Generator de curent

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

bebe944 scrie:mai oameni buni , la cit il folosim noi <doar ocazional> e bun unul cit de mic , 12 v sa aiba !!! :D

Nu stiu daca sunt gen care sa dea doar 12 v.Unul mic la 220 si un stabilizator si gata ...Ar mai fi o solutie ,daca stie cineva mai umblat :un generator eolian,am vazut in niste reclame la un camping din germania.Era fixat de rulota si nu cred ca avea pale mai mari de 50cm in diametru...banuiesc la 12 volti..Am vazut pe net asa ceva dar alea erau scumpe rau....Stie cineva cu ce se mananca ..in afara de vant...?
Bogdan Buncila

Mesaj de Bogdan Buncila »

http://www.mangus.ro/content/view/80/2/
nu se merita preturile sint muuult prea mari, comparativ cu alte surse de energie,implica baterii de acumultatori si invertor pt 220V
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

bogdanb1 scrie:http://www.mangus.ro/content/view/80/2/
nu se merita preturile sint muuult prea mari, comparativ cu alte surse de energie,implica baterii de acumultatori si invertor pt 220V

Ups ...mda ..scumpicel nu gluma....Multzam.
Bogdan Buncila

am si eu citeva intrebari despre generatoare,la unele am gasit raspunsuri,la altele nu
as vrea sa imi iau si eu un generator
dar nu prea scump
varianta cea mai ieftina ar fi unul gen ASIST,budget sau einhell 650W cu miner deasupra dar la marimea lui as vrea sa fie si suficient de silentios,pentru ca as vrea sa il pun pe balcon sa il folosesc la pene de curent
din cite am citit eu nu prea e silentios,pt ca e in 2 timpi
spatiu as avea sa ii mai pun ceva sa reduc sunetul dar nu stiu daca se poate

spuneti mi si mie cei care aveti cit de zgomotos este,ca aspiratoru sau aproape insuportabil?
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

Face exact ca un aspirator...industrial!!! :D :D :D Daca ai termopane si stai cu sonorul de la orice scula....aproape de maxim....nu cred ca il mai auzi!!! :D :D :D Vecinii sigur te vor "felicita' ptr achizitie!!! Toate "felicitarile" vor incepe cu "du-te-n p....." sau "bagami-as ...."!!! Deci o sa auzi numai de bine!!! :D :D :D Nu vad ce antifonare sa folosesti avand in vedere ca are racire cu aer.Are nevoie de spatiu! Mai e si evacuarea! Gazele alea..."put" ca la orice scuter!!!Mai ales cand il folosesti in sarcina medie sau maxima si incepe sa se ambaleze singur.
Acum....terminand cu gluma...voi ce faceti cand ploua? In weekend la Herculane a plouat si l-am bagat sub masina....asta insemnand foarte aproape de rulota.N-am termopane la rulota si volumul de la micul meu tv,normal ca nu acopera zgomotul lui de motor "linistit"!!! :D :D :D Nu am apucat sa ma uit la cum sunt izolate partile lui electrice sa zic asa.
Bogdan Buncila

multumesc frumos pt cele spuse
deci in 2 timpi e clar ca nu iau
atunci despre cele in 4 timpi as vrea sa aflu ceva pareri
budget 2300va
einhell 2200 va
handygen 1400va
sint printre cele mai ieftine
sau fiecare ce are
Bogdan

Mesaj de Bogdan »

Terminati cu prostiile...generatoare si alte alea...Put a Trabant,fac zgomot ca drujba, mai dai si cu c..-ul de pamant daca ploua...Panoul fotovoltaic este salvarea.....
bebe944
Membru forum
18

Mesaj de bebe944 »

mai parpa , orice rulotist tre sa aiba in dotare una buc masuta camping <ev din plastic> care in caz de ploaie tine adapost generatorului tau de c.... :D
Marcel Gheorghe
KIA SORENTO+ELDDIS HURICANE GTX
0747 122 122 ; 0788 356 759
Piriu Nicolae
Membru fondator
19
Oras: Craiova
Data nasterii: 20 Feb 1968

Mesaj de Piriu Nicolae »

Bogane frumoase gandurile tale cu panourile fotovoltaice dar cand te gandesti ca un panou din asta costa mai mult decat rulota iti vine sa o lasi balta si sa folosesti orice altceva ce produce energie. :mrgreen:
Piriu Nicolae - membru fondator ClubRV.
DUSTER 1.5 DCI, HOBBY 400 Clasic
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

parpaneata> generatorul meu este si mare si zgomotos .L-am folosit pt locuinta (stau in centru si de craciun si revelion cade curentu 😉 ),asa ca l-am folosit de vre-o trei ori pe balcon...Am termopan dar...decat sa fac frigul in casa ca nu am curent la centrala sau sa nu am Tv ..mai bine suport ceva decibeli.Cat despre vecini...sa-i f.. eu pe ei undeva ...daca vor liniste ce cauta in buricul targului????Mai la marne tata ,mai la marne unde creste porumbul....
Cat despre linistea din camping...ti-am spus :pus la vreo 50 metri cu un panou mic de polistiren pus intre el si tine,o umbrela de plaja lasata cat mai jos si legata bine de generator si......un prelungitor cu cat mai multe prize sa se lege si eventualii turisti ,,deranjati" de zgomot..Iti spun eu ,mai usor suporti 80db de la motor decat manele in surdina... 😉
SERGHEI

Mesaj de SERGHEI »

Bogdan scrie:Terminati cu prostiile...generatoare si alte alea...Put a Trabant,fac zgomot ca drujba, mai dai si cu c..-ul de pamant daca ploua...Panoul fotovoltaic este salvarea.....
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nu mai put ca folosesc benzina fara plumb .....nu dai cu fundul daca folosesti impamantarea (cum scrie in instructiuni)....cu zgomotul.....hm..... cam ai dreptate .Iar salvarea nu consta in panouri fotovoltaice ,ci intr-o vacanta fara sotie si copii (in care generatorul va suna ca o privighetoare)...
parpaneata

Mesaj de parpaneata »

:D :D :D SUBSCRIU SERGHEI!!! :D :D :D
Scrie răspuns