pai eu ce spun ?
de o luna am mai intrebat...
chestia cu potul taranesc si prezentarea tarilor cu port popular este o idee de 50-60 de ani a tampitilor din ficc.
de obicei se prezinta si dansuri ,cintece populare NU de pe cd ! si nu cu sprijinul ministerului. cluburile au diferite formatii ...
mie mi-a atras atentia un fost vicepresedinte de ficc care 16 ani a contribuit la organizarea manifestatiilor,deci mi-a spus sa ne pregatim pentru ca ochii lumii rulotiste este pe noi,suntem o asociatie nou afiliata si se pune accent la prezentarea noilor veniti.
eu sunt doar participant si nu organizator !
eu am port taranesc,si sotia si fica mea transilvan,si cred ca e o mandrie sa porti o asemenea frumusete,mi-am facut pliante,steag,...
daca romanii au cu ce sa se mandreasca este chiar portul taranesc facut cu mana,brodat,etc...este o valoare culturala din pacate neapreciat de majoritate .cu manele nu te poti mandri,dar cu ciocarlia suflat de zamfir da !
nu toata lumea trebuie sa poarte port taranesc ! dar macar 6 8 pesoane care merg in fata.dar nici asa nu se poate ca sa spunem sa mearga altul...
mai vedeti citeva poze,am mai aratat...
http://picasaweb.google.com/luidort.p/D ... rIncomplet#