Asa cum v-am spus am lucrat cu multe generatoare si mari si insonorizate. Pentru clasa 1 kw avem 2 competitori directi digital Honda EU 10 i si Kipor IG 1000.
Honda=fiabilitate, un EU 10i te poate tine peste 5 ani, timp in care in care nu tre sa-i schimbi decat uleiul si un filtru. Am vazut la o trupa de cantareti ambulanti asa ceva, dar autonomia nu e chiar asa cum spunea domnul Dragomir, il foloseau pentru instrumentele lor si mergea in sarcina medie iar pe la 3 ore erau cu canistra in mana.
Cu putin noroc si Kiporul te poate duce la fel de mult fara sa dai prin service cu el, un IG 1000 l-am folosit la pescuit in cateva serii fara probleme, la IG 2000 am avut un invertor defect din fabrica rezolvat in service, iar la IG 2600 dupa vreo 50 ore de mers s-a perlat contactul la butonul de AVR si am schimbat butonul de pana in 10 ron, cam atat la Kipor. Cu un IG 2000 am stat la pescuit o saptamana cu 10 l de benzina, nu a functionat tot timpul, dar in prima zi a mers vreo 10 ore timp in care am racit bine berea intr-o lada frigorifica :D si am incarcat tot ce era de incarcat la toata lumea de pe balta; dupa asta 2-3 ore pe zi, consuma extrem de putin.
Ca zgomot si greutate Honda EU 10 i si Kipor IG 1000 sunt sensibil egale cu un mic avantaj pentru Honda, in schimb Kipor sta mai bine la autonomie, capacitate rezervor si consum toate astea pentru jumatate din pret, iar daca nu ma credeti pe mine vedeti cifrele
http://www.bricoshop.ro/products/compare/i.1/with.13577