Ilisie Sanda scrie:
pt. cei care sunt mai bine informati rog sa ne tina la curent cu noutati legilative in domeniul circulatiei rutiere din Ungara pt. ca au facut niste modificari si sa nu intram si noi rulotisti sub incidenta lor
din cate am inteles autovehiculele cu capacitate mai mare de 7.5t in intervalul 06.00-22.00 pe drumuri cu 4 benzi nu au voie sa depaseasca sa nu se refere si la cei cu remorci sau daca nu aveti bani sa platiti amenda vi se ridica talonul de la masina
sau daca au stabilit reglemantari la instalatia de gaz pe drumurile din Ungaria, adica sa fie avizata de o autoritate competenta
rog cei avizati sa ne tina la zi
Va pot da si eu cateva informatii referitor la amenzi si reguli, in Ungaria in cazul in care veti fi amendati pentru diferite "infractiuni" ,politistii dau niste ordine de plata completate in maghiara cu datele dumneavoastra si pe care le puteti plati in tara in termen de 30 de zile numai la raiffeisen bank, problema este ca la o amenda de 60ron, in banii nostrii, trebuie platit suplimentar 50 euro, comision de transfer , ceea ce nu prea este in regula...referitor la o regula care mi-a atras atentia, in Germania exista un semn de circulatie, privitor la turisme care tracteaza rulote, care interzice depasirea pe autostrazi, deci obligatoriu se circula numai pe prima banda, exact ca si TIR-urile, acest semn nu l-am vazut in Austria si Ungaria, am facut de doar 3 ori drumuri pana in Olanda sa aduc rulote, ma mai uit cu atentie la urmatoarele drumuri...mai fac o precizare, sper sa nu fie offtopic, noi cu turismele care tractam rulote, trebuie sa respectam legislatia privind vehicolul care tracteaza,(se face o referire la vehicole de 7.5t mai sus) ansamblul turism plus rulota trebuie sa respecte regulile indicatorului de 3.5tone, si o sa dau un exemplu: o masina de 3.5 tone care tracteaza o remorca de 3.5 tone (am folosit maxime) pot circula prin centrul localitatilor( am citit undeva pe forum ca un coleg si-a luat rulota si v-a fi nevoit sa circule pe centuri ca nu ar avea voie prin centru pentru ca ansamblul depaseste 3.5t...total gresit), ansamblul se aduna doar in cazul in care stabilesti categoria de permis cu care conduci , fiind vorba de 2 vehicole independente care fiecare in parte nu depaseste 3.5t, ele pot circula impreuna pe zonele in care este postat indicatorul "Accesul interzis vehiculelor avind o greutate mai mare de 3.5t"...,
Cu stima, si drum bun, fara amenzi, tuturor