rollandbilti scrie:
ps: ii rog pe cei care au luat un panou chinezesc sa faca o proba la ora amiezii sa vedem cat curent si voltaj dau. asa ne putem lamuri daca sunt bune sau proaste.
Eu am un panou care ca aspect seamana cu cel postat aici:
viewtopic.php?f=11&t=3683&start=0 .Pe eticheta cu datele tehnice,vedeti...nu scrie unde este fabricat,doar CE,presupun ca in CE.Ar trebui vazut ce scrie pe eticheta celui postat de @Ionut;(poate ne ajuta el cu informatia:unde este produs,etc. de pe eticheta).
Vremea nu a fost tocmai optima pt.masuratori,dar asta este in acest week-end.
1.La ora 10,40 soare,dar nu era foarte albastru cerul,deci o usoara lumina difuza.U produsa de panou=21,7V curentul in scurtcircuit=4,69Ah.
2.Aceeasi zi,ora 15,30 cer innorat,dar nu foarte intunecat U produsa de panou=20,3V curentul=0,93Ah.
3.Azi,ora 16,00,soare aproape ideal f.usor obturat de cate un nor subtire,in viteza;U produsa de panou 22,5V curentul 5,6Ah.
4.Azi,ora 16,15 nori;U=20,4V curentul=2Ah.
Cam astea au fost masuratorile,din pacate vremea a fost variabila si nu am prins un soare perfect.Am cautat ca lumina sa cada perpendicular pe panou.Daca se pot trage concluzii cu aceste masuratori,bine,daca nu,alta data cand voi prinde vreme excelenta toata ziua.
Si astept si datele de pe panoul gasit de @Ionut :?