ITP rulote -3 ani

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Nelu Predonu

Re: ITP rulote -3 ani

Mesaj de Nelu Predonu »

Tavi Dragotoiu scrie: ... In Italia, unde am eu inca inmatriculata rulota, mi s-a spus anul trecut ca rulotele nu mai trebuie sa faca ITP, pentru ca nu mai e obligatoriu...
Stiu Tavi, in general directivele UE, dau o anumita libertate tarilor membre, insa cu impunerea unor limite. Pentru acest demers au fost necesare discutii preliminare cu persoane de decizie de la RAR. In urma discutiilor avute, am mentionat ca remorcile pana in 3,5t nu necesita ITP obligatoriu conform directivei 96/96 UE si am venit cu exemple din legislatia unor tari membre, insa cum persoanele respective au experienta in domeniu, au venit si cu cateva contra argumente din legislatia unor tari, tot membre, precum Belgia si Germania unde ITP-ul la rulote se face din 2 in 2 ani, inclusiv verificarea instalatiei de gaz tot cu aceeasi periodicitate. Cine crede ca doar faci o hartie in care ceri ceva si totul se rezolva, se insala.
In final s-a cazut de acord pe aceasta varianta, citata anterior de Sandu. Eliminarea totala a periodicitatii intr-o tara ca Romania de azi era posibil sa aiba repercursiuni nedorite dpdv. a sigurantei circulatiei. (avam exemple de colegi, care in timpul deplasarii, au fost depasiti de roata propriei rulote) Intotdeauna cand ceri ceva trebuie sa ceri in concordanta cu realitatile actuale din tara noastra si cu directivele UE.
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Ma bucur si multe felicitari Dmn Nelu, Eu azi am fost la RAR cu rulota mea Mirage/95 pentri carte si ITP cred,si maine ma duc sa-mi dea cartea .Am sa intreb daca a aflat de noua ,oranduiala,.orcum va fi mai bine si mai comod, mai castiga omul un an ,pe praful acesta e bine venit. Cu multe salutari de bine.Jan omvesel Ploiesti
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Domnule Jan, discutiile si memoriile s-au purtat si s-au depus la sediul central RAR si Ministerul Transporturilor, reprezentantii RAR din teritoriu nu cred ca au inca cunostinta de aceste demersuri. Acestea vor fi cunoscute in teritoriu atunci cand RNTR 1 va fi modificata.
Eu va multumesc mult tuturor in numele ACCCR pentru aprecierile exprimate si va rog sa ne oprim aici cu acestea. Maine, cum mentionam anterior, ajung la RAR si am sa revin cu precizari la intrebarea lui Sorin.
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Azi am fost la RAR si am adus in discutie situatia semnalata de Sorin.
O problema ar fi data de faptul ca legile nu pot lucra retroactiv, dar impreuna cu cei de la RAR, pana cand noua norma RTNR 1 va intra in vigoare, vom cauta sa gasim solutii pentru rezolvarea acestei probleme. Am sa incerc pana atunci sa obtin un punct de vedere referitor la situatia ce se va crea si din partea IGP Serviciul Circulatie. Ma gandesc ca poate printr-o nota interna emisa in cadrul acestui serviciu, sa avem posibilitatea ca anul neacoperit de timbrul RAR, sa fie insusit in cazul controalelor efectuate. Ma mai gandesc si la varianta ca pana la expirarea valabilitatii actuale de 2 ani, posesorul rv-ului sa obtina o stampila RAR pe tichetul de revizie pentru prelungirea valabilitatii cu inca 1 an, fara prezentarea Rv-ului.
Pe masura ce vom mai avea alte date concrete, referitoare la cele discutate, va voi tine la curent in cadrul acestui topic.

PS. Daca considerati ca ar mai exista si alte solutii pentru rezolvarea acestei situatii, va rog sa le precizati.
Numai prin colaborarea intre asociatii putem atinge anumite etape propuse intr-un timp mai scurt si gasi solutii cat mai practice de rezolvare a problemelor in folosul comunitatii noastre. Pentru astfel de obiective trebuie sa lasam deoparte orice alte animozitati care apar sau vor aparea.
Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu »

Super initiativa, Nelu. Felicitari pentru reusita si iti multumesc pentru implicare efectiva. Desigur, trebuie sa depasim orice rautate si discutie contradictorie, mai ales cand este vorba de o asemenea actiune, de care beneficiaza toti posesorii de RV-uri. Jos PALARIA!
Scrie răspuns