Spray sau pulverizant impermeabilizant

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Marius Beldiman

Spray sau pulverizant impermeabilizant

Mesaj de Marius Beldiman »

Deschid acest topic in speranta gasirii unor pareri de la cineva care a folosit lucrurile acestea!

Cind am cumparat rulota, in ea era un miros ciudat; in cele din urma am constatat ca sub unul din paturi era cortul, care mirosea intr-un mod "deosebit". Mi-am dat seama ca a fost strans umed si de aceea mirosea in halul asta! Ce am facut? Am trecut la spalarea lui in cada cu detergent(de haine- normal) si cu balsam; mare greseala am facut, insa ulterior mi-am dat seama de lucrul acesta, dupa ce am patit-o! O sa va spun si de ce.
Anul acesta am fost in concediu, la Bran, si m-a prins o furtuna cumplita; ce credeti? a ploat un cort cu galeata! Studiind problema am inteles de ce! In primul rind ca, cortul nu se spala cu detergent de rufe si cu balsam(mai ales), deoarece distrug pelicula impermeabila pe care o are cortul. In cel mai rau caz se poate spala cu solutii speciale care curata eventualele pete si in acelasi timp innobileaza stratul impermeabil. In acelasi timp, la diferite intervale, pe coturile de panza, se aplica o solutie impermeabila cu ajutorul unui spray sau pulverizator.

Intrebarea este, daca stie cineva, care ar fii spray-ul sau pulverizantul cel mai indicat?

Marturisesc ca am gasit un tip de spray, la Obi (17 lei)si la Baumax(15 lei) insa nu stiu daca este de buna calitate!

Astept opinii si comentarii!

ce am gasit pe net: http://www.alpinexpe.ro/category--solut ... --111.html
Gabi Peterca

Re: Spray sau pulverizant impermeabilizant

Mesaj de Gabi Peterca »

Din ce an este cortul?
Marius Beldiman

Rulota este din '85; banuiesc ca si cortul la fel!
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Marius, in catalogul Falle am vazut ceva, daca nu-l ai suna-l pe Peti.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

In primul rind de ce material vorbesti?e foaie de cort,sau diverse tipuri de nylon,cerat sau nu?
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Marius Beldiman

Cortul este din panza(din modelul acela mai vechi); nu nailon sau fas.
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Foaia de cort(este un material si asa se numeste)este impermeabila.Dar daca atingi cu degetul in acel loc pica prin ea,cauta un spray impermeabilizant specific pentru corturi...
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Scrie răspuns