Coasta de Azur 16-27 iunie

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Re: Coasta de Azur 16-27 iunie

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

La majoritatea punctelor de taxare acum sunt automate pentru plata, iar nr. de axe il numara senzorii din asfalt la intrarea pe autostrada, acolo unde iei biletul. Asa se face diferenta intre autoturisme si camioane, sau intre masina si masina cu remorca.
Tavi
RO +40745007103
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Domnul Radu Pascu si Tavi Dragotoiu, cred ca glumiti :D :lol: . Eu de vre-0 4 ani merg si nu mi-a numarat nimeni axele si nici senzorii nu au functionat :mrgreen: . Despre ce zona a Italiei vorbim aici, ca eu poate nu am fost pe acolo si vreau sa va mai spun ca era cu mine si un prieten cu un camper care platea cat mine. Intr-adevar in anumite zone trebuie sa intrii pe la portile camioanelor din cauza limitarii de inaltime. Domnilor despre ce vorbim aici. Domnul Pascu, majoritatea portilor sunt automate, Domnul Dragotoiu asta cu senzorii mi s-a parut cea mai buna gluma ( de unde stie el, dica senzorul ala destept care e distanta intre axe?)
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Cred ca nu glumesc D-le Serpescu. Ba chiar cred ca mai am bonul de autostrada undeva intre Milano si granita cu Elvetia. Unde scria pe bon 3 axe.
La intrarea in Elvetia, m-au obligat sa platesc vignieta si pentru rulota. Acolo nu au intrebat de axe. Si nici nu am avut in alta parte aceasta surpriza. Dar la iesire din Milano catre Elvetia, stiu sigur ca asa a fost.
Am batut si eu drumurile Europei, e drept ca fara rulota si nu contest experienta dvs. Oricum sper sa ma fi inselat cu cele 3 axe, dar daca gasesc bonul am sa-l scanez.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Adi Mocanu
Membru forum
15
Oras: Suceava
Data nasterii: 25 Ian 1974

Mesaj de Adi Mocanu »

Eu am platit pentru traversarea Italiei 65 euro dus, 65 intors si pe Franta cate 2,5 euro pe la fiecare segment. Pe Italia iei bon la intrare si la iesire te asteapta cineva si-ti ia banii, nu am vazut nimic automat si nici nu l-am vazut sa scoata capul pe geam sa verifice axele. Pe Slovenia e 15 euro/saptamana si 30 euro/luna asa ca am luat direct pe o luna si pe Ungaria e 1130 forinti/4 zile dar prima oara mi-au cerut 9 euro si a doua oara am platit cu cardul ca sa nu mai iau teapa.
Mercedes V220 + Caravelair Univers 425
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

Eu nu merg in Italia, eu chiar stau aici 2 saptamani pe luna. Autostrada se poate plati cash daca este cabina dotata cu un functionar, daca nu este functionar exista automat care-ti ia bonul, banii si-ti da restul si chitanta la cerere, sau se poate plati cu cardul (tot automat) pe la iesirile VIA CARD, sau cu Telepass pentru cine are asa ceva. Nu e gluma cu axele, noi am facut proba cu aceeasi masina pe aceeasi portiune evident cu si fara remorca si am platit diferit. Pe bon este trecuta clasa autovehiculului (A, B sau 3,4,5), care vine determinata numarand axele la intrarea pe autostrada, si nu distanta dintre ele, intre doua treceri de autovehicule, treceri care pot fi inregistrate automat pentru cine are telepass sau la ridicarea bonului. In plus, se masoara inaltimea autovehiculului deasupra primei axe pentru a face diferenta dintre un autoturism si un camion cu 2 axe. Senzorii sunt ori sub banda metalica din asfalt la intrarea pe autostrada chiar la inceputul "portii" sau de genul celor de la spalatoriile automate care stiu unde e roata masinii ca s-o spele.
Cu toate ca nu prea are asta legatura cu Coasta de Azur... este vorba de toata Italia exceptie facand sudul unde nu se plateste deloc autostrada.

Ceva oficial am gasit aici http://www.autostrade.it/il-pedaggio/co ... PosAra=4_1 si am pus partea cea mai interesanta mai jos. Daca credeti ca e nevoie si folositor cuiva traduc cu cea mai mare placere.

"Come si calcola Il pedaggio è l'importo che si paga per l'utilizzo dell'autostrada.

I criteri per il calcolo dei pedaggi per la rete autostradale italiana sono stabiliti dalla specifica normativa di settore (leggi dello Stato e, negli anni più recenti, delibere del CIPE - Comitato Interministeriale per la Programmazione Economica), recepita nelle Convenzioni in essere fra le società concessionarie e l'Ente concedente ANAS.

Per ottenere l'importo da pagare il cliente deve moltiplicare la tariffa unitaria, per i km, considerando che oltre ai km tra casello e casello sono conteggiati, e ciò fin dalla data di apertura al traffico, i km degli svincoli, delle bretelle di adduzione e dei tratti autostradali liberi prima e dopo il casello che sono stati costruiti e sono gestiti dalla concessionaria.

All'importo così ottenuto si deve aggiungere l'IVA (20%) ed applicare l'arrotondamento, per eccesso o per difetto, ai 10 centesimi di euro.

Ulteriori approfondimenti sul calcolo del pedaggio
TARIFFA UNITARIA A km

La tariffa unitaria applicata dipende dai seguenti elementi:

•Tipo di veicolo utilizzato (5 classi). Sulle tratte di Autostrade per l'Italia e sulla quasi totalità delle altre Concessionarie la classificazione dei veicoli viene effettuata sulla base di elementi fisicamente misurabili quali:
1.la sagoma - cioè l'altezza del veicolo sulla perpendicolare dell'asse anteriore - per i veicoli a 2 assi (classi A, B)
2.il numero degli assi per i veicoli o convogli con più di due assi (classi 3, 4, 5).

Per vedere a quale classe appartiene il vostro veicolo e per conoscere la relativa tariffa unitaria applicata ai fini del calcolo del pedaggio clicca qui.

•Caratteristiche dei tratti autostradali percorsi (di pianura o di montagna) La tariffa unitaria tiene conto dei costi di costruzione, gestione e manutenzione delle tratte autostradali (è per questo che i tratti di montagna, ricchi di viadotti e di gallerie, costano di più).
•Società concessionaria che gestisce la tratta nel caso di percorsi che comprendano più società autostradali. In questo caso è necessario calcolare separatamente i chilometri e le tariffe unitarie di ognuna prima di applicare gli arrotondamenti."
Tavi
RO +40745007103
Scrie răspuns