Bratulescu Ionut scrie:Hai sa fim seriosi !!! ....sunt si lucruri bune chinezesti !!! ....de exemplu : eu am un generator "Tehnigen"_1000 -4T....probabil facut in China... si am 500ron pe el in magazin si cu o exceptie a mers de dracii la gasit la fiecare iesire cu rulota (sunt dependent de TV) . Asa ca daca eu sunt "fraier ca l-am cumparat" (asa cum a spus cineva :? ) si pana la urma se "buleste".....il repar si in nici un caz nu dau 25 mil pe ....firma ! Asta nu inseamna ca"firmele" nu sunt bune(honda ,kipor,....) !!
Daca se strica si el costa nou 500 lei ai sa dai 300 pe reparatie dupa care o sa cada altceva care costa tot 100-300 lei sa o repari si tot asa. Am mers si eu la pescuit cu un prieten care avea unu micut 2T chinezarie pana in 500 lei si cand i se termina benzina (cam des) ne tiuiau urechile si deveneam agitati (unii se trezeau si din mahmureala) desi era la vrea 25 m bagat intr-o groapa. Dupa vreo 2 ani timp in care a facut cam 10 iesiri a divortat de el pe motiv ca s-a saturat sa-l tot repare.
Eu am firma de constructii impreuna cu taica-miu si la inceput babacu a mers pe principiu ieftin, dar dupa o stiva 25 de mormasini, faiuri si alte chestii de bazar stricate s-a cam invatat. Am carat pe teren generatoare de 2-5 kw si Honda si Einhel si altele si stiu ce le poate pielea si mie spatele. Honda e firma, sunt fiabile si gama insonorizate si restul, ieftineala gen Einhel sau alte Jenjui Kian sunt de consum facute sa cada des.
Gama Kipor desi sunt facute tot de galbejiti, e alta clasa, chinezii fac si lucruri buna dar la alti bani, la ei se fac si piese de avioane de la Airbus stiu s afac si lasere dar pt ce se aduce la nou sunt de vina comerciantii care aduc cel mai ieftin produs si cei care cumpara.
Si cand vezi ca unu insonorizat de 22 kg e mult mai silentios si consuma jumate cat unul de 45 kg la care i se arde toba dupa 30 de ore de functionare, nu-ti strica aparatele, proneste usor la prima sfoara trasa si duce mai mult decat magaoia spre care inclini ?
http://www.youtube.com/watch?v=ZWZBKlMmHlo asta e generatorul meu de 2 ani si sunt foarte multumit de el.