Adaugare arzator de butelie

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marius Beldiman

Adaugare arzator de butelie

Mesaj de Marius Beldiman »

Pentru a nu mai cara gratarul cu lemne si pentru a folosi gratarul cu striatii teflonat, pentru a nu mai face ciorba in rulota(atunci cind sint afara 40 grade :D ), eventual pentru a incalzi o oala de apa foarte repede ....sau pentru a face un ceaun de fasole de ciolan...sau pentru multe motive...m-am gandit sa adaug un arzator exterior la rulota(pe care l-am luat cu 20 lei de la Doraly):

Imagine

Modificarea vreau sa o fac in porbagajul din fata al rulotei unde am butelia si ceasul. Ceasul mai are o iesire care este astupata cu un dop.

Imagine

Imagine

Imagine

Vreau sa scot dopul, sa pun un niplu, apoi un robinet, apoi un stut, apoi un furtun de 3-4m, apoi arzatorul.

Astept pareri ale colegilor care se pricep mai bine! Ce credeti este o treaba sigura?
Ultima oară modificat 04 Mai 2011, 21:45 de către Marius Beldiman, modificat 1 dată în total.
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Re: Adaugare arzator de butelie

Mesaj de Catalin Gigi »

am si eu la campar ceva asemanator(gratar exterior).......
numai ca are o cupla rapida 😉 ......
ti-ar fi mai usor de cuplat, strans ,impachetat 😉 ....nu trebuie sa ramana neaparat legat ....si un teu la gaz il poti pune si pe la jumatatea rulotei pe dedesupt ,pt ati fi mai la indemana (tu sti exact unde ai vrea sa stea gratarul)..bafta
Marius Beldiman

@gigi:
detaliaza te rog! si ceva poze cind ai timp m-ar ajuta! Cupla rapida de gaz este sigura? am vazut ceva pe la Exis!Cat despre T-eu, ma gindeam sa nu mai modific instalatia rulotei! si oricum daca as pune un T-eu tot trebuie sa pun si un robinet, nu?
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Plus de asta, s-ar putea ca pentru arzator sa ai nevoie de mai mult de 30mBar, deci nu poate fi intercalat in instalatia rulotei.
Ar fi bine de stiut, daca la regulatorul de presiune (acolo unde ai dop acum) nu cumva era o intrare pentru a doua butelie, deci presiunea gazului este de 3-5Bar !
Cel mai indicat ar fi adaptorul cu 2 iesiri suplimentare din poza de mai jos, care se intercaleaza intre Regulator si instalatia rulotei si are si robinet , la care poti racorda un furtun special de 3m (cod 310/802 Frankana Pret 7,40Euro)
Oricum recomand ca toate modificarile sa fie facute cu fitinguri si etansari speciale pentru gaz, eventual cu o cupla rapida cum ti-a recomandat Gigi.
Fiind vorba de o modificare "artizanala", este greu de crezut ca vei obtine VERIFICAREA de GAZ, atat de necesara pentru a calatori in strainatate !
Poate numai in cazul cand toate componentele vor fi speciale pentru rulote .
Fişiere ataşate
d28d793f4cded6c2756648abe3634c1a.jpg
d28d793f4cded6c2756648abe3634c1a.jpg (2.6 KiB) Vizualizat de 2739 ori
Orice problema are o rezolvare practica
Marius Beldiman

@sandu:

Cred ca ai dreptate! Acolo unde e dopul, cred ca era locul pentru a doua butelie - eu am pus rezervorul de apa acum acolo.
Alta varianta: sub ceas e un niplu - daca pun un T-eu acolo, dupa aia un robinet si un racord rapid?
http://www.exis.ro/accesorii_rulote/racord_t-483-1.html
http://www.exis.ro/accesoriu_rulota/rac ... -1561.html
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Cu un racord rapid si adaptorul recomandat de mine in loc de "T" (care prezinta avantajul ca are si robinet si care costa doar cu 2Euro mai mult ) rezolvi problema foarte elegant si TEHNIC ! :D
Operatiunea iti ia doar 10 minute, cat sa desfaci Holenderul de la niplu si apoi sa muti ceasul mai sus exact cat sa intre adaptorul.
costieanu constantin
Membru forum
16

Mesaj de costieanu constantin »

eu , zic sa-ti montezi un T-eu inainte de regulator, cu robinete pt fiecare ramura si apoi cate un regulator pt fiecare ramura,altfel dereglezi consumul si ai probleme in functionarea consumatorilor !!!
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Eu am montat un ''teu'' in instalatie sub rulota pe care l-am sudat... si am pus o cupla rapida sub rulota la care ma leg cu arzatorul cu furtun. Fata de gazul metan reglez doar aerul la arzator si functioneaza perfect. Acum sa vad cum e cu verificarea daca este in regula ce am modificat.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

In niciun caz nu este in regula sa sudezi pe tevile de gaz. Ramificatia trebuia facuta cu un "T" de 8mm, care costa in jurul a 5 Euro si de poate monta in maxim 20 de minute.
Fişiere ataşate
1619.jpg
1619.jpg (36.9 KiB) Vizualizat de 2648 ori
Raul Paltineanu
Membru forum
15
Oras: Codlea
Data nasterii: 14 Oct 1975

Mesaj de Raul Paltineanu »

Pentru a monta acest T-eu trebuie facut filet sau ceva pe teava sau e un fel de mufa rapida in genul celor din pvc care se folosesc la apa?
Autorulota Dethleffs pe Fiat Ducato 2.5 D
raulpaltineanu@yahoo.com tel: 0722548445
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Eu cred ca va complicati !...o butelioara micuta(10 l) va rezolva orice" complicatii" .....Doar o parere !!! :)
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Mufa rapida !!!
Se taie teava , se pileste gradul de la taiere, se introduce holenderul si "oliva"(piesa metalica de etansare), se strange...si gata ! :D
Scrie răspuns