Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Din nefericire colegii nostri moldoveni(si nu numai) se confrunta zilele astea mari probleme ca urmare a inundatiilor fara precedent in unele zone. Au murit deja oameni, iar multi dintre cei "norocosi" sunt dominati de sentimentul disperarii.
Noi, impreuna cu cativa prieteni, am decis sa le intindem o mana de ajutor, in conditiile in care acea mana le va fi de folos.
Din discutiile cu oameni din zona, avizati in confruntarea cu astfel de situatii, a reiesit faptul ca dupa formarea unei echipe dornice sa sprijine intr-un fel sau altul, trebuiesc contactate autoritatile locale care ne vor comunica modul si momentul in care o putem face.
Asadar, noi suntem dispusi a renunta la cateva zile de concediu si a merge intr-o zona afectata, oferindu-ne ajutorul, in conditiile in care acesta le este de trebuinta.
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Inca odata se dovedeste caracterul tau umanitar, faptul ca esti dispus sa fii alaturi de oameni napastuiti oricand, bravo. Sigur ca azi asemenea dezlantuiri ale naturii sunt deja tragedii nu drame daca avem in vedere si situatia economica. Sunt alaturi de tine, si cu siguranta ca vor fi si altii, insa cred ca in acest moment de deznadejde pentru unii dintre romani loviti de doua ori, speranta ar trebui sa vina da la cei mai apropiati, de la rudele, prietenii, vecinii si autoritatiel locale. Deocamdata au nevoie de adapost, mancare, apa. Noi putem fi alaturi de ei cu ganduri bune, dorindu-le sa depaseasca cu bine nenorocirile, daca se poate. In perspectiva ne putem alatura celorlalti oameni de bine ,si sa ajutam cum putem. Aceasta este parerea mea. Le transmit celor care au pierdut pe cei dragi condoleante, din spirit uman si solidaritate ma alatur celor care vor dori sa faca ceva concret pentru ei.
Apreciez initiativa de fi alaturi de cei afectati de inundatiile care au avut loc in unele localitati din Moldova. Doresc sa fac cateva precizari in legatura ca sprijinul pe care il putem oferi comunitatilor sau familiilor care au fost afectate. Ordonanta 21/2004, privind managementul situatiilor de urgenta si H.1491/2004, stabilesc cadrul legal si atributiile celor care gestioneaza aceste situatii de urgenta, fiind de regula, atributiile unor structuri profesioniste sau voluntare care participa la actul de interventie si limitare a urmarilor situatiilor de urgenta produse. Avand in vedere ca efectele unor astfel de manifestari violente care afecteaza normalitatea vietii sociale si economice a unei comunitati, impune analiza ulterioara a modului de aplicare a prevederilor legale, stabilindu-se masuri privind reabilitarea si ajutorul pe care il "acorda" statul sau autoritatea locala, implica in fazele predezastru doar implicare celor mentionati mai sus sub directa coordonare a comitetelor judetene si locale pentru situatii de urgenta. Revenind la intentia si initiativa domnului Liviu de a fi alturi de cei afectati, putem sa fim alaturi de familiile afectate doar in fazele in care in zona riscurile unor alte manifestari sunt foarte mici, participand la activitati de reconstructie sau ajutand la reabilitarea constructiilor afectate, cu acordul autoritatilor locale si a celor afectati. Felicitari pentru initiativa si in momentul in care se contureaza ceva concret, voi alturi.
Multumim domnului Focsa pentru lamuriri.
Pentru cine nu cunoaste, domnul Traian Focsa este coordonatorul centrului operativ pentru situatii de urgenta in Vaslui, iar implicarea dumnealui in actiunea de Florii a fost vitala.
Multumim Mihai pentru implicare. Din pacate astfel de situatii te imping sa iei hotarari mai mult instinctuale, ceea ce ar putea lasa loc greselilor, dar ideea este sa fim alaturi de cei cu nevoi, fie prin donatii materiale, fie fizic la fata locului. Nici nu indraznesc sa intreb de pierderile colegului nostru din Dorohoi sau a celorlalti colegi din zonele afectate..
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Eu lucrez la Apele Romane, Sistemul de Gospodarire a Apelor Suceava (S.G.A.) ca administrator retea calculatoare. Cei drept nu am fost implicat direct, ca si colegii mei care au fost pe teren, dar situatia este mult mai grava decat este prezentata la televizor. Cotele sunt in crestere pe raurile mari (Suceava si Siret), SIretul este deja la cote istorice, Suceava se apropie, deci ce e mai rau ar putea urma. Trebuie sa recunoastem ca suntem depasiti de aceste valuri de probleme, suntem prea putini, cand terminam evaluarile intr-o zona incepe in alta. Momentan, important este sa se opreasca ploaia, oameni comptetenti sunt implicati in toate planurile, ca si ajutoare o mare problema a fost apa potabila dar in mare s-a rezolvat. Ce e mai greu este cu zonele unde circulatia este intrerupta dar in curand se va rezolva si acest lucru. Mii de multumiri pentru gandurile voastre si sa speram ca se va opri ploaia. Va stau la dispozitie daca aveti nevoie de ceva contacte locale.
Locuiesc in Dorohoi oras in care au murit 6 persoane si va pot prezenta situatia cum am trait-o eu.
Fara a incerca sa fac pe eroul cand am primit un telefon de la seful staţiei <cfr <Dorohoi am plecat la fata locului sa vad ce se intampla.>Am intrat cu ford-ul sierra pana ce apa a ajuns la faruri apropiindu-ma de gară.Am abandonat masina care se oprise din cauza apei si prin apa pana la brau am ajuns in gara.Am sunat la colegii mei de la politie si le-am prezentat situaţia si despre necesitatea de a fi evacuaţi 8 persoane care ramaseseră blocaţi in staţie(niste muncitori de la o fabrica de sticla de linga gara)Am asteptat degeaba aproape o ora si cand ne-am dat seama ca nu vom fi ajutati(la dorohoi sunt aproximativ 60 pompieri si acestia nu avea cu ce sa vina dupa noi sa ne scoata din gara)am plecat eu si un mecanic de locomotivă tinandu-ne de mana.
Raspunzatori de moartea celor 6 persoane sunt autoritaţile din municipiu care nu au facut nimic pentru a incerca sa ii salveze si aici ma refer la faptul ca desi stiau ca vor fi precipatii si au stiut ca a crescut debitul raurilor din zona nu au luat efectiv nici o masura(de a anunta populatia,de a ijcerca sa ii salveze).Cei salvati au fost salvati cu barci aduse de la botoşani dar pana au venit acestia a durat cateva ore.Poliţia,pompierii,jandarmii nu au anuntat pe nimeni de faptul ca vine viitura.A doua zi orasul era plin de poliţie jandarmerie iar pompieri vedeai cate unul pe fiecare strada.
In noaptea de luni situaţia a fost apocaliptică:oamenii strigau dupa ajutor in podurile caselor,cainii schelaiau in lanţ innecându-se,animale domestice pluteau moarte pe viitură,geamurile caselor pocneau sub forţa apei..............
Bunicii mei şi o matuşă au fost grav afectaţi apa intrand in casa pana la jumatatea geamurilor(multumim lui Dumnezeu ca sunt toti vii şi nevătămaţi).Vă prezint cateva imagini.
Fişiere ataşate
280620101897 [800x600].jpg (77.46 KiB) Vizualizat de 3618 ori
290620101906 [800x600].jpg (96.34 KiB) Vizualizat de 3619 ori
290620101909 [800x600].jpg (98.07 KiB) Vizualizat de 3618 ori
Merg ca melcul cu casa dupa el....Vectra C 1.9 cdti+Abi Viceroy GXL
Marius(Hot),sunt sincer miscat de situatia din zonele afectate si chiar ma gindeam la tine ,stiind ca esti din Dorohoi.Cred ca si pe la Ionut (suceava )este cam aceiasi situatie .Adevarul este ca nu ne putem pune cu viiturile ,dar cel putin sa fim sanatosi sa trecem peste toate.Suntem neputinciosi,iar cei de la putere nu se prea intereseaza de situatie.Sunt preocupati de ale lor,poporul acesta greu incercat dupa cum se vede,constituie o cantitate neglijabila de ne luat in seama .Iti doresc sa fii cit mai optimist si sa treci peste toate fara probleme.In situatia de fata ,cred ca ai aminat vacanta la CORBU.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Este greu de exprimat in cuvinte ce simtim cand citim despre astfel de necazuri.
Acum o zi sau doua, sotia ma intreba: Oare ce o fi cu colegii nostri din Moldova? Ce pagube si cat de afectati sunt? Cum spunea si Ioan, important este sa reusim sa trecem cu cat mai putine probleme aceste vremuri.
Sa ne auzim cu bine!
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Astept cu deosebit interes ca cineva de aici sa organizeze o "umanitara" in zona. Bunuri de dat sincer nu prea mai am ca s-au tot dus pe la divrse actiuni umanitare, dar sunt dispus sa dau 200 roni in caz ca se ofera cineva sa demareze o actiune. Eu m-as implica mai mult dar duminica imi vine pe lume baietelul, Matei Andrei si voi avea o perioada super incarcata!
Traian Focsa scrie:...... putem sa fim alaturi de familiile afectate doar in fazele in care in zona riscurile unor alte manifestari sunt foarte mici, participand la activitati de reconstructie sau ajutand la reabilitarea constructiilor afectate, cu acordul autoritatilor locale si a celor afectati.....
Avand in vedere cele de mai sus, cred ca avem timp sa ne organizam si sa strangem ceva bani.. ar trebui sa se scrie deja la modul concret, eu sustin cauza cu 100 lei! Pana la urma, pentru asta nu trebuie decat sa renunt la o zi de concediu!!