Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
hello!
un prieten si-a cumparat si el de curand o rulota cu usa pe stanga. vinzatoru' cica n-o avea cand a adus el rulota din anglia dar s-a oferit sa-i faca rost de una la vreo 3 milioane vechi (cam scump). oare putem improviza cu un stecher facut de noi si o pompa de la EXIS? sau e o pompa mai aparte ("cu volan pe dreapta" :D )
multumesc!
toate bune!
Gaby, Tantzy, Alexandra si Tasha. Craiova-Dolj.
Dacia Logan 1.5dci, Beyerland Vitesse 3-80/2.
scuze ca te-am incurcat. lipseste sistemul de alimentare cu apa din exteriorul rulotei. pe partea dreapta cum tragi de protap are o gaura in care se infige furtunu de apa si un stecher care alimenteaza pompa de apa. nu stiu daca pompa de apa ar trebui sa fie una normala (8-10L/min sa zicem) sau e altfel de pompa plus ca stecher d'ala.......mai bine improvizam unu ca de cumparat e mai greu.
multumesc!
toate bune!
Gaby, Tantzy, Alexandra si Tasha. Craiova-Dolj.
Dacia Logan 1.5dci, Beyerland Vitesse 3-80/2.
pompa este intradevar nitel mai aparte: are debit 18 l/min la 1,5 bar si nu gasesti decit in anglia si la un pret cam piperat(35 lire).mie mi s-a stricat pompa si am inlocuit-o cu una de la motorhome (12l/min la 1bar )si merge nemaipomenit .am reglat de la supapa de presiune din interior o presiune acceptabila la dus si celelalte merg belea .referitor la mufa de prindere este putin mai problematic sa gasesti (poate sa rogi pe cei care se ocupa cu adus rulote din anglia )dar cred ca poti sa improvizezi ceva.legatura electrica se poate face cu un ansamblu- stecher priza-(le cauti pe cele mai miniaturale sa reziste la 3-4 amperi) iar la apa poti cauta la un brico store la articole de gradinarit o mufa rapida .mai ramine sa gasesti o modalitatede a prinde o parte din ele (priza si partea ficsa din racord) pe peretele rulotei .vezi, atunci cind cumperi mufa rapida sa fie cu supapa sa nu pierzi pe drum apa din instalatie.(asta in cazu in care supapa de presiune nu este si de sens in acelasi timp) pompa m-a costat 80 ron.
Gabriel, in cazul in care poti face rost doar de mufa combinata (apa/12V) se poate folosi si o alta pompa, nu neaparat Whale, dar care sa asigure 12-18l/min si 1-1,6Bar.
stoica cristian scrie:.... pentru al doilea stecher (cel gri)trebuie sa ai a doua priza in care 2 pini sunt liberi ,2pini sunt pentru incarcarea bateriei de la rulota in timpul mersului,2pini pentru functionarea frigiderului la 12v in timpul mersului si 1 pin pentru masarier cam asta ar fi daca am uitat ceva mai intreaba-ma ...
Buna seara! Stiti cumva la masina unde se leaga firele pt mufa gri?
Uita-te in sectiunea tehnica la scheme conectare rulota; vei gasi foarte multe informatii si scheme postate de mine. Daca ai neclaritati, scrie-mi pe adresa din semnatura si le lamurim.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
In priza gri se leaga firele astfel:pinu 1-masarier;pinu 2- liber;pinu 3-masa permanent(direct de pe baterie);pinu 4- 12v permanent(direct de pe baterie);pinu 5-liber;pinu 6-12v prin contact;pinu 7- masa .De pe pinu 3 si 4 se ia curent pentru incarcarea bateriei in timpu mersului; De pe pinu 6 si 7 se ia curent pentru functionarea frigiderului in timpul mersului .Culorile firelor ar trebui sa fie :1-galben;3-alb;4 -verde;5-maro;6-rosu;7-negru; Culorile astea ar trebui sa le gasesti in stecherul gri