OFFCAMPING IN STRAINATATE....

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

OFFCAMPING IN STRAINATATE....

Mesaj de Catalin Gigi »

Deschid acest topic cu rugamintea la toti colegi care au cunostinta de ceea ce trebuie sa stim si ce nu trebuie sa facem atunci cand ne aflam in strainatate cu rulota sau camperul.....ma gandeam de exemplu in urma cu cativa ani mergand pe Coasta de Azur cu masina dealungul plajei sant parcari si ma si vedeam trezindu.ma dimineata in viitorul meu camper admirand soarele si apa :mrgreen: .....bineinteles ca stiu ca nu am voie sa incep sa deschid cort ,marchiza,jar,muzica :D :D ....ideea este daca ma aflu cu autorulota ma pot parca la fel ca si un autoturism normal .....va multumesc
George Marcu
Membru forum
18

Re: OFFCAMPING IN STRAINATATE....

Mesaj de George Marcu »

Tare asta.
Eu nu prea am vazut pe nicaieri dar sincer nici n-am urmarit in mod special asa ceva.
Mai mult, in Suedia/Norvegia/Finlanda erau multe parcari imense la marginea soselei care se intindeau mult in padure dar era in mod expicit interzisa ramanerea peste noapte cu rulota/camperul.
Singurul loc in care am stat a fost in Estonia pe malul marii, intr-o parcare inainte de intrarea in Tallin. Cred ca erau vreo 40-50 de masini rulote campere parcate pentu innoptat dar fara nimic altceva decat 2-3 pubele imense pt gunoi.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Uite si ghidul pentru Scandinavia ( mostra) http://www.all-the-aires.com/images/sca ... lation.pdf
Si inca un site interesant : http://www.bigfreeguide.com/camping/
Orice problema are o rezolvare practica
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Sandule, nu te-am contrazis.
Ma miram doar ca exista asa ceva organizat, mai mult sau mai putin. E bine de stiut.
E o alternativa buna cand esti in tranzit, pentru a dormi undeva, ferit de eventualele probleme pe care le-ai putea avea oprind efectiv pe marginea drumului, cu politia sau altii.
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Intre Nice si Antibes am vazut si eu o asemenea parcare chiar pe malul marii, era plin da campere, nu rulote, dar nu stiu sa spun daca ramaneau peste noapte. In general sunt parcari ( rest station ) in care sunt puse orare cu timpul cat ai voie sa stationezi. Fara nici o ofensa, dar sunt destule campinguri ca sa riscati sa primiti ceva amenda, unde poti sa stai linistit, sa te speli si sa poti goli wc-ul intr-un loc special amenajat.Revin cu inca o informatie: am vazut in Sisteron, zona Provance, o parcare organizata de primaria orasului, special amenajata pentru rulote si autorulote, dar era full, ca nu se plate si campingul din oras era la fel. Aici in parcare nu aveai voie sa stai mai mult de 2 zile si nu era decat un tomberon mare de gunoi si era cam la 3-4 km de centrul orasului.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Dar ce se intampla daca te prinde noaptea pe drum si stai intr-o parcare de benzinarie pe autostrada pana dimineata?
Sa inteleg ca nici asa nu ai voie sa inoptezi?
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Anghel Cristian

Mesaj de Anghel Cristian »

Poti sa stai fara probleme .Eu am fost de 2 ori la Monaco la Formula 1 si am stat cate 2 zile.Ultima data am vazut cursa din camper.Atentie! Valabil numai pt.campere.Pt.rulote ai parcari speciale care costa 24h=12eur.In benzinarii deasemeni poti sta fara probleme si fara sa platesti nimic.
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Radu Pascu scrie:Dar ce se intampla daca te prinde noaptea pe drum si stai intr-o parcare de benzinarie pe autostrada pana dimineata?
Sa inteleg ca nici asa nu ai voie sa inoptezi?
Era vorba de stationare pe malul marii si offcamping. in parcarile de pe autostrazi se oate sta o noapte fara probleme. Banuiesc ca si colegul nostru nu considera offcampig, stationarea din parcare.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Anghel Cristian

Mesaj de Anghel Cristian »

Era vorba de o "stationare " de 48 de ore................Deci poate sta fara probleme si 10 ani ......daca la un interval de 3-4 zile se mai misca putin...... : Iar de parcari chiar ca nu veti avea nicio problema.Garantat 100% :|
Catalin Gigi
Membru forum
14
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

offfff.......nu caut sa ies ieftin ....imi doresc pur si simplu sa raman acolo unde imi place ,poate o zi ,poate 2 ulterior imi continui drumul,asta e dezavantajul camperului nu poti fi cu el flexibil in miscare :x .......rulota o lasi in camping si pleci cu masina 😉 ......ma refeream daca imi platesc parcarea ca toate celelalte masini aflate dealungul plajei pot ramane??sa nu aiba ceva impotriva parcari rulotelor sau autorulotelor in zonele aglomerate gen plaje sau obiective turistice pt a evita aglomerarea.....ca nu ma apuc eu acum sa ma bag mot pe nisip,iarba sau sa parchez unde este interzis......anul trecut am facut 11500km cu un ford smax si ne trezeam dimineata foarte devreme sa vedem rasaritul pe plaja apoi fuga la hotel sa predam camera......sau seara ramaneam in masina obositi dupa o zi intreaga de plimbat pt ca ne doream sa vedem turnul Eiffel noaptea .....DECI :?: :?:
dan popescu
Membru forum
15

Mesaj de dan popescu »

esti la limita legii in a cest caz, si problema se va rezolva diferit in fiecare situatie, de la tara la tara sau chiar de la o zona la alta. Daca dezlegi masina de la rulota si asezi rulota pe stabilizatoare se cheama ca ai campat. Si atunci e deranj mare la unii, foarte mare la altii sau deloc. Daca ai oprit masina, este legata de rulota, dar dormi in ea zile intregi, dar nu intinzi cort, mobilier specific etc. esti la limita parcarii ......trebuie sa te adaptezi de la un caz la altul mereu si cand vin autoritatile sa pari gata sa indrepti REPEDE situatia fiind pe picior de plecare mereu.

Am patit asa in diverse locatii cu rulota, de aceea prefer sa merg cu micobuzul Iveco pe care pot sa-l opresc si sa-l parchez oriunde fara probleme. dar si confortul e putin diminuat.
Scrie răspuns