ce risc?

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 16 Oct 1973

ce risc?

Mesaj de Arcadie Sandu »

Buna seara!
As dori sa demontez partea de deasupra frigiderului (adica aragazul si chiuveta) sa modific putin pozitia "tabloului" de comanda al aragazului si al frigiderului.
Intrebarea este daca exista ceva riscuri de rupere a garniturilor de la ochiurile aragazului.
Astept pareri de la colegi care au demontat asa ceva si ce probleme (eventuale) s-au confruntat. poze de la (locul faptei) maine de la servici
Multumesc anticipat!
Fendt 420 Saphir+ Passat
Marius Beldiman

Re: ce risc?

Mesaj de Marius Beldiman »

"sa modific putin pozitia " - dezvolta! fa-te mai explicit! care este scopul?
Arcadie Sandu
Membru forum
14

Mesaj de Arcadie Sandu »

Sa dezvolt:
Acea tabla care maschiaza golul dintre aragaz si frigider (cea cu gauri pentru butoane, robineti si aprinzator) este deplasata spre stanga (nu permite revenirea butonului de aprindere) (cel rosu) si ca urmare nu pot verifica daca functioneaza frigiderul pe gaz (posibil sa fi fost schimbata) sau frigiderul sa fi fost schimbat si sa nu se fi facut "reglajele" necesare ca frigiderul sa fie folosit.
Maine dimineata de la munca (am uitat laptopul la servici) voi posta o poza mai explicita.
De mentionat ca nu am reusit sa aprind flacara frigiderului (sa-l probez) asta fiind ultima problema de rezolvat inainte de prima iesire.
Multumesc!
Fendt 420 Saphir+ Passat
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Parerea mea.
Daca spatiul iti permite, poti demonta din suruburi doar "masca" robinetilor si a butonului si poti ovaliza gaurile (sau numai gaura pentru butonul piezo) pentru a o putea deplasa fara sa demontezi aragazul si chiuveta.
Asta bineinteles in functie de solutia constructiva folosita la rulota ta !
P.S. Cumva ai modelul asta de "masca" ?
Fişiere ataşate
IMG_0021_1.JPG
IMG_0021_1.JPG (24.61 KiB) Vizualizat de 3090 ori
Orice problema are o rezolvare practica
Arcadie Sandu
Membru forum
14

Mesaj de Arcadie Sandu »

Da este asmanator;
din poza atasata se poate vedea ca: butoanele rosu si verde sunt bine pozitionate dar inspre dreapta incepe o decalare de pozitie (ceea ce ma duce cu gandul la schimbarea ei cu un alt model dealungul timpului. aprinzatorul este cel mai afectat nepermitandu-i acestuia revenirea.
Fişiere ataşate
DSC01671[1].jpg
DSC01671[1].jpg (91.24 KiB) Vizualizat de 3084 ori
Fendt 420 Saphir+ Passat
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

arcadiesandu scrie:Buna seara!
As dori sa demontez partea de deasupra frigiderului (adica aragazul si chiuveta) sa modific putin pozitia "tabloului" de comanda al aragazului si al frigiderului.
Intrebarea este daca exista ceva riscuri de rupere a garniturilor de la ochiurile aragazului.
Astept pareri de la colegi care au demontat asa ceva si ce probleme (eventuale) s-au confruntat. poze de la (locul faptei) maine de la servici
Multumesc anticipat!
Partea proasta e ca DA,se pot rupe;mie mi s-au rupt acele garnituri datorita vechimii lor;(sau erau rupte de altii inaintea mea :shock: ,ceea ce nu cred totusi,fiind achizitionata din Germania;si nemtii sunt grijulii cu reparatiile).Am mai desfacut la niste prieteni acea masca si s-au rupt si acolo garniturile(dupa ce m-am chinuit sa desfac;ochiurile se roteau foarte greu).Partea buna e ca se gasesc la cca 60 eurocenti/bucata.Dar costa taxa de curierat mai mult decat valoarea lor :evil: .
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Intrucit,prima foto este de la mine(avem dupa cum am vazut acelasi model de rulota)pot sa imi exprim o parere si anume:cindva a fost desfacut frigiderul pentru unele lucrari si conductele au fost miscate din pozitie .Deci: se desface din kiplinguri si piulitele de la robineti.Indepartin-o se are acces la partea de deasupra a frigiderului .Se ridica un pic de ghiuveta(se pune o bucata de scindura sau altceva) si se modifica atent pozitia robinetilor din conducte stinga-dreapta ,cum este nevoie si cit este nevoie.Se monteaza la loc totul .Cind am curatat arzatorul ,a fost nevoie sa il scot frigiderul(nu am gura de vizitare in acea zona in spatele rulotei .Am vazut ca atunci cind am ridicat ghiuveta se deplaseaza un pic si conductele ,deci am lucrat atent.Atentie la montaj,nu trebuie largite gaurile,ci doar adus pe pozitie corecta.Neamtul a montat corect,cel ce a lucrat acolo a montat prost . 😉Fiind acelasi model de rulota ,mai pot da ceva relatii la nevoie. :)O precizare :poate fi si placa luata de la alta rulota si nu se potrivesc :?:trebuie vazut daca se permite aducerea la pozitie a robinetilor in acest caz.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Arcadie Sandu
Membru forum
14

Mesaj de Arcadie Sandu »

cu siguranta s-a umblat la ceva, ori la frgider (cel mai probabil) ori la acel panou.
din ce am putut observa dupa desfacerea primelor suruburi (cele din fata) am observat ca: comenzile sunt montate pe un "L" metalic (doua in total) dar ca sa ajung la ele si sa le schimb un pic pozitia trebuie sa dau deoparte toata partea de sus (aragazul si chiuveta)
nu stiu ce se afla sub placa de inox a aragazului :?: trebuie sa intervin prin dulapul de sub chiuveta sau se poate ridica destul de mult incat sa pot desface :?:
oricum voi incerca singurel in functie de vreme (nu ma pot misca in voie cu 7 haine pe mine) daca nu ma voi descurca ..... voi striga dupa ajutor :o
Oricum va multumesc!
Fendt 420 Saphir+ Passat
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Daca se ridica placa aragazului,aveti acces la toate conductle de gaz si la tot panoul frigiderului.Accesul nu se face prin dulapul de sub chiuveta.Ochiurile de la aragaz se rotesc si se scot.Garniturile de sub ele se pot rupe,dar se gasesc,cum spuneam.Arata ca aici : viewtopic.php?f=49&t=4013 . Mai trebuie desfacute piulitele de la termocuplele de langa ochiuri(ele raman cand se ridica placa).

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Uitindu-ma mai atent la foto am observat ca toate butoanele ar trebui sa fie deplasate spre stinga pt.a fi pe pozitie corecta.Mai mult ca sigur acea tabla de protectie (paravan frontal)nu este cea originala.Incearca sa aliniezi instalatia pe centrul gaurilorfiindca vad ca robinetii sunt corect montati.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Mesaj de Ionita Bogdan »

Odenie Sergiu scrie:.Ochiurile de la aragaz se rotesc si se scot.Garniturile de sub ele se pot rupe,dar se gasesc,cum spuneam..
Scuze de off topic dar as dori sa stiu unde se gasesc acele inele metalice de sub ochiurile de la aragaz .
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Inelele respective sunt din clingherit(marsit),nu metalice;au foto in topic-ul indicat mai sus.In foto atasata mai sus am facut o sageata rosie.Varful sagetii indica zona unde este acel inel;intre ochiul de aragaz si placa de inox a aragazului.Prinderea este tip baioneta,cam ca la aparatele foto tip DSLR,la care obiectivul se monteaza cam la fel prin rotire,sistem baioneta.

Gavriil Stiharul
Scrie răspuns