Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Salut , vezi ca exista un suport care se monteaza pe bila carligului si ridici mai sus cu 10 ,15 cm , practic este o bila cu inaltator care vine montat pe bila carligului dupa care poti agata rulota sau remorca de acest suport . Toata treaba asta am vazut-o la mai multe masini care din cauza constructiei carligul este mai jos decat normal , sincer si la mine cred ca trebuie sa pun inaltator ca dupa cum arata pare prea jos . Miercuri seara mi-am montat cuiul pe masina si nu am apucat sa o cuplez sa vad daca merge sau nu , asta ramane sa o fac la prima iesire poate pe 05.12.2009 plec pe undeva . Doritori ceva ??
Azi incerc sa caut pe net o poza ceva sau un link sa iti poti da seama de ce vorbesc .
Sorin.Sibiceanu scrie:Salut , vezi ca exista un suport care se monteaza pe bila carligului si ridici mai sus cu 10 ,15 cm , practic este o bila cu inaltator care vine montat pe bila carligului dupa care poti agata rulota sau remorca de acest suport . Toata treaba asta am vazut-o la mai multe masini care din cauza constructiei carligul este mai jos decat normal , sincer si la mine cred ca trebuie sa pun inaltator ca dupa cum arata pare prea jos . Miercuri seara mi-am montat cuiul pe masina si nu am apucat sa o cuplez sa vad daca merge sau nu , asta ramane sa o fac la prima iesire poate pe 05.12.2009 plec pe undeva . Doritori ceva ??
Azi incerc sa caut pe net o poza ceva sau un link sa iti poti da seama de ce vorbesc .
Multa sanatate
Multumesc! Am incercat sa gasesc si eu ceva, dar nimic sa ma poata ajuta. Te rog, daca gasesi, da-mi un link.
Salutare! Are o cunostinta de-a mea din Italia un RAV4 dupa care leaga remorca sa-si care motocicletele. El are carlig demontabil, si cand il pune nu i se mai deschide usa din spate, dar sta la inaltimea normala.
si eu am avut aceeasi problema-carlig prea jos(36 de cm pana la centrul nucii).am rezolvat in felul urmator:am pus intre spirele arcurilor pe spate niste tampoane de cauciuc(4 la arcul stanga si 4 la arcul din dreapta)rezultatul a fost cel asteptat:am castigat 6 cm.spatele masinii e acum foarte rigid.mentionez ca am o solenza pe benzina.tampoanele m-i le-a facut cineva care lucreaza la o vulcanizare.iti dau nr lui de telefon:0744371108 sau0746140064-vali il cheama
dupa prima iesire cu loganul am observat ca, carligul este cam jos, nu am masurat dar privind rulota din lateral este cam aplecata in fata cam cu 10 cm. nu am avut bagaje mari in portbagajul masinii, scule, rezerva,2 genti de voiaj mici si... 2 persoane. cum pot ridica carligul sau ..."legatura"? sau poate asa este normal. http://picasaweb.google.com/mircea.flor ... lotaPicasa# ultimile doua foto sunt de ansamblu cu masina si rulota in care se poate observa ca este putin inclinata in fata.
Mircea Floricel
Logan 1,5 DCI + Hobby 420 Classic
Bucuresti 13 Septembrie
Cel mai bine masori distanta dintre varful carligului si sol cu masina asezata pe o suprafata plana.Daca ai 40 cm.La mine e 42 cm si mi se pare ca e cam ridicata cand nu sta nimeni pe bancheta in spate(adica cand o transport de la locul de depozitare la domiciliu).
Eu unul sunt patitul cu carligul.In week trecut mi s-a rupt carligul(nu bila ci suportul acestuia cu totul).Nu am patit nimic nici la masina nici la rulota intrucat rulam pe un drum de tara cu 10 km/ora,vroiam sa campez pe malul siretului la baraj la Rogojesti.S-a rupt din cauza ca avea greutate mai mare pe fata,respectiv apasarea pe carlig a depasit cele 75 kg,am uitat sa mut cortul din partea din fata a rulotei,plus greutatea bateriei si a buteliei care se afla tot in fata.
Merg ca melcul cu casa dupa el....Vectra C 1.9 cdti+Abi Viceroy GXL
@Florinel: La destul de multe Dacia Logan am observat ca atelajul este "fracturat". Asta se intampla din mai multe motive: suspensia relativ elastica (favorizeaza confortul la drum, dar nu incarcarea portbagajului), neechilibrarea corecta a rulotei si/sau greutatea prea mare in portbagajul masinii. In ce priveste inaltimea carligului, nu ai de ce sa iti faci griji, exista un standard de inaltime a cuplei fata de sol pe care toti producatorii de sisteme de remorcare il respecta. Solutii de modificare a inaltimii nu prea exista... poti incerca sa echilibrezi altfel rulota, cu conditia sa nu scada apasarea pe cupla sub 25-30 kg.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
mircea floricel scrie:dupa prima iesire cu loganul am observat ca, carligul este cam jos, nu am masurat dar privind rulota din lateral este cam aplecata in fata cam cu 10 cm. nu am avut bagaje mari in portbagajul masinii, scule, rezerva,2 genti de voiaj mici si... 2 persoane. cum pot ridica carligul sau ..."legatura"? sau poate asa este normal. http://picasaweb.google.com/mircea.flor ... lotaPicasa# ultimile doua foto sunt de ansamblu cu masina si rulota in care se poate observa ca este putin inclinata in fata.
am masurat si sunt 35 de cm pana in varful bilei. nu-mi ramane decat sa echilibrez cat mai bine rulota. oricum pe asfalt nu sunt probleme...multumesc de ajutor.
Mircea Floricel
Logan 1,5 DCI + Hobby 420 Classic
Bucuresti 13 Septembrie
scriam ca am pus niste tampoane intre spirele arcurilr din spate fiindca carligul era la 36 de cm inaltime de la sol.Mare prostie!Mi s-a strambat puntea spate si imi tocea inegal cuciucurile spate;am fost nevoit sa schimb puntea spate
Pt Logan sunt mai multe tipuri de carlige 1.cel de reprezentanta -35 cm h. bila -sol si cele de diversi producatori, care, unele au si 50 cm h.bila- sol.Si eu am schimbat carligul original cu unul de producator cu 50 cm distanta bila sol si pot spune ca diferenta este vizibila in ceea ce priveste pozitia rulotei.Pentru cei interesati carligul nu l-am vandut odata cu Loganul.