Cum repar panoul frontal?

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Re: Cum repar panoul frontal?

Mesaj de Aurelian Zarnescu »

[quote="gigi catalin"]ok...sper spre binele tau sa ma insel eu.....folosesc chitul acela de apoximativ 20 ani ....stiu ce ii poate pielea..la primavara dupa o iesire doua sper sa ne si vedem si sa imi demonstrezi ca nu am avut dreptate(dau eu berea)...daca fisureaza :shock: o dai tu :lol: :lol:

Adevar a grait colegu', a tinut pana...la primul ger. De care care bere tre' sa dau :mrgreen: ?

[quote="Radu Pascu"]...Dar o plasa de fibra de sticla nu ar strica. Daca apar dilatatii fisurile se vor redeschide. O plasa le va tine legate.
Tot de la piese auto gasiti si acel produs. Daca optati sa-l folositi, frecati chitul aplicat, care face priza foarte buna pe tabala si aplicati plasa cu rasina care vine in pachet. Apoi slefuit si rechituit pentru finisare.

Trec la "planul B". Domnule Radu Pascu, dati-mi mai multe detalii despre modul de lucru cu aceasta plasa de fibra de sticla si rasina din pachet. Puteti sa ma ajutati sa achizitionez acest pachet?

Toata stima.
Volkswagen Passat B7 Variant 2.0 tdi bluemotion + Lunar Chateau 450

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Cum spuneam, pachetul se achizitioneaza de la magazinele cu profil auto, in special de la cele care vand si produse pentru vopsit. Gen Standox sau orice alt brand. Dar se gaseste si in unele suprfete gen Carrefour sau Billa Bricostore, Hornbach etc. De obicei este vorba de un bidon de 100-250gr cu un capac mai proeminet care ascunde intaritorul si panza de fibra de sticla. Se gaseste pe diferite densitati si sunt specificate pe ambalaj datele tehnice referitoare la rezistenta, grosime strat etc etc.
Se lucreaza manual, cu un set de manusi gen punga de plastic, care vin si ele in set. Se decupeaza din materialul "oferit" (destul de piperat pentru suprafata) petecul necesar. Fisura trebuie incadrata in mijlocul petecului, de asa natura incat sa ramana cel putin 30mm de fiecare parte a fisurii cat si la capete. Pentru o rezistenta sporita se p ot folosi doua straturi cu tesatura orientata in X una fata de alta, de preferat cu un unghi de 45º. In acest caz, este bine sa alegeti un set cu tesatura mai fina (subtire) ca sa nu reliefati prea mult reparatia. Si acum la lucru. Incercati sa apreciati corect necesarul de rasina la preparare, in sensul sa nu ramaneti fara la final, caci nu veti mai avea timp sa preparati alta cantitate. O pensula cu parul suficient de moale, ar fi de ajutor. Degresati suprafata in prealabil slefuita cu hartie abraziva cu granulatie grosiera(40-60) cu un diluant, sau orice solvent care indeparteaza praful rezultat din slefuire si eventualele urme de grasime. Asteptati sa se zvante bine. Chitul de baza trebuie sa nu fie umed. Aplicati cu pensula, rasina gata preparata, incercand sa tamponati porii rezultati de la slefuire. Cand stratul este uniform si cat de cat stabil, aplicati primul strat de panza. Cat mai rapid de acum in colo, aplicati al doilea strat de rasina cu pensula, avand grija sa nu faceti cute la tesatura. Se intinde pe toate directiile, incercand sa nu lasati goluri de aer si testura sa se imprecneze uniform. Acum este momentul aplicarii celui de al doilea strat, cu fibrele orientate in diagonala la 45º. Palpati usor si aplicati al treilea strat de rasina, de data aceasta ceva mai gros. Nu lasati sa curga rasina. corectati permanent cu pensula, degetul....etc pana incepe sa formeze priza. Nu va faceti griji de eventualele "mustati" de la marginea tesaturii. Se rezolva la final. Si acum cine e fumator, poate sa ia o pauza. Cine nu...o bere ar putea intregi satisfactia lucrului binefacut. A doua zi (dar se poate si dupa cateva ore) se finiseaza tot grosier lucrarea. Incercati sa nu ajungeti la stratul de panza pe cat posibil. Dar nici nu va faceti probleme daca se va intampla. Totul este sa nu distrugeti intregul strat de tesatura. Daca tousi acest lucru se intampla, atunci trebuie reluat de la zero, creand o "adancitura" in locul cu pricina, sau puteti sa o practicati de la bun inceput daca este evidenta necesitatea ei.
Din acest punct, mai departe, depinde doar de pretentiile de finisare ale apropitarului. Cu sau fara bulinute, cu sau fara vopsire la nuanta, cu sau fara luciu etc etc. Dar sa ajungeti pana aici si mai vedem.
Va urez bafta si minuni!!
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Multumesc mult.
Materialul prezentat este mai mult decat suficient pentru a trece la treaba.
Pana trece valul de frig care ma tine cu mainile legate, caut sa cumpar ce-mi trebuie.
Va tin la curent pe masura ce avansez in lucrari.
Sanatate.

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Carlsberg... :lol:
Sa vezi ca nu sant rau de paguba iti acord revansa plus ca poti castiga cateva sticle in plus :mrgreen: ....uite cum facem :
Daca vei face exact cum ti-a spus Radu mai sus fara sa lipesti sau sa intaresti in spatele lipituri (stiu nu poti ajunge acolo,dar am eu solutia :lol: ) O SA CRAPE DIN NOU....
Sa inceapa pariurile :P ....eu pun 10sticle si pot pulsa pana la 100 :lol: :lol: ...

ps...Radu te rog din suflet sa nu imi porti pica 😉nu o sa imi permit sa iti dau sfaturi niciodata(din contra am sa iti cer)......
Dar ceea ce i-ai indicat tu este foarte foarte bine numai ca trebuiesc eliminate vibratiile(cauza) intai :!:
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

gigi catalin scrie:
ps...Radu te rog din suflet sa nu imi porti pica 😉nu o sa imi permit sa iti dau sfaturi niciodata(din contra am sa iti cer)......
Dar ceea ce i-ai indicat tu este foarte foarte bine numai ca trebuiesc eliminate vibratiile(cauza) intai :!:

Cauza nu sunt vibratiile, care oricum sunt peste tot. Acolo e o problema de tensiuni remanente de la ambutisare, combinat cu cu lipsa de rigidizare a ansamblului. Am inteles ca este o problema generala la acest tip de panou , la acest tip de rulota.
De crapat nu va mai crapa in acel loc. Poate alaturi sau.... De geaba se face lucratura pe dos. Acolo este dupa spuma de izolatie.
Dar pentru aspect (care acum si asa este compromis) este adevarat ca reparatia trebuia facuta pe dos prin decopertarea prealabila a izolatiei si apoi refacuta izolatia cu spuma speciala pentru izolatii termice (gen panouri de lada frigorifica) Dar costurile erau mult mai mari si efortul pe masura. Acum daca omu' tot a "belit" fatada...ce mai conteaza. Nu mai merita desfacut spatele. Dar oricum este parerea mea personala si orice idee este bine venita si trebuie comentata, si de ce nu....aceptata daca-si are rostul.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Indiferent de ceea ce ar implica as evita sa ii ,,belesc,, fatada....daca vii la Pusnicu....unde firesc nu ar trebui sa lipsesti :lol: o lamurim la fata locului 😉..
Aurelian Zarnescu
Membru forum
16

Cum trebuie sa rezolv problema, intr-un fel sau altul, tinand cont si de faptul ca nu mi-a iesit din prima, toate parerile sunt binevenite.
Inainte de a pune in practica solutia data de colegul Radu Pascu, colegul Gigi Catalin face urmatoarea afirmatie:
gigi catalin scrie:Daca vei face exact cum ti-a spus Radu mai sus fara sa lipesti sau sa intaresti in spatele lipituri (stiu nu poti ajunge acolo,dar am eu solutia ) O SA CRAPE DIN NOU....

Care este solutia de care amintiti mai sus? :lol:
Sanatate.

E-mail:
aurelianz74@yahoo.com

Telefon mobil:
0740 126 956
Popescu Niculae
Membru forum
14
Oras: alexandria
Data nasterii: 14 Sep 1959

Mesaj de Popescu Niculae »

AM mai avut o interventie la inceput sincer nu ma pricep ca s-ar putea ca solutia pe care eu am folosit-o acasa ar fi cea mai buna dar sincer am folosit produsele de la aceasta firma si au fost excelente, am avut niste scurgeri in acoperis unde am tabla si am contactat aceasta firma si mi-au recomandat o vopsea elastica cu fibra de sticla si o banda adeziva care se lipeste si pe ud exceptionala si este totul elastic si de aceea m-am gindit ca acolo la crapaturi nu e recomandat rigid eu cred ca e cel mai recomandat ceva elastic sa nu mai spun de vopseaua de la aceasta firma si care este elastica acopera gaurile si are si fibra din sticla , am folosit vasser stopp super super bun asta si in cazul rulotelor care au scurgeri in plafon folositi si o sa vedeti ca imi veti multumi fiindca eu am folosit si au produse super,http://www.silicoman.esrl.ro/?pag=pro&p ... SER%20STOP

LE
Produsele care ne intereseaza sunt la materiale pentru acoperis.
COMPASS RALLYE GTE 400/2-1998-- Mercedes Vito+AUDI A6
NAE - 0761211081
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Popescu Niculae scrie:AM mai avut o interventie la inceput sincer nu ma pricep ca s-ar putea ca solutia pe care eu am folosit-o acasa ar fi cea mai buna dar sincer am folosit produsele de la aceasta firma si au fost excelente, am avut niste scurgeri in acoperis unde am tabla si am contactat aceasta firma si mi-au recomandat o vopsea elastica cu fibra de sticla si o banda adeziva care se lipeste si pe ud exceptionala si este totul elastic si de aceea m-am gindit ca acolo la crapaturi nu e recomandat rigid eu cred ca e cel mai recomandat ceva elastic sa nu mai spun de vopseaua de la aceasta firma si care este elastica acopera gaurile si are si fibra din sticla , am folosit vasser stopp super super bun asta si in cazul rulotelor care au scurgeri in plafon folositi si o sa vedeti ca imi veti multumi fiindca eu am folosit si au produse super, 😉 http://www.silicoman.esrl.ro/?pag=pro&p ... SER%20STOP
pune o pauza intre ce ai scris si lincul la care vrei sa ne trimiti (cam acolo unde este "zambaretul" ) ...si altfel va arata postarea ta ! ..si inca ceva ...NU te-am spus lu' "sefu" ! :mrgreen:
Ultima oară modificat 26 Ian 2011, 18:41 de către Bratulescu Ionut, modificat 1 dată în total.
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Nae, ai la dispozitie butonul ,, modif,'' cu care poti adauga sau modifica textul pe care l-ai scris, dupa cum ti s-a mai spus, nu se incurajeaza goana dupa posturi, nu se da nici un premiu pentru cel care are cele mai multe postari pe zi sau pe luna :D
Crede-ma, nu am nimic personal cu tine, vrem doar sa te ajutam.
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Am unit eu mesajele... Nae, tu ai citit ce ti-am scris eu data trecuta cand ti-am unit o multime de mesaje??? Ai de dat o bere!!! :mrgreen:
Scrie răspuns