prin placaj. Nicu Colpos mi-a indicat sa folosesc acest produs pe care il foloseste si el dar eu nu am gasit de unde sa-l cumpar.
Aceleasi propietati le are si spuma Ceresit CT 84. http://www.termoizolatierapida.ro/
Injectati cate putin in fiecare gaura cat mai repede si lipiti gaurile cu hartie adeziva.Lucrati pe suprafete mici pe care care sa puteti pune o placa cu o greutate peste ea ca spuma sa nu ridice placajul. Se repeta operatiunea pana se face toata suprafata pe care doriti sa o remediati.
Daca mai este necesar aceiasi operatie se poate face si pe dedesupt dar va trebui sa puneti greutati pe podea in interior. Dupa ce se intareste spuma pe dedesupt se taie si se pot pune dopuri de lemn dupa care se poate vopsi.
Cam asa va arata pe dedesupt. Va doresc spor la munca.
Tot asa se lucreaza in interior dar aici nu lucreaza cu spuma ci cu un alt tip de adeziv pentru polistiren. Se lucreaza mai usor dar in Romania nu am gasit adezivul iar din Anglia, este pretul prea mare. Pentru substante toxice si transportul este cam mare.
Niky Radu scrie:cate kg s-au adaugat la masa rulotei?
Toata coala de 1250mx2500mm cred ca avea in jur la 15-20 kg..mai mult nu are..la grosimea de 8mm..deci jumatate sa zic 10 kg..eu zic ca nu e o ingreunare a rulotei..Metoda expusa de domnul Viorel Grosu ar fi mai viabila combinata cu metoda aplicata de mine,si la mine pe acea portiune afectata, probabil fostul proprietar a bagat spuma,am gasit gauri cu spuma iesita in exterior dar degeaba..Flamba..Chiar daca-i injectezi spuma,ea va juca in continuare,materialul din care e facut podeaua e foarte slab,poate chiar o va deforma mai rau..Asa ramforsat cu tego,ce-i care au lucrat stiu rezistenta lui,toate podelele de remorci si tiruri din Tego se fac,nu-i mai da voie sa joace,conferindu-i o stabilitate mare..Si precizez ca nu a fost ramforsat cu suruburi la distante mari,250 suruburi de rigips tratate anti umezeala,pe o suprafata asa de mica ganditi-va cum au fost puse..aproape unul langa altul pe toata suprafata..La mine aceasta metoda a dat rezultate..