GPL sau propan ???

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
GETULIN
Membru asociat
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 07 Oct 1981

Re: GPL sau propan ???

Mesaj de GETULIN »

Salut Sergiu,in primul rand trebuie sa te asiguri ca nu ai apa in butelie, adica trebuie golita de tot :D
in timp ce scade temperatura ,butelia isi scade presiunea. :(
dupa :arrow: -20grade, vei avea probleme cu ceasu ,va ingheta :twisted:
ca sa intampini aceasta problema trebuie butelia ajutata cu o sursa de caldura:
1 truma ventu daca este posibil, :!: tragi o conducta de aer cald ,catre butelie si o dirijezi care ea. 😉
2 invelirea buteliei si a ceasului cu o patura electrica 220v(daca ai posibilitatea de curent)
3 invelirea butelie si a ceasului cu o husa elecrica auto care se pune pe scaun si se alimenteaza cu 12v de la brigheta
4 OBLIGATORIU UMPLEREA BUTELIEI CU G P L :!: :!: :!: in momentul plecari ca sa fi sigur ca gpl este de iarna ,este difera intre iarna - vara
5 indodeauna butelia se termina la 5 dimineata ,asigurate sa nu ramai fara butelie :lol:
6 nu pleca niciodata singur cand este foarte ger sau ninge (sa ai pe cine sa te bazezi cand ai probleme)
bafta si cat mai multe iesiri iarna fara probleme 😉
Ion Getulin

TOYOTA HILUX
B333GET

FENDT BRILLANT 650TF
B444GET
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Multumesc,voiam sa stiu daca pana pe la -2 sau-5 grade e problema,(mai ales ca acuma mai am gaz din ala de vara)in caz ca la munte acuma dau peste asemenea temperaturi;la iarna,si mai ales la-20 nu prea ma inghesui sa mai ies.Am mai citit pe undeva cam cat tine o butelie folosita la Truma,da nu mai stiu unde.Daca am butelie de 6kg si nu e foarte frig,deci merge pe la treapta 3-4 si poate pe flacara de veghe,cam ce perioada ar merge?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
GETULIN
Membru asociat
16
Data nasterii: 07 Oct 1981

Mesaj de GETULIN »

acuma nu poti spune ca este frig acuma merge si propanu
Ion Getulin

TOYOTA HILUX
B333GET

FENDT BRILLANT 650TF
B444GET
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Da,da la munte unde merg eu,in week-end arata temperaturi pana la -3 grade( pe net),minima si voiam sa n-am surprize.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Orice problema are o rezolvare practica
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Cred ca de pe la -10, -15 grade celsius si daca butelia e pe jumatate, poate ca apar ceva probleme.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Mircea Paduraru
Membru forum
15
Data nasterii: 05 Dec 1974

Mesaj de Mircea Paduraru »

Salut

Am o butelie din fibra de sticla se poate incarca cu gpl?

Multumesc anticipat
Noi si 2 "talibani" 9 ani si 12 ani

Tel 0745 669 450
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

La intrebarea aceasta poate sa-ti raspunda daca vrea, Dragos Dobrovat, dar cum il stiu zgarcit :D la a oferi informatii mai nou, ma-ndoiesc!
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Nu cred ca este cazul sa-ti recomandam IMPROVIZATII !
Daca nu a fost CONSTRUITA si OMOLGATA pentru GPL, eu zic sa nu risti !
Poti fi in pericol si tu si cei dimprejurul tau...si ar fi pacat !
Mircea Paduraru
Membru forum
15
Data nasterii: 05 Dec 1974

Mesaj de Mircea Paduraru »

Multumesc pentru recomandare :D (nu vreau la stirile de la ora 17.00)
Unde pot incarca butelia cu propan?
Ce butelie sa cumpar?(pentru autonomie decenta)
Multumesc anticipat
Noi si 2 "talibani" 9 ani si 12 ani

Tel 0745 669 450
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Majoritatea rulotistilor folosesc butelii de 12Kg sau 6Kg, fie originale nemtesti sau olandeze , fie romanesti.
La achizitionarea buteliei trebuie sa tii cont de mai multe aspecte :
- Cele nemtesti sau olandeze (cu termenul de verificare valabil) pot fi date la schimb afara, sau reancarcate (cu spaga de rigoare) la statiile GPL din Romania.
- Cele romanesti, trebuie sa fie pe cat posibil din cele probate la 30Bar si neaparat cu termenul de verificare valabil si se pot reancarca (tot cu spaga) numai la statiile GPL din Romania.
- Mai exista varianta buteliei cu propan Romanesti, dar sunt atat de rare locurile unde poate fi schimbata (numai in Romania), iar procedura atat de greoaie, incat nu stiu daca sunt mai mult de 2-3 rulotisti care le folosesc .
Rafael Barbu
Membru forum
16

Mesaj de Rafael Barbu »

Buna seara ,
Daca butelia respectiva este o butelie BP , de fabricatie Norvegia acesta este omologata pentru incarcarea cu propan , lucru ce este mentionat pe recipient.Acest tip de butelie este cel folosit in tarile nordice , eu personal cumparandu-mi una din Olanda , principalul avantaj fiind greutatea foarte mica .Insa in Romania nu cred sa existe cineva dispus sa incarce acest tip de butelie .Cat priveste buteliile cu propan autohtone , procedura de a intra in posesia lor este destul de greoaie , acestea fiind disponibile doar pentru persoane juridice , folosite de exemplu pentru alimentarea stivuitoarelor.Dar pana la urma suntem obisnuiti sa invingem greutatile , nu ? 😉 Propanul este mult mai bun din punct de vedere al randamentului si pretul este comparativ cu al unei butelii cu butan.
O seara buna.
Scrie răspuns