*Probleme la frigider pe gaz

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea frigiderului.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
STANESCU GABRIEL
Membru forum
18

*Probleme la frigider pe gaz

Mesaj de STANESCU GABRIEL »

are cineva ideie de ce nu se aprinde flacara pe gaz la frigider

[/img]
cielo executiv,avento H395 TL TEL 0745686980 0767357479
George Ionescu
Membru fondator
18

Mesaj de George Ionescu »

Da,intradevar si eu la fiecare iesire apas cam de 15--20 de ori pe buton pana pleaca frigiderul.Pe timp de zi nu se poate observa bine scanteia.La primele 10 apasari de buton ,nu se observa scanteia,urmatoarele 5,incepe putin sa se vada,apoi cand gazul isi face aparitia scanteia se vede f,. bine.La prima iesire am sa tin butonul apasat 20 de secunde si dupa aceea am sa apas piezo.(am bagat capul in frigider pana la 5 cm de scanteie).Poate si butonul sa fie stricat.Se poate folosi cel de la truma pentru verificare.La o iesire pe timp de iarna piezo de la truma a cedat.Cu un fir de un metru am luat scanteie de la frigider :P.Truma a plecat din prima ,deci merge si invers. :shock:
GEORGE IONESCU
KNAUS + LRF 1
@condorugalben
Calin Lisovschi
Membru forum
18

Mesaj de Calin Lisovschi »

la sugestia lui nicu (piriu nicolae), am desfacut si curatat TOT ce inseamna frigider cu traseu de gaz cu tot; acum merge super!

am scris acest raspuns intrucat am observat ca daca muti piezo mai in spate nu se mai aprinde flacara la frigider, asa ca desfa frigiderul si apropie mai mult piezo de arzator. in plus verifica si daca iti ajunge gaz la arzator: desfaci robinetul de reglaj gaz al frigiderului si vezi daca ajunge gaz. daca da, e ok. apoi pui la loc si desfaci traseul catre arzator. este posibil ca aici sa fie ceva stricat. poate fi vorba de electromagnetul care tine flacara aprinsa pe timpul functionarii.
pe vremuri: FORD MONDEO (desigur...), acum JEEP GRAND CHEROKEE + DETHLEFFS CAMPER

@klinutzu

0727.19.19.39
Andronic Vasile
Membru forum
14

Re: *Probleme la frigider pe gaz

Mesaj de Andronic Vasile »

Am o rulota Dethfles si am probleme cu frigiderul. La220 V merge normal, dar pe gaz nu functioneaza,desi flacara arde. Am rugamintea daca poate sa ma ajute cineva, care ar putea fi cauza si cum ar putea fi remediata defectiunea. Va multumesc.
autoturism: Renault Megane, rulota Dethfles Nomade
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: *Probleme la frigider pe gaz

Mesaj de Odenie Sergiu »

Aici,sunt problemele ivite la frigiderele din rulota si rezolvarea lor : viewtopic.php?f=46&t=1322&start=75
Aici,cum se curata arzatorul(colegul Beldiman Marius a postat si foto cu operatia respectiva).In mare masura problema se rezolva daca se curata arzatorul,(daca raceste la 220V) viewtopic.php?f=46&t=2356 .
Si eu am Dthleffs Nomad,(dar ceva mai mare,cu doua locuri pentru dormit) si am rezolvat problema curatand arzatorul.Am scris si acolo in topic-ul respectiv.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns