Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
"Raspunsul este conform solicitarilor noastre:
Periodicitate ITP:
- remorci speciale O1 si O2 - 3 ani;
- autovehicule speciale M1 (autorulote) - 4 ani de la prima inmatriculare, dupa care din 2 in 2 ani.
Ieri am fost la RAR si am fost informat ca deja se lucreaza la OMTCT nr. 2133/2005 (RNTR 1) pentru modificare."
Probabil ca "modificarea" va cuprinde si instructiunile de aplicare a noii reglementari, deci ar trebui intai sa vedem ce prevede modificarea in afara de periodicitatea ITP !
Silviu Ghete scrie:...Ultima revizie am facut-o in moiembrie 2010, valabila pana in noiembrie 2012. Urmatoarea o fac in 2012, sau in 2013? ...
O intrebare cat se poate de pertinenta. Am sa vorbesc cu cei de la RAR si am sa-ti dau un raspuns avizat Silviu.
Cred ca vor exista solutii pentru a beneficia din primul moment de aceasta modificare, respectiv de a merge la urmatorul ITP in 2013.
Este adevarat ca un raspuns oficial este cel mai bun.....dar logic o sa fie cevade genul termenul pt următoarea inspecție ITP este cel afișat pe talon ....prelungirea cu 3 ani intra in vigoare cu ocazia prezentări la o stație itp.....gândiți-va ca dacă va oprește un domn agent ...pt itp ii prezentați talonul??? nicidecum OMTCT nr. 2133/2005 sau alte alea ....sa se definitiveze si om mai vedea ....
FELICITÄ‚RI NELU PERDONU !!!!!
Este foarte bun demersul facut de colegul nostru dar hai sa terminam cu felicitarile astea , asta duce la cea ce va repet eu mereu despre unele persoane .
Eu zic sa felicitam persoana sau persoanele dupa ce se va aproba asa ceva , care sigur va dura citi-va ani buni deci eu cred ca cea ce a facut Nelu ne va face bine si vom beneficia cu totii daca se va rezolva , initiativa si demersurile facut sunt excelente pt noi dar felicitarile isi au rolul dupa ce se va aproba si pune in aplicare.
Oricum pina acolo este drum lung , nu mai faceti planuri cu urmatorul ITP ca va mai dura destul pina se va legifera.
Asta fiindca vad ca uitati mereu ca traim in Romania , si lucrurile bune sunt facute la 4 ani .
Asa este Naeee ....DAAAAR indiferent daca se rezolva sau nu ....efortul este facut ....
Asta incercam noi sa facem, macar cu atat sa contribuim ...asa cum ii zici tu pupincurism nu conteaza :lol: Nelu merita :mrgreen:
Nae, se pare ca nu ai inteles niste lucruri. Nu eu am deschis acest subiect, daca era sa fac eu acest lucru, il faceam dupa ce aparea si legiferarea acestui demers.
Colegii care si-au exprimat felicitari, au facut acest lucru pentru initiativa si pentru demersul respectiv.
Ce a depins de noi s-a facut! A fost ridicata problema, a fost argumentata si a fost acceptata de organele indrituite urmand a se si legifera. Mai mult de atat noi nu avem ce face. Pentru a te lamuri si tu mai bine de cum stau lucrurile, as putea posta aici demersurile (memorii) facute si raspunsurile primite, dar cred ca nu ar da bine sa fac acest lucru aici pe forum.
Ca tu consideri ca lucrurile bune se fac la 4 ani (credeam ca la 9 luni :lol: ) este doar parerea ta, eu incerc sa dovedesc ca lamentarile de acest gen nu isi au rostul. Daca vrem cu adevarat, putem schimba astfel de mentalitati. Demersul facut este o dovada in acest sens. Se pare ca fiind mai nou pe forum inca nu stii multe lucruri. Pe langa acest demers, asociatia pe care o conduc ACCCR, a mai avut cateva realizari in sprijinul tuturor rulotistilor:
- obtinerea unei incadrari unice in CIV pentru vehiculele noastre;
- intrarea intr-un parteneriat cu Ministerul Turismului in probleme ce tin de specificul activitatii noastre - dezvoltarea structurilor de campare la nivel national - demers facut si cu ajutorul unor membri ai Clubrv prin mentionarea unor noi locatii de campinguri;
- formularea de amendamente la noua lege a Turismului din pozitia de partener al MDRT - amendamente venite si din partea Clubrv pe acest forum;
- obtinerea unei reduceri semnificative pentru plata rovinietei la autorulote;
Colegii care si-au exprimat acele multumiri sunt sigur au in vedere si aceste realizari. Poate acum ii intelegi si tu si nu ii vei mai "urechea" pentru acest gest.
PS. Nae, te rog ca in postarile pe care le faci, in care pomenesti de numele meu, sa acorzi o atentie mai mare corecturilor gramaticale. Scuza cu "eu am 8 clase" nu tine. Gramatica nu se invata la liceu sau facultate.
Iar nu ati inteles de fapt tot ce scriu eu este rastalmacit
Am felicitat si cititi mai cu atentie INITIATIVA si am spus sa lasam pupaturile pt atunci cind se va legifera asa ceva ATIT
Am spus ca si eu ma bucur pt cea ce s-a intreprins DARRRRRRRRRRRRRRRRR a fost scris de nae si e naspa daca scrie nae.
Uite ca sa fi pe placul vostru felicit tot ce s-a intreprins si felicit persoanele care s-au ocupat si felicit si felicit si felicit .
Pupaturile vor venii cind vom vedea negru pe alb ca de povesti sunt satul pina peste cap si stiti si voi asta , cit despre gramatica am cerut permanent scuzele de rigoare dar scriu foarte repede si de aceea .Referitor la lucrurile bune care credeai ca tu ca se fac la 9 luni nu sunt in domeniul politic, cea ce ai intreprins tu depinde de domeniul politic si astea sunt la 4 ani, copii sunt la 9 luni .
Inca o data felicitari asta ca sa fiu in rindul vostru a celora care nu au patruns esenta primului mesaj.
:mrgreen:
Daca tot cerem sa ne aliniem normelor Ue incercati sa ne aliniem si la Amenzi de circulatie fiindca amenzile afara sunt foarte mari si de aceea au responsabilizat oamenii , cite amenzi ati auzit ca au primit conducatorii auto ca nu le functioneaza stop pe frina? Sa fie 200 de eu amenda de genul asta si sa vezi atunci griji pe oameni . Si atunci suntem aliniati normelor UE.
Noi am vrea sa ne aliniem normelor UE numai unde ne convine unde nu ne convine sa raminem asa ca e ok, stiu ca nu avem salariile lor dar numai cu amenzi mari am avea responsabilitate in circulatia rutiera si mai stim ca frica ne invata multa.
Ultima oară modificat 12 Apr 2011, 13:14 de către Popescu Niculae, modificat de 2 ori în total.
Foarte buna initiativa, felicitari!
Sa speram totusi ca ne vom alinia si noi directivelor UE, unde asa cum zicea un coleg mai sus ITP-ul nu este obligatoriu la remorci pana la 3,5T. In Italia, unde am eu inca inmatriculata rulota, mi s-a spus anul trecut ca rulotele nu mai trebuie sa faca ITP, pentru ca nu mai e obligatoriu. Dar in curand urmeaza inmatricularea in Ro...
Ce am intreprins noi Nae, nu tine de politic, tine de alinierea legislatiei romanesti la cea europeana. Niciodata nu vom solicita lucruri in afara celor stipulate in aceste legi UE, pentru ca atunci vom putea pica de neseriosi. Din aceasta cauza toate demersurile facute trebuiesc foarte bine documentate si argumentate.
Ma opresc aici pentru a nu mai da de lucru moderatorilor.