legea picnicului...

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Silviu Ghete
Membru forum
14
Oras: Jugureni PH
Data nasterii: 26 Mar 1969

Re: legea picnicului...

Mesaj de Silviu Ghete »

Aici nu cred ca e vorba de aratat muschii. Ci doar o simpla demonstratie, accea a faptului ca poti sta undeva in conditii civilizate. Nici nu am avea ce muschi sa aratam? Cate rulote si campere crezi ca se vor putea aduna? Macar prin prisma faptului ca acest lucru depinde de timpul liber al fiecaruia. Pe de alta parte, interesele primeaza. Deci daca se va putea restrange un drept pentru a se putea crea castiguri unora, se va face. Intr-o tara cu apa calda, un camping te va face sa scoti banii din buzunar prin conditiile pe care le ofera. Si vei scoate acei bani din buzunar. Intr-o tara bananiera, se va impune o chestie de genul: nu mai mergeti voi pe unde vreti, aveti voie numai acolo (si aici urmeaza niste conditii pe care le indeplineste doar cine trebuie). Ca aceia vor cotiza, la randul lor, unde trebuie, nu-i treaba noastra. Treaba noastra este simpla: daca vrem sa mai folosim campere/ rulote/ corturi, va trebui sa pompam bani serios. Si vom pompa, ca tot avem acele campere/ rulote/corturi. Pentru proprietarii de campinguri, suntem clientii perfecti. Ei nu trebuie sa investeasca prea mult, trebuie sa aiba o suprafata de teren pe care sa poata sa inghesuie cat mai multe (again) campere/rulote/corturi. Investitia e minima (nu trebuie proiect, fundatie, calcule de rezistenta, autorizatii, etc). Cel mult o buda, un aragaz cu butelie (deja sunt 2...3 stele in plus) si un frigider. A, si o ghereta unde sa se poata incasa banii.
P.S. Mai exista niste legi date doar pentru baietii destepti, n-ar fi prima.
MCV+Hobby Prestige 425
Imi place sa gatesc cu vin. Uneori pun si in mancare.
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Te inteleg SIlviu, insa nu cred ca acesta lege isi propune sa favorizeze proprietarii de campinguri. Numarul acestora este infim in comparatie cu marea masa a amatorilor de iesire la un picnic. Noi reprezentam un mic segment al celor afectati de aceasta lege. Daca ai sa intri pe siturile unde se comenteaza aceasta lege, ai sa vezi ca cei ce comenteaza nu prea pomenesc nimic de rulote, campere, corturi sau campinguri.
http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 22161.html
http://www.realitatea.net/gata-cu-grata ... comentarii
Silviu Ghete
Membru forum
14

Mesaj de Silviu Ghete »

Nelu, hai sa analizam un pic problema. In ziua de azi, daca nu-mi convina in camping (de exemplu un pret nejustificat), ma duc la marginea padurii/lacului/etc. Am generator sau panouri solare, deci nu-mi trebuie curent. Am toaleta mea (gasesc eu unde sa o deversez cand se umple, legal). Am rezervorul de apa. Am si un sac...doi...trei ca sa-mi pun gunoiul, astfel incat sa nu ramana vreo urma a trecerii mele pe acolo. Proprietarul de camping, practicant de preturi umflate, la un moment dat va vedea ca n-are clienti si va face ceva, cum ar fi reducerea pretului sau oferirea unor facilitati ca sa justifice pretul (desi asta inseamna tot o bagare adanca a mainii in buzunar, poate nu am nevoie de piscina sau jacuzzi, dar.... vin la pachet). Dupa ce se va da legea, el va sti ca n-ai unde sa te duci, deci, in loc de 100 lei/noapte va face un pret de 150 lei pe noapte. Ca doar, daca ai camper sau rulota, inseamna ca ai si bani, deci trebuie sa platesti. Mult. Deci, legea, chiar daca nu isi propune sa favorizeze pe cineva, tot o va face. Deoarece ne ia alternativa. Iar faza cu locuri special amenajate, ma duce cu gandul (dupa cum sunt si unele comentarii pe acolo), exact la un tarc sau la o cusca. Unde nu ma voi putea indeparta de cel care-l etaleaza pe gutza, salam sau alte specimene de genul, pentru ca n-am unde. Locul e limitat. Iar omul, daca tot plateste, considera ca are dreptul sa faca tot ce vrea.
MCV+Hobby Prestige 425
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Silviu Ghete scrie: ...Deci, legea, chiar daca nu isi propune sa favorizeze pe cineva, tot o va face....
Silviu, orice lege existenta este conforma cu ce afirmi tu, nu numai aceasta.
Că proprietarii de campinguri pot profita de aceasta lege si isi pot modifica tarifele in sensul mentionat de tine, sunt de acord, insa problema este, ca luandu-ne alternativa camparilor off, ramanem practic fara verianta de campare. Numarul campingurilor existente este infim pentru o populatie de 20 mil. de locuitori.
Si nu te uita numai la noi, posesorii de Rv-uri, gandeste-te ca un turist cu rucsacul in spate pe un traseu montan care dupa cateva ore de mers, se opreste si se aseaza pe iarba sa se odihneasca si sa consume un sandvis din rucsac, deja el este considerat contravenient fiind pasibil de o amenda in conformitate cu enuntul legii. Sunt trasee montane cu durata de cateva zile, timp in care nu intalnesti cabane sau refugii. Ce faci ? Unde dormi daca camparea nu mai este permisa decat in spatiile amenajate in acest sens ? Oamenii care au redactat aceasta lege habar nu au de implicatiile nefaste ce apar din enuntul acesteia. Din dorinta declarata de a stopa mizeria si poluarea mediului (exista suficiente legi care sanctioneaza acest lucru si in prezent), acesti oameni nu-si dau seama ce daune colaterale pot produce.
Si sa nu uitam un lucru. Daca noi romanii, in mare majoritate, nu am fi dat dovada de o crasa nesimtire in ceea ce priveste protejarea mediului, cred ca nu se mai punea problema avansarii unei astfel de legi. Daca incerci sa faci observatie cuiva pe aceasta tema, risti sa ti-o iei pe cârcă. Urmariti comentariile pe marginea legii si veti vedea ca sunt destui care o sustin, dar, in nestiinta de cauza, nerealizand ca asa cum este aceasta formulata, va face mai mult rau decat bine.
Ultima oară modificat 16 Apr 2011, 14:37 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

...va face mai mult rau decat bine.

Nelu Predonu
...de parca le-ar pasa ! :? :evil:
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Bratulescu Ionut scrie:
...va face mai mult rau decat bine.
Nelu Predonu
...de parca le-ar pasa ! :? :evil:
Pai tocmai asta este rolul asociatiilor de profil, in a-i face sa le pese. Sunt singurele care pot indrepta lucrurile si asta pana a se promulga legea.
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

I-mi doresc la fel de mult ca si dv-s(poate chiar mai mult !)...ca aceasta lege data "dupa ureche" sa nu fie promulgata dar ca sa poti sa sensibilizezi pe cineva, care nu-i pasa decat de el...slabe sanse ! Dau un exemplu de ignoranta si cinism...comentariul unui anume "gimini"....din "www. realitatea" recomandat de dv-s ceva mai de vreme :>>>>"Bravo, de mult era nevoie de o asemenea lege! Fac si guvernantii astia ceva bun. Cine nu-si permite sa faca turism "decat cu cortul", sa-si puna cortul in sufragerie si sa se afume acolo pana se satura !"<<< ...probabil ca si despre rulota...tot la fel gandeste :evil: . Si nici NU sunt prea convins, ca gandeste...decat cu creierul mic,care in cazul lui este foarte mic...cat o nuca !...o aluna !...microscopic ! :twisted:
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Sigur, comentariile de acolo sunt de toate felurile
Pentru noi este important sa-i sensibilizam pe cei care au puterea de decizie.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Solutia: ClubRv va lua in locatie campinguri in zone cu potential turistic si membri cotizanti vor avea campare gratuita in schimbul unor servicii in camping...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Dragomir Gabriel scrie:Solutia: ClubRv va lua in locatie campinguri in zone cu potential turistic si membri cotizanti vor avea campare gratuita in schimbul unor servicii in camping...
Ca legea se va promulga ori nu...solutia propusa de Gabi(si mai ales acum!!!)...m-i se pare destul de ademenitoare ! 😉
Silviu Ghete
Membru forum
14

Mesaj de Silviu Ghete »

Da, este o idee ademenitoare. Din pacate, parerea mea, greu de infaptuit. De ce? Din diverse cauze. Mai ales din cauza ca aceste locatii vor fi aducatoare de bani. Daca ma gandesc bine, parcarile din Bucuresti ale cui sunt? (sau au fost, ca nu mai sunt la curent). Dorin Cocos va spune ceva? A tras 3 dungi pe asfalt si incaseaza banii. Probabil asa se va sfarsi si cu locurile de gratar "amenajate". Le va lua cine trebuie. Cata vreme exista un ciolan de ros, n-avem loc.
MCV+Hobby Prestige 425
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

CONTRACTELE ACTIVITATII DE CONCESIONARE, INCHIRIERE SI LOCATIE A GESTIUNII Contractul de concesiune – prin contractul de concesiune, o parte numita concedent, transmite celeilalte parti, numite concesionar, spre administrare rentabila, pe un termen determinat, o subunitate productiva sau un teren proprietate de stat. Propun deschiderea unui topic nou pentru dezvoltarea subiectului. Langa Ploiesti exista cel putin 2 locatii de tranzit si in alte orase sigur exista campinguri sau tabere abandonate... Si mai sunt si fonduri nerambursabile, suntem ONG, deci orice este posibil cu putina ambitie, daca ne miscam cu talent, membrii clubului si iubitorii de turism au de castigat...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Scrie răspuns