Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Buna ziua ! Rog frumos pe fotografii profesionisti sa-mi dea un sfat ? Doresc ca fotografiile vechi ( " Format " hartie ,daca pot spune asa ) sa le transfer pe calculator in format electronic ! Se poate face asa ceva si cum ,daca este posibil ? Multumesc pentru eventualul ajutor !!!
Mai simplu se pot scana cu un scanner bun,sau refotografia cu un aparat care are posibilitatea de a fotografia macro de mai aproape;aceasta a doua varianta,in lipsa unui scanner performant este mai buna,daca si aparatul are o rezolutie buna.Pe urma,in ambele cazuri se introduc intr-u program de editare foto,(de preferat Photoshop),in care se pot corecta/ajusta tonurile,se poate face crop pentru a taia ce a iesit in plus la scanare sau fotografiere.Ajustarea tonurilor este bine sa se faca pe un monitor clasic(cu tub),care sa nu fi fost decalibrat(umblat la reglajele default,din fabrica).Pe monitorele LCD uzuale,culorile si tonurile vor fi denaturate fata de original.Sunt si monitoare profesionale LCD,dar costa de la 3000 lei in sus si nu cred ca si-a luat cineva pt. acasa asa ceva.
L.E.Daca nu sunt foarte multe,mi le puteti trimite,scanate,sau fotografiate(da nu cu blitz-ul) si va fac eu editarea si ajustarile necesare,daca vi se pare complicat si nu aveti programul respectiv.Asa ca intre ...colegi bugetari
Domnule Sergiu,va rog sa-mi aprofundati ideea cu scanerul ! Eu am o imprimanta Epson DX-4450 (nu cred ca este profesionala ),dar de aici m-am blocat Puteti sa-mi spuneti ca la un novice ,cum ar trebui sa fac ? Multumesc inca o data pentru ajutor !!! :shock: :P
Nu e profesionala, dar vad ca are si functie de scanner,dupa date de pe net : http://www.cel.ro/multifunctionale/mult ... -dx4450-l/ daca despre asta e vorba.Pai fiind multifunctionala si avand si functie de scanare,ar trebui sa aiba un capac,care se ridica,sub el o suprafata transparente,sub care exista dispozitivul care scaneaza(cam ca la un xerox arata).In prospectul ei,ar trebui sa gasiti cum se foloseste aceasta functie,cu programul ei instalat.Noi pe aici avem scanner de care ne folosim,dar fiecare "utilaj"are programul propriu cu care se folosesc functiile.Faceti o proba de scanare cu o foto si daca va convine calitatea( vad ca scaneaza la 600 x 1200 dpi) le scanati si restul.
Multumesc. M-ati facut sa rad cu capacul care se ridica !!! Deci pun fotografia in cauza sub " capacul care se ridica " :P :P ,si dupa aceea ? :oops: :oops: Banuiesc ca nu intra automat in calculator ,.ci trebuie sa aiba un program ,nu ? MUltumesc ca suportati intrebarile mele tampite . :shock: :oops: :oops:
Da,scuze ca am sosit mai tarziu.Deci se introduce precum un document la un xerox,dar ce este sub acel capac scaneaza imaginea,(nu o copiaza pe alt suport de hartie) si se salveaza in format digital pe computer.Trebuie sa fi primit cu imprimanta un CD cu programul care trebuie instalat pe computer,pentru a folosi si celelte functii in afara de cea de imprimanta.
Sau de la aceasta adresa : http://esupport.epson-europe.com/Produc ... eN1ay&tc=6 se poate face download la programul de scanare pentru aceasta imprimanta.Selectati in stanga sistemul de operare pe care-l aveti instalat(XP,Vista sau WIN 7) si luati acel program.Trebuie instalat si cu el se scaneaza fotografiile introduse in scanner.(Are niste optiuni ca si la printare,niste setari care se fac in functie de rezolutia dorita.Acuma,ce sa zic,daca nu sunteti familiarizat cu instalare de softuri pe computer,cu lucrul pe imprimanta sau scanner e putin mai de dificil;ar fi bine daca aveti pe cineva prin preajma care se pricepe.Daca nu,eventual vorbim pe PM,sa nu lungim prea mult topic-ul si daca aveti cont pe Yahoo mess,as putea sa va instalez eu acel program(de pe CD sau download) prin remote computer.De comunicat pentru eventuale indicatii putem pe messinger voce sau skype.
Multumesc ,in primul rand pentru rabdare . In al doilea rand ,mi-ati explicat exact pe intelesul meu !!! Maine o sa incerc sa " ajung pe luna " :shock: . Cu respect !!!