Serpescu Gheorghe scrie:1.Acuma nu vreau sa bat campii, dar masina va veni cu carlig montat din fabrica, cu modul legat la calculatorul masinii, cu alarma montata din fabrica, vezi site-ul Opel Romania. ( chiar si cu un sistem asemanator ESP-ului, montat doar in cazul in care se cere carlig de remorcare !)
Nu ca parerea mea ar conta in mod deosebit, dar sper sa ma insel in ceea ce am spus in materie de montaj.
Si colegii mei, au facut un configurator d-ala, iar alarmele/carligele sunt prezente pe saituri. Ideea e de minimizare a costurilor de productie. Pun pariu ca si Dvs, asa novice cum ziceti ca sunteti, tot ati sti sa infigeti modulul ala, daca vi se arata unde vine montat. Dar puteti sa va dati seama de faza cu montajul dupa modul cum este asezata tapiteria portbagajului in jurul lampilor spate, eventual sa desfaceti clemele/suruburile alea de plastic in care se tine si sa vedeti cat de bine mascata este instalatia carligului. In fine, nu vreau sa cad in derizoriu, dar fabrica, pentru ca produce in serie mare, asambleaza intr-un anumit fel si foloseste anumite materiale. Un ochi mai "vigilent" si-ar da seama...
Serpescu Gheorghe scrie:
2. Cum adica ce frigider, ce baterie, etc..., adica acum in sec.XXI, nu exista specificatii, nu exista colaborare intre producatorii de autoturisme si cei de rulote? Imi e greu sa cred asta, ca doar nu se gandesc la baterii de vin si frigidere Fram :D .
Nu ! Producatorul nu face nici altceva decat ceea ce este obligat sa faca. Si, in cazul de fata, este obligat sa asigure securitatea dispozitivului de remorcare, respectiv a remorcii,
insa doar din punct de vedere rutier, adica tot ceea ce inseamna luminile exterioare care sa arate altor participanti la trafic ca aveti droshcuta dupa Dvs, respectiv ca vreti sa schimbati directia de mers.