Dotari necesare tuturor rulotelor

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Re: Dotari necesare tuturor rulotelor

Mesaj de Ionita Bogdan »

Odenie Sergiu scrie:AC poate inlocui incalzirea(pe gaz/Truma) pe timp de iarna,ca sa iasa mai ieftin sa zicem,curentul in camping fiind mai ieftin decat gazul?Daca nu,nu vad sa fie mai rentabil;primavara/toamna consumul cu incalzirea ocazionala pe gaz,nu se compara cu cel pe timp de iarna.
P.S.Unitatea de la AC pusa acolo in cutia de la butelii,in timpul mersului,mareste greutatea pe carligul masinii,daca nu e contrabalansata cu altceva pus in spatele rulotei.
Matematica simpla :

Daca folosesc curent din camping unde platesc oricum camparea ce este mai ieftin curent moca sau butelie cu bani ?
PS . Daca nu stiati la trumele destepte pe care unii le au pe rulote mai noi exista un sistem de rezistente in spatele trumei pe care il plti folosi atunci cand esti in camping legat la curent . Deci selectezi gaz sau electric. Diferenta intre electric si AC este ca pe electric poti incalzi la orice temperatura exterioara iar cu aer conditionat nu poti folosi decat pana la -5grd cum spune fabricantul , in realitae fiind cam 0 grd.
Referitor la forta de apasare pe carlig asa e ...e o fi mai mare ...si ...ce ma deranjeaza pe mine treaba asta . Pot pune pe carlig 100KG. Lucrez destul de des cu rulote care au acest sistem montat in fata , in burta rulotei si nu s-a plans nimeni de forta de apasare...Asa ca ...Daca pui doua biciclete sau trei pe suportul facut special pe protap oare cate KG au ?
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

@ Ionita Bogdan ....daca aveam posibilitate(cutia de la protap) la fel procedam....un AC montat asa cum l-ai montat tu. Am vazut foarte multe AC-uri montate la fel ca la tine la cei care pleaca cu "circu" prin toata lumea. Fiind "nomazi", au rulote mari ,in care traiesc ,se hranesc ...acolo i-si cresc copiii. SUNT mai" rulotisi" decat oricare dintre noi.....si (ca sa revin la subiect) ,am observat ca aparatele de AC "bagau" la greu...si asta in plin soare torid 😉
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ionita Bogdan scrie: Matematica simpla :

Daca folosesc curent din camping unde platesc oricum camparea ce este mai ieftin curent moca sau butelie cu bani ?
PS . Daca nu stiati la trumele destepte pe care unii le au pe rulote mai noi exista un sistem de rezistente in spatele trumei pe care il plti folosi atunci cand esti in camping legat la curent . Deci selectezi gaz sau electric. Diferenta intre electric si AC este ca pe electric poti incalzi la orice temperatura exterioara iar cu aer conditionat nu poti folosi decat pana la -5grd cum spune fabricantul , in realitae fiind cam 0 grd.
Referitor la forta de apasare pe carlig asa e ...e o fi mai mare ...si ...ce ma deranjeaza pe mine treaba asta . Pot pune pe carlig 100KG. Lucrez destul de des cu rulote care au acest sistem montat in fata , in burta rulotei si nu s-a plans nimeni de forta de apasare...Asa ca ...Daca pui doua biciclete sau trei pe suportul facut special pe protap oare cate KG au ?
Curentul in camping nu e moca,se plateste.Pot alege sa nu platesc,daca nu folosesc.Poate or fi si camping-uri la care platesti oricum chiar daca nu folosesti,dar asta in Ro.
Daca AC-ul poate incalzi doar cand temperatura este peste 0 grade,nu e mare afacere nici gaz nu se consuma mult pentru a incalzi la acele temperaturi ocazional rulota;curentul se plateste oricum,gazul se foloseste soi deci costa doar daca e nevoie.
Referitor la greutatea pa carlig;
Citez din alt topic :
"de Constantin CURELEA » 25 Mar 2010 17:08

Atenţie la distribţia încărcăturii în rulotă!
Pe cârlig,aceasta nu va fi mai mare de 50 Kg.
Se poate măsura cu un cântar de baie şi un sprijin pus sub cuplă.
Se verifică, cu un poloboc orizontalitatea.
Eu am măsurat 43 kg la rulota goală.
Un generator de curent de 700 W are 17Kg.
Generatorul pus în lada din faţă a făcut ca indicaţia cântarului sub cuplă sa fie, deja, 54 Kg.
Generatorul pus în spatele rulotei a facut ca apăsarea pe cârlig să fie de 39 kg.
Este indicat ca rulota să nu fie încărcată.
Bagajele se dozează ca necesitate, eventual se cântăresc la o primă deplasare cu rulota şi se distribuie controlat .
Deşi este încadrată ca remorcă pentru că nu are motor, rulota turistică nu este pentru transport bagaje!
La Constantin CURELEA
Site Admin

Locaţie: Bucuresti "
Consecintele greutatii mai mari s-au mai discutat de N ori,dar...fiecare pe riscul lui,cum doreste sa respecte sau nu,recomandarile.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Exista cuiul cirligului cu masurare a fortei de greutate,ptr cei interesati...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Exista si roata pentru protap cu cantar.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Eu sunt adeptul AC-ului, asa ca nu dati cu pietre.
In Germania am platit curentul consumat, masurat cu contoar :D asa ca n-ar fi fost rentabil AC-ul pe incalzire.
Adevarat este ca au fost 3 camping-uri in toata istoria mea care aveau contoar.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Fiecare cum considera,dar ca AC nu ca incalzitor,are utilitate,parerea mea.
Cum la noi se preia tot ce e profitabil din EU,in viitor vor fi probabil si pe la noi.Pentru ca multi sunt de principiul ca daca tot platesc sa consuma cat mai mult.Si cand se vor"prinde" patronii si pe aici nu va mai fi curentul la discretie in acelasi pret.

Gavriil Stiharul
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Odenie Sergiu scrie:...Cum la noi se preia tot ce e profitabil din EU,in viitor vor fi probabil si pe la noi...
Sistemul cu contor nu este profitabil pentru patronii de camping Sergiu, acesta este un sistem corect de tarifare a consumului. Cat consumi, atat platesti!
Am stat in campinguri cu astfel de tarifare (euro/kw) si vreau sa-ti spun ca dupa 3 zile, la plecare am avut de platit 2 euro si cativa firfirei, binenteles fara a face uz de AC sau aeroterma. Cat as fi platit in 3 zile de campare intr-un camping la noi ? probabil de 3-4 ori mai mult.
Odenie Sergiu scrie:...Pentru ca multi sunt de principiul ca daca tot platesc, sa consum cat mai mult....
Da, asa este, dar personal nu sunt de acord cu acest principiu. Este un principiu de "care pe care". Am auzit de situatii in care s-au ars circuite si toti au fost lasati fara curent pentru unii care merg pe acest principiu indoielnic. Nu sunt de acord sa sugi curent pana li se ofilesc stalpii. :shock:
Ar fi bine daca patronii de campinguri ar marja pe ideea montarii de contoare, insa pretul unei astfel de instalatii este simtitor mai mare.
Trebuie sa intelegem o data pentru totdeauna atat noi (rulotistii) cat si ei (patroni de campinguri) ca relatia intre noi trebuie sa fie una de parteneriat, de respect, nicidecum una cum spuneam mai sus, de "care pe care". Ei trebuie sa ne puna la dispozitie dotarile necesare la niste preturi de bun simt (in concordanta cu ce ne ofera) iar noi trebuie sa respectam impunerile facute de proprietari in camping.
Pana acum, atat multi dintre noi cat si multi dintre ei suntem deficitari la acest capitol.
Scuze pentru aceasta postare ce poate parea off topic, dar cred ca lucrurile mentionate se leaga cu subiectul.
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Cel mai simplu se rezolva cu o siguranta de amperaj mic 3-6 amperi care limiteaza consumul.
Problema ar deveni necesitatea alimentarii individuale a fiecarui loc de campare nu un prelungitor cu 10 rulote alimentate din el cu o tensiune de kko sub 180 volti de multe ori.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Nicu Iancu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 05 Iul 1967

Mesaj de Nicu Iancu »

Salutare,
D-nul Bogdan Ionita, oricat de simpla ar fi matematica, sub nici o forma nu se pupa cele declarate de D-vs. in legatura cu consumul unei butelii cu 28 l GPL in 2 zile.Cu TRUMA, indiferent ca functioneaza non-stop, nu ai cum sa consumi 28 de L in 2 zile.Asta ar insemna 2 zile x 24 ore = 48 ore.28 L/48 ore = 0,6L pe ora.
Va doresc tuturor "TRASEE MINUNATE"!
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

28l /48 h = 0,583 l/h x550 g/l = 320 g /h , adica foarte aproape de consumul de 280 g/h al Trumatic S3002.http://www.trumauk.com/products-search. ... =8&jname=5
Daca mai gatesti ceva, sau incalzesti apa (boiler sau oala pe aragaz) si consumi cei 3,56 l (1,92 Kg)de gaz ramas , cam pe acolo ajungi .!
Simplu, nu ? :D
P.S. Consumul Trumatic S3002 este considerat pentru treapta maxima de incalzire, lucru perfect valabil in cazul unor temperaturi de -16 sau -20 de grade Celsius cum am avut in Dec. 2009 la Moieciu de Sus
Din proprie experienta, pot spune ca o butelie plina, poate sa mearga maxim 3 nopti, dupa care exista riscul ca pe la miezul noptii sa-ti faci de lucru pe afara si sa schimbi butelia ! Sunt foarte putine cazuri cand butelia se termina ziua !!! :lol:
Orice problema are o rezolvare practica
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Adica e de bine !? ! :shock: :D Eu nu mai inteleg nimic!
Scrie răspuns