Multumiri lui Sepi:Valea Ariesului la Garda

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Multumiri lui Sepi:Valea Ariesului la Garda

Mesaj de Petrescu Eugen »

Asa cum v-am amintit în prezentarea pozelor din "Dezlegati prin România" pe Valea Ariesului la Gârda, am ajuns pe seara si cautam locul de campare. La campingul "Mama Uta" era aglomerat si nu prea erau locuri de ales, asa ca m-am orientat spre o gradina camping putin mai la deal, pe aceeasi parte, la o batrâna, un loc minunat, pe malul Ariesului, cu multe corturi, dar nici o rulota, pentru ca intrarea din sosea era cam abrupta. Pretul: 10 RON/noapte, fara utilitati, doar un WC turcesc (murdar bineînteles). Frumusetea locului m-a facut sa risc si sa intru, pe baza principiului "daca intra trebuie sa si iasa!"
N-a fost asa! La iesire patinai si cu masina solo daca nu aveai "îndemânarea" necesara la piciorul acceleratiei (nu trebuia sa accelerezi!).
Asa ca am mers în Arieseni si am cautat un localnic cu un Aro 4x4 care azis ca vine a doua zi la ora convenita. N-a venit, dar am vazut un Suzuki 4x4 care venea din padure pe un drum forestier si trecea prin apa în dreptul campingului. L-am abordat si, foarte amabil m-a ascultat si mi-a zis într-o româneasca cu accent ardeleano-teuton: "Va ajut ca si eu sunt rulotist de 10 ani, am patit-o si eu si m-au ajutat si pe mine altii".
Avea omul si sufa si toate accesoriile de prindere, stas. Am încercat prima data sa ma tracteze pe mine în agregat. N-a mers, patinam amândoi. Am decuplat rulota si a agatat-o direct cu Suzuki (avea cârlig bineînteles) si a iesit fara probleme, la fel si eu solo. Apoi am stat de vorba. L-am întrebat cum îl cheama: "mi se spune SEPI" mi-a spus simplu. "Fac o cabana într-un loc la 5-6 km în munte într-un loc super cu belvedere. Pentru moment am dus patru rulote acolo pe un drum forestier ocolitor, impracticabil autoturismelor normale. Acum car câte 10 saci de ciement cu Suzuki. Primarul mi-a spus ca a obtinut fonduri printr-un program european pentru amenajare pod peste Aries si drumul pâna acolo si lucrarile vor începe curând. ?Zn viitor ne vom vedea la locul acela." I-am spus ca suntem un club si i-am dat o miniplianta pe care mi-o daduse cu câteva zile în urma Costel Curelea la Cincis. Mi-a promis ca se va uita pe site-ul nostru ca-l intereseaza si ne va urmari.
VREAU S?f PRIMEASC?f MUL?zUMIRILE MELE PENTRU AJUTORUL DAT SI S?f DEA DUMNEZEU S?f DUC?f LA BUN SF?,RSIT PROIECTUL LUI, PENTRU C?f SIGUR VA CUNOASTE ?ZNTREGUL NOSTRU GRUP DE RULOTISTI.
opel astra 2,0 dti + fendt joker (xaver) 496A
Membru asociat
tel. 0745501522
"Natura ne aseamănă, educaţia ne deosebeşte" - Confucius
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Stiu ca Valea Ariesului este foarte frumoasa, astfel incat, daca vom avea si locuri in care sa putem poposi, va fi si mai frumos.

Ma alatur cu urarile de izbanda cat mai grabnica.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

D-le Petrescu,

Asa a fost sa fie, sa nu ne reintalnim noi doi ,la Garda, la Mama UTA, si sa-l cunoasteti pe dl. Sebi.
Ati trecut prin fata campingului din Garda pe la ora 19 in ziua de 15 august, SF MARIE, imediat ce incercasem sa va prind la telefon pentru a o felicita pe d-na Maria , sotia d-voastra.
Aveati telefonul inchis, sau fara baterie ,astfel incat nu mi-a ramas decat sa vad, trecand incet pe drum ,lungul atelaj pe care il conduceati.
Cu toata incercarea de a va ajunge, pe jos, nu a fost posibil.
Acum mi-ati confirmat ca ati trecut prin Garda.Familia mea nu credea intr-o asa intalnire.
Daca reuseam sa ne intalnim ati fi avut, rezervat langa mine, pe malul Ariesului, un loc bun de campare.
Fişiere ataşate
Resize of Valea Ariesului.jpg
Resize of Valea Ariesului.jpg (60.05 KiB) Vizualizat de 4841 ori
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Asa a fost sa fie! Nu aveam semnal, abia a doua zi m-am dus sa dau un telefon în Arieseni în piata, unde era o bruma de semnal. Din cauza semnalului slab nu am putut verifica apelurile, ca as fi vazut apelul si as fi sunat eu. Am rugamintea sa nu mai vorbim cu "dumneavoastra", pentru ca nu-si are rostul într-o familie ca a noastra si oricum suntem de vârste foarte apropiate.
Sa ne revedem sanatosi!
Membru asociat
tel. 0745501522
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Re: Multumiri lui Sepi:Valea Ariesului la Garda

Peste un an Sepi m-a regăsit pe net, el locuind în Germania.
M-a invitat vara în Apuseni la cabana lui de la Snide, la 4-5 km sud faţă de Gârda de Sus.
De atunci,în fiecare vacanţă de vară, ne-am reîntâlnit la tabăra lui de la Snide. Am devenit prieteni.
O locaţie de vis (aşa cum întâlneşti doar în Apuseni), cu nişte oameni pe care-i întâlneşti foarte rar într-o viaţă de om!
Priviţi:
Fişiere ataşate
Apusenii vazuti de la Snide.jpg
Apusenii vazuti de la Snide.jpg (58.5 KiB) Vizualizat de 4086 ori
Garda de Sus vazuta de la Sepi.jpg
Garda de Sus vazuta de la Sepi.jpg (99.34 KiB) Vizualizat de 4087 ori
Cabana in constructie si rulotele.jpg
Cabana in constructie si rulotele.jpg (83.36 KiB) Vizualizat de 4086 ori
Cu Sepi spre izvor.jpg
Cu Sepi spre izvor.jpg (145.21 KiB) Vizualizat de 4086 ori
La izvor.jpg
La izvor.jpg (176.51 KiB) Vizualizat de 4086 ori
Gerlinde (sotia lui Sepi) fabrica gem de afine.jpg
Gerlinde (sotia lui Sepi) fabrica gem de afine.jpg (101.63 KiB) Vizualizat de 4086 ori
Tabara de rulote a lui Sepi.jpg
Tabara de rulote a lui Sepi.jpg (82.14 KiB) Vizualizat de 4086 ori
Tabara de vara 2009 la Sepi.jpg
Tabara de vara 2009 la Sepi.jpg (114.03 KiB) Vizualizat de 4086 ori
Membru asociat
tel. 0745501522
costieanu constantin
Membru forum
16

Mesaj de costieanu constantin »

frumos , oameni de omenie !!!!
a fost cineva pe valea ierii , la pensiunea lara !!!?
am vazut niste reportaje pe tvr2 la " ferma "
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Exceptional. N-am mai fost in Apuseni din 1982 cand eram cortisti. Daca dl.Sepi are ceva amenajat si ne-ar primi prin preajma tare mi-ar place sa stau o saptamana acolo. Locul absolut superb. Cum se poate ajunge acolo? Tinetine la curent cu aceasta locatie daca este accesibile rulotistilor.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Gigi Stoica
Membru forum
16
Oras: SLOBOZIA
Data nasterii: 04 Ian 1957

Mesaj de Gigi Stoica »

Nostalgia Apusenilor si interventia colegilor m-a facut sa-mi amintesc peregrinarile mele prin cele mai frumoase imagini ale Carpatilor nostri. Am urcat pe Gaina, am mers pe jos de la Rosia Poeni la Detunatele si la minele de aur de la Bucium, am urcat cu batrana Dacie de la Garda la Scarisoara (vai ce drum !!!), am urcat din Beius la Stana de Vale si am coborat la lACUL LESU si Remeti, am urcat la Draganu, am baut palinca la Chiscau si am vizitat aceasta minunatie a noastra - pestera (a Ursilor, bineinteles) , am facut agroturism si am pescuit pastravi si tipari in Aries la Garda......
Ma asociez doamnei Violeta si incep sa-mi fac niste planuri pentru vara 2011 la o saptamana pe langa cabana domnului Sepi de la Snide (sau chiar la domnul Sepi).
Cum o fi drumul de la Garda la Cabana Snide?
VW Passat/Dethleffs New Line (Beduin) GIGI
Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
Petrescu Eugen
Membru forum
18

Rulotele sunt aduse acolo doar pentru uz personal (pe perioada cât se construieşte cabana).
Nu face o afacere agroturistică. În vacanţe, vin din Germania şi ne întâlnim în această locaţie.
Eu las maşina şi rulota în Gârda şi urcăm cu 4x4 a lui Sepi la cabana lor (accesul este deocamdată posibil doar pentru tracţiune multiplă).
Dar zona este plină de pensiuni, care de care mai frumoase şi mai dotate, iar zilnic se pot face trasee montane cu auto sau la picior,pentru a ajunge în puncte de belvedere, pentru că Apusenii trebuie priviţi ... de sus.
Pe mine mă fascinează faptul că orice deal, munte e populat, cîteva case, dar populat. De aceea moţii au parte de toate frumuseţile naturii, dar au o viaţă ... deosebit de grea (foarte multă muncă şi mers pe jos pentru comerţ şi aprovizionare).
Sepi şi-a ales acea localizare pentru că are o vedere "panoramică" de 360 grade (fiind o reşedinţă de vacanţă), chiar dacă este mai expus intemperiilor.
Anul acesta am revăzut peştera Scărişoara, drumul este la fel (de prost) pe care l-am făcut şi eu pe vremuri cu bătrâna Dacie, doar că urmează un traseu mai scurt. Sunt organizate transporturi zilnice către Scărişoara cu microbuze deschise de la "Mama Uţa" şi cu "IMS"-uri particulare (cu unul am urcat şi noi).
Data viitoare aş vrea să fac zona Padiş, care din păcate (sau din fericire?!) nu poate fi accesată decât tot cu 4x4 şi pentru care trebuie să stai la o pensiune 4-5-6 zile să ai timp să vizitezi toate frumuseţile unice.
Consider că e cea mai fascinantă zonă agroturistică şi merită orice efort pentru a o cunoaşte, atâta vreme cât o mai fi naturală (pentru că avem un dar deosebit de a o schimba în rău!).
Membru asociat
tel. 0745501522
Gigi Stoica
Membru forum
16
Oras: SLOBOZIA
Data nasterii: 04 Ian 1957

Mesaj de Gigi Stoica »

Ma bucur, domnule Eugen ca pe scena vietii gandim asemanator. Si pentru mine Padisul a fost de mai multe ori inscris in traseele stabilite si tot de atatea ori ratat. Baneinteles ca in traseele din Apuseni ramane intotdeauna inscris.
Sper ca si drumurile noastre sa se intersecteze intr-o zi. Iubim prea mult natura si rulota ca toate acestea sa nu intample.
VW Passat/Dethleffs New Line (Beduin) GIGI
Secretul FERICIRII nu este sa faci ce-ti place, ci sa-ti placa ce trebuie sa faci! J. Barrie
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Si eu iubesc apusenii, am fost de doua ori si de fiecare data am ajuns pe platoul Padis (fara rulota,pe atunci eram cortist) odata cu Dacia 1310 si a doua oara cu un Clio si am urcat dinspre Pietroasa dupa ce am campat langa Pestera Ursilor pe o pajiste.Pe vremea aceea se putea si fara 4x4,dar cu atentie!!
Odata ajunsi pe platou am campat in zona ''La Grajduri'' unde am stat 5 zile si am facut cateva trasee extraordinare : Cetatile Ponorului; Focul Viu; Cheile Galbenei; Cabana Padis. De aici am coborat catre Cluj pe langa lacurile Fantenele, Tarnita si Gilau,pe malul ultimului am stat la o pensiune pentru o ''degresare'' temeinica :D
Inainte de Padis am campat la Mama Uta (in primul an) si pe un loc privat(al doilea an) pe langa care trece drumul catre Sepi (prin rau) de care pomeneste si Eugen, de aici am facut trasee catre Pestera lui Ionele; Ghetarul Scarisoara; Cascada Varciorog; Groapa Ruginoasa.
Apusenii sunt extraordinari cum de altfel este si zona Bucovinei pe care inca nu am vazut-o asa cum trebuie. Poze am doar pe hartie foto(nu aveam ''digi''pe vremea aia :mrgreen: ) dar am sa incerc o scanare a lor si daca se vad destul de bine am sa le postez.
Sa ne vedem sanatosi !
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Scrie răspuns