11.06.-4.07.2010 Olanda, Belgia, Normandia

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: 11.06.-4.07.2010 Olanda, Belgia, Normandia

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

O zi la Starsboaurg, camping De La Montagne Verte, pret 20.5 euro/zi. Aici mi-am schimbat si masina ca am gasit un SH ieftin :mrgreen: .
Fişiere ataşate
Concediu Iunie 2010 140.jpg
Concediu Iunie 2010 140.jpg (62.15 KiB) Vizualizat de 3293 ori
Concediu Iunie 2010 151.jpg
Concediu Iunie 2010 151.jpg (63.39 KiB) Vizualizat de 3294 ori
Concediu Iunie 2010 165.jpg
Concediu Iunie 2010 165.jpg (45.28 KiB) Vizualizat de 3297 ori
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Epilog: Am plecat spre casa, in ultima noapte am dormit langa Linz intr-o parcare pe autostrada si am revenit in tara pe data de 3.06.2010. Am facut 6557 km, motorina pe autostrada 1.23-1.29 euro dar noi am mers decat la dus pe autostrada, in rest am mers pe drumuri nationale si prin localitati sa mai vedem cate ceva. Daca, cobori de pe autostrada imediat gasest o benzinarie la care motorina costa de la 1.11 pana la 1.16 euro. Vremea a tinut cu noi, in Olanda nu am avut ploaie dar vantul bate din toate directiile inclusiv de jos in sus de te puteai sprijini pe el, in rest, adica Belgia si Franta, temperaturi de la 30 la 36 grade celsius. Totul a fost la superlativ. Va urez si voua concedii placute si mai ales vreme buna. O poza din parcarea de pe autostrada.
In Olanda si Belgia nu am primit nici un discount pentru legitimatia FICC, in Franta am primit cate 10% in toate campingurile vizitate; dar pot spune ca in orice camping a fost acceptata legitimatia in locul oricarui act de identitate.

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Multumim pentru imagini si impresii, cat de curand o sa-ti calcam pe urme, asta daca ne lasa ''doamna criza'' :mrgreen:
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Foarte tare domnu' Gigi, super.

O parte din traseu o sa-l facem si noi anul asta.
Mai avem incluse cateva parcuri de distractie din Germania in traseu, EuropaPark, Geiselwind, MoviePark WarnerBross, PhantasiaLand si ce-o mai fi prin zona.
Singura problema, de fapt bucurie, care ne-a aparut e ca nu mai putem folosi bicicletele, o sa mai apara un rulotist sau o rulotista mica la anul.
La Dover ati trecut fara masina si rulota ? Cat dureaza traversarea, eventual cat costa ?
Ne-om descurca prin Amsterdam fara biciclete ?
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

La Dover am trecut fara masina, orasul e foarte mic si il poti vizita in maxim 2 ore si mai are si un castel frumos, sus pe un deal. Noi am dormit in parcarea portului si nu se plateste nimic, dar te poti duce si in parcarea de la plaja care se vede in poze, dar poate te complici. Se poate lua bilet dus -intors, doar sa spui perioada cat vrei sa stai acolo, calatoria dureaza cam o ora, am platit 44 euro pentru doi adulti si un copil. Noi am trecut cu P&O Ferries, daca nu ma insel numai astia transporta pasageri fara vehicule. Poti lasa masina si rulota acolo dimineata, te duci vizitezi si seara poti dormi acolo in parcare, totul e in siguranta si o sa vezi ca sunt foarte multi care vin cu feribotul noaptea si dimineata cand te trezesti vei fi inconjurat de rulotisti englezi care vin cu ferri si raman acolo. In Amsterdam am dormit la camping Zeeburg si de acolo se poate lua tramvai pana in centru, noi am fost cu biciletele. Daca mai ai ceva nelamuriri sa-mi spui si am sa incerc sa te ajut.
P.S. Ai grija la berea englezeasca e foarte proasta, mai ales cea fara CO2. Daca aveti biciclete e pacat sa nu le luati ca in toata Olanda sunt piste speciale pentru biciclisti. Pentru sotie iti recomand asta: :D :lol: :idea:

George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Merci.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Bratu Dragos
Membru forum
16
Oras: ploiesti
Data nasterii: 21 Noi 1976

Mesaj de Bratu Dragos »

Cred ca Tarile de Jos sunt etalon pentru civilizatia europeana. Am vizitat Olanda acum un an si reactia la ajungerea acasa a fost...cum as putea emigra acolo.Felicitari pentru vacanta si mii de multumiri pentru impresii si imagini.Virtual am refacut traseul urmat acum un an.
vw sharan 1.9 tdi -Kip de Luxe 34 EK
Lorant Istvan
Membru forum
18
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 09 Iul 1975

Mesaj de Lorant Istvan »

Foarte frumos Gigi, multumim!
Luidort Peti
Membru fondator
18

Mesaj de Luidort Peti »

multumesc gigi ,si eu m-am simtit bine uitandu ma .te declar castigatorul premiului cea mai faina vacanta din 2010...!
tel. 0722 509492
email - luidort.p@gmail.com
Vali Mocanu

Mesaj de Vali Mocanu »

Felicitari Gigi. Intradevar ati avut un concediu de vis....Toate cele bune.
Pt @George Marcu: Felicitari si sa fie intr-un ceas bun!
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Domnule Gigi mi-a placut ce am vazut in postarile dv. din vacanta 2010 si sincera sa fiu as dori sa fac si eu o parte din traseul dv. Dupa intalnirea de la Praga as dori sa vizitez partea nordica a Germaniei (Berlin, Hamburg), sa cobor spre Olanda (poate prin Groningen sau Bremen), sa vad Haga, Brugge, sa trec pe la Calais in Anglia (nepotelul vrea sa viziteze Turnul Londrei), iar la intoarcere spre casa inca nu ne-am gandit la un traseu (as evita Franta unde doi ani la rand ne-a uscat taxa autostrazilor). De aceea indraznesc sa va rog sa ne dati niste sfaturi (ce v-a impresionat mai mult si ce merita cu adevarat de vizitat) si eventual niste informatii utile despre campingurile sau locurile in care a-ti campat. Nu suntem adeptii camparilor Off.., mai ales in strainatate. In speranta ca nu v-am deranjat prea mult astept sugestiile dv. care, sigur, ne vor fi de mare ajutor in calatoria noastra.
Cu stima si multumiri anticipate,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Daca cititi postarile mele, la fiecare oras in care am stat, am trecut preturile si am pus si cateva poze. Autostrazile in Franta sunt scumpe, dar sunt si autostrazi fara plata, care pe harti au culoare albastra, noi am mers pe sosele nationale, care in unele zone au aspect de autostrada, dar cu mai putine facilitati si limitare de viteza la 11o km/h. Daca am fost stransi de timp sau de relief, am intrat pe autostrada. Avantajul traseului pe drumuri nationale este enorm, vezi cum traiesc oamenii, case, sate, etc... In Germania, Olanda si Belgia autostrada nu se plateste, in Cehia, Slavacia am platit, dar nu mai tin minte cat, cred ca nu prea mult fata de Ungaria; autostrada execrabila. Puncte de atractie sunt o multime peste tot, eu am trecut acolo tot ce am putut noi sa vizitam in functie de timp, bani si ce ne-a dus mintea. Din Belgia pana la Calais este o autostrada gratuita care este marcata pe harta cu albastru, si cred ca merge pana jos la Mont Saint Michel, E pacat sa nu mergeti prin Franta, pentru ca este foarte frumoasa si doar daca o traversati pe drumuri nationale si tot ati castigat ceva. Intrebati-ma concret ce doriti si va ajut daca o sa pot, nu e nici o suparare ca pentru asta suntem aici, nu ?
P.S. In rubrica calatoriilor in starinatate mai veti gasit in alte postari ale mele cu imagini din Franta ( Provance), Elvetia, noi am fost in Franta de 4 ori, la Paris de 3 ori, dar as merge in fiecare an daca as putea pentru ca iubesc acesta tara frumoasa si plina de istorie, traditii si multe altele. In Anglia nu am mers mai departe de Dover si am trecut pentru o zi fara rulote si fara masini. Noaptea am dormit in parcarea de la feribot.

Scrie răspuns