A venit Mosul...Sterling Eccles 2000

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
George Chirila

Re: A venit Mosul...Sterling Eccles 2000

Mesaj de George Chirila »

Domnilor,va multumesc foarte mult pentru ideile impartasite. Si sa stiti domnule Peterca,la chestia cu musafirii poftiti in cort,nu m-am gandit :lol: :oops: .Multumesc,inca o data !!!
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

Cu placere!
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Gabi Peterca scrie:Merge tractata si cu Peugeotul de 1,6i. Prima rulota (aprox 900kg goala) am tractat-o cu un Opel obosit cu motor de 1,4 si am facut cateva mii de km. La 306 parca e 1600kg maxima autorizata. La RAR am tras-o cu un Suzuki cu motor de 1,6i si s-a comportata f bine masina.
Eu am Golf 1,6 si MMA care se poate tracta cu el este 1200kg,asta dupa talon(nu vad cum la Peugeot 1,6 MMA tractabila ar fi 1600 :shock: ).Cum bine se stie,oricum recomandat este sa nu tragi cu masina,de ex.1200 kg )daca asta este MMA tractabila)ci 80%. din ea:in cazul meu 960Kg!(asta daca tii si la masina;daca nu...)
Deci ca sa tragi o rulota de 1300 kg(MMA) ar trebui ca masina sa poata tracta 1560 kg,deci nu e chiar comod sa tractezi o "englezoaica" cu tot confortul care are MMa-ul asta,pt.ca-ti trebuie si o masina pe masura.De ex. cu Sharan-ul TDI se poate tracta in conditii bune,dar trebuie alta categorie de permis;deci e mai complicat sa alegi sa duci un confort sporit dupa tine.(trebuia masina adecvata,permis B-E...)
L.E.Am citit demult,pe aici pe forum ca unii citeau in timp ce erau la baie catalogul Falle :D ;poate in acele cazuri se justifica o baie mare englezeasca(care e mai mare in detrimentul altor spatii din rulota).Chiar daca acum trecem prin vremuri "cac...se" :lol: ,daca la nemti le ajung baile mai mici in rulota( si sunt si ei pedanti si comozi),cred ca fac fata si la noi.Oricum off camping fiind,preferam,cred majoritatea sa stam mai mult in natura decat in baie la rulota :mrgreen: .
Ultima oară modificat 13 Ian 2011, 10:02 de către Odenie Sergiu, modificat 1 dată în total.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Eu am un Dethleffs RT 2,cu baie la care i-am pus o perdea pe sina ,mai lunga(cade si in cadita).Am folosit-o de doua ori pentru baia nepotelului si am avut rezultate bune.Pentru exterior ,la nevoie,mi-am confectionat un dus cu pompa si bazinul de 20 l aferent ce se incalzeste de la soare pus pe suportul de biciclete .Este foarte practic si util in unele situatii. :) In locatii special amenajate intr-adevar nu prea isi are rostul,dar il mai folosim pentru a nu sta la rind sau cind din cauza programului nu mai apucam apa calda.In iesirile la iarba verde ii vad eficienta totusi. 😉
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Eu folosesc permanent dusul si toaleta din rulota. Este mai igienic si mai comod. Problema infiltratiilor de apa, se pune atunci cand e vorba de ceva permanent si de lunga durata. Dar ocazional, cativa stropi de la dus, pe care oricum ii usuci imediat cu un burete sau un prosop nu cred ca va provoca pagube.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

victor scrie:pentru o iesire off da, merge dus afara dar de exemplu, daca vrei pentru o anumita perioada 2- 10 luni non-stop sa stai (nevoit) la rulota, atunci e bine o baie "englezeasca" (sau cel putin doar la englezoaice am vazut) care au cabina separata de dus. Asa vei fi 100% sigur ca nu vei avea infiltratii si altele. Parerea mea.
Se face dus si in baia de la "europeana/nemteasca" unde cabina de dus nu e separata(este sau se poate monta dus;sa nu inteleaga cei ce vor sa-si ia rulo ca ca doar la cele cu cabina separata se face dus).Spatiul ocupat de cabina separata de dus ia din spatiul destinat altor utilitati,mai importante sau nu,in functie de cum considera cel care doreste sa o achizitioneze.Nu cred ca e poluat topicul,subiectul e general si chiar initiatorul topic-ului a deschis subiectul 😉 .
L.E.Daca-ti iei rulota pe pst de locuinta/garsoniera,atunci este mai comod sa ai cabina de dus separata,dar tot in detrimentul taierii din alte utilitati.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

O parere: o cabina de dus separata cred ca este fara nici un fel de tagada ,utila in orice situatie, fie ea iarna sau vara...chiar si in detrimentul altor "utilitati"(ex. sifonier). Eu n-am asa ceva :( ... dar mi-ar place :mrgreen:....vara hai ca merge, dar iarna....cam "naspa"... :?
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Bratulescu Ionut scrie: Eu n-am asa ceva :( ... dar mi-ar place :mrgreen:....vara hai ca merge, dar iarna....cam "naspa"... :?
La multe rulote acest spatiu e in baie,nu e separat ,deci se poate... :oops:
In cazul prezentat mai sus,cabina nu e in locul unui sifonier ci al unui spatiu de dormit(pt.copii sau adulti) la asta faceam referire ca fiind alta utilitate. :!: De spalat te poti spala in spatiu mai mic,da de dormit fara pat... e mai "nashpa"... :mrgreen:
Ultima oară modificat 13 Ian 2011, 14:25 de către Odenie Sergiu, modificat de 3 ori în total.

Gavriil Stiharul
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

....sau in locul unei alte "utilitati".. :?
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

Odenie Sergiu scrie:...
In cazul prezentat mai sus,cabina nu e in locul unui sifonier ci al unui spatiu de dormit(pt.copii sau adulti) la asta faceam referire ca fiind alta utilitate. :!: De spalat te poti spala in spatiu mai mic,da de dormit fara pat... e mai "nashpa"... :mrgreen:
E gresita ideea. Spatiul din partea dreapta pt dormit este mutat la interior in modul urmator: in prelungirea celor doua canapele se afla doua fotolii care se transforma in pat, iar deasupra lor se monteaza un pat suspendat, iar spatiul se inchide printr-o perdea. Deci ai si paturi, si cabina de dus! Asa este la mine.
Gresita si ideea ca cabina din dus iti ea din spatiu: ai sifonier imens in baie ( la celelalte rulote este la interior), in partea de sus in toata rulota se afla spatii pt depozitare, in partea de jos la fel. Ai spatiu lejer pt toata familia.
Nu e neparat nevoie daca vrei dus separat sa iti ei rulota cu 4 paturi . Sunt rulote numai cu doua canapele mari in care incap lejer 3 persoane, iar la capat au camera cu cabina de dus separat si wc, rulote care au masa maxima autorizata in jur de 1000kg :!: De ex Swift LifeStyle are asa ceva, este identica cu cea din link-ul de mai sus doar ca nu are cele doua fotolii si e ceva mai scurta. Deci se poate 😉
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

Odenie Sergiu scrie:...Nu cred ca e poluat topicul,subiectul e general si chiar initiatorul topic-ului a deschis subiectul 😉 .
@Odenie Sergiu : nu am fost eu initiatorul discutiei baia mare ca « postul mare » :)

@Victor : rulota nu o mai tin in oras, i-am facut Rar-ul, acum sta la iernat la un amic undeva la margine. Cand ai timp in week-end tragem o fuga sa o vezi.
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

victor scrie: Ca sa va faceti o idee, va dau link-ul de la o rulota care pur si simplu ma fermecat,
...si eu am" votat"...pentru :) ....faci "bala-bala" fara sa mai ai "mustrari" ca strici rulota cu infiltratii.... :mrgreen: PS :atata timp cat nu se cearta nimeni ...nu vad de ce este "poluat topicul"...
Scrie răspuns