I.T.P-ul la rulota

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Luca Adrian
Membru forum
17
Oras: Bacau
Data nasterii: 01 Aug 1973

Re: I.T.P-ul la rulota

Mesaj de Luca Adrian »

Am facut luni ITP-ul la Logan si la rulota in Bacau la o statie autorizata. Cand am intrat am semnat un document prin care am luat la cunostinta ca in mod aleatoriu cei de la RAR pot opri un autoturism pe rampa pentru o reverificare efectuata de ei. Nu am zis nimic, am intrat prima data cu Loganul, corespundea tehnic, la final surpriza: masina este blocata de RAR. Astept 45 minute(am inteles ca daca nu vin in 50 min calculatorul se deblocheaza) vin baietii buni de la RAR, iau inspectia tehnica de la cap (inca 20 min), totul este ok. Dau cu spatele, leg rulota, verifica franele, rotile, luminile etc, la final surpriza: si rulota este blocata de RAR. Astept inca 40 minute, vin baietii, o iau de la capat, la final totul este ok, corespunde tehnic.
Parca este insa prea mult, am asteptat 45 min prima oara si 40 min a doua oara, plus de 4 ori cate 20 min pentru fiecare inspectie tehnica, in conditiile in care reprezentantii RAR-ului nici macar un cuvant de scuza nu au spus.
Logan MCV 1,5 dci + Home Car Rally 382
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

N-ai sa vezi... scuze :!: ...ceri prea mult si tu! :( Ma mir ca nu ti-a cerut niste bani in plus ptr. reverificare :mrgreen:...da poate cu timpuuuu :D
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Da, mai baieti...dar sunt acoperiti de lege.. asa ca... asta e!!! considerati ca a fost ghinion.. eu de cand tot fac la ITP-uri, o singura data am fost blocat la o motocicleta de un nene de la RAR care nu stia cu ce se mananca asta...nici nu avea A.. :mrgreen: :mrgreen:
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Legea spune ca reprezentantul R.A.R. este obligat sa se prezinte in termen de 40min de la blocare. Daca nu se prezinta in termenul respectiv, inspectorul I.T.P. poate sa valideze inspectia si sistemul se deblocheaza automat.
Reprezentantul R.A.R. sosit la verificare este obligat sa refaca inspectia in totalitate si apoi va valida operatia.
Cat despre cele 20min, inspectorul ITP nu poate sa introduca datele mai repede de 20min din momentul inregistarii tranzactiei.
Deci in concluzie...a fost un caz de ghinion.
Blocarea se face aleator de la R.A.R. Bucuresti.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Acum ani,..mie,... mai ca mi-a racait tot cadru la o motocicleta (Dnepr-650) ptr.ca baieti destepti de acolo ....cautau seria :evil:....si inca ceva demn de cascadorii rasului : moto fiind cumparata din Republica Moldova cu chitanta si factura de magazin (scrisa in romaneste ) la biroul de inmatriculari mi-a dat dosarul inapoi spunandu-mi "-trebuie tradusa factura..." :shock: :evil: :lol: ...din romaneste in....romaneste :mrgreen:
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Radu Mihnea
Membru forum
16

Mesaj de Radu Mihnea »

Radu Pascu scrie:Legea spune ca reprezentantul R.A.R. este obligat sa se prezinte in termen de 40min de la blocare. Daca nu se prezinta in termenul respectiv, inspectorul I.T.P. poate sa valideze inspectia si sistemul se deblocheaza automat.
Reprezentantul R.A.R. sosit la verificare este obligat sa refaca inspectia in totalitate si apoi va valida operatia.
Cat despre cele 20min, inspectorul ITP nu poate sa introduca datele mai repede de 20min din momentul inregistarii tranzactiei.
Deci in concluzie...a fost un caz de ghinion.
Blocarea se face aleator de la R.A.R. Bucuresti.
Legea spune ca reprezentantul RAR poate reinspecta vehiculul daca se prezinta in termen de 45 de minute de cand vehiculul a fost selectat (aleator) de aplicatia din server-ul de la Bucuresti in vederea reinspectarii. Reverificarea se face integral indiferent daca vehiculul se afla la prima prezentare sau la revenire. Reverificarea o face inspectorul tehnic in prezenta inspectorului RAR (pentru a nu exista discutii cu privire la subiectivismul cu care poate eventual apasa, spre exemplu, pedala de frana inspectorul RAR fata de inspectorul tehnic). Daca inspectorul RAR nu se prezinta in intervalul de 45 de minute (din diverse cauze, inclusiv aglomeratie urbana, samd... pana la neprimirea SMS-lui respectiv), atunci serverul deblocheaza automat vehiculul respectiv, inspectorul tehnic neavand nimic de validat, el a validat rezultatul inainte ca aplicatia sa selecteze vehiculul in vederea reinspectiei. Inspectia la vehiculul respectiv se salveaza in acest caz cu rezultatul acordat si validat de inspector, acesta trebuind doar sa caute in centralizatorul activitatii ITP din ziua respectiva vehiculul pentru a putea prelua codul de tranzactie generat de aplicatie. Daca vehiculul este ADMIS , atunci inscrie codul de tranzactie pe anexa la certificatul de inmatriculare, apoi aplica stampila, semneaza,inscrie termenul de valabilitate si aplica folia. Daca vehiculul este Respins inscrie codul de tranzactie pe Raportul de Inspectie Tehnica , pe care-l imaneaza clientului, avand inregistrate toate neconformitatile si defectiunile observate la ITP, ca acesta sa stie ce are de remediat in termen de 30 de zile. Raportul respectiv nu ii confera detinatorului vehiculului dreptul de acircula 30 de zile, remedierile trebuie efectuate din timp, inainte de expirarea ITP, altfel conducatorul auto circula pe propria raspundere, fiind pasibil de amenda in caz de control rutier.
Inspectorul tehnic nu poate introduce rezultatul ITP la un vehicul mai devreme de 20 min la un vehicul de cl. a I si a II-a, iar la un vehicul de cl. a III-a mai devreme de 30 min.
Mihnea- Megane II Estate+ KIP KG42EK
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

21. Nume societate: SC MUSTANG TRACO SRL (B0139)
Adresa SITP: PANTELIMON, BD. BIRUINTEI nr. 125, ILFOV
Adresa sediu: BUCURESTI, STR. CONSTANTIN BRÂNCUSI nr. 11, sector 3, BUCURESTI
Azi (sambata) am facut ITP la rulota, este dupa Pantelimon spre Branesti, cum cobori pasajul de la Tuborg la fix 3 km. pe dreapta.
Program 9-18 zilnic plus sambata 9-13 (am mai fost la alte statii si era inchis sambata, altfel trebuia sa-mi iau o zi de concediu...)
Pret: 130 RON (cu noul TVA)
Recomand, mai ales celor din zona de sud-est, iesirea spre Pantelimon e mult mai libera decat celelalte (de cand cu autostrada). Foarte liber, oameni seriosi. Am doar un telefon - 0729.777.100
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Cristian Irimescu
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Cristian Irimescu scrie:
Radu Mihnea scrie: 33. Nume societate: SC TESTARI-VERIFICARI SRL (B0189)
Adresa SITP: COM. AFUMATI, Str. Aurel Vlaicu nr. 13, ILFOV
Adresa sediu: COM. AFUMATI, Str. Aurel Vlaicu nr. 13, ILFOV
Categoria: II, Categoria: III
Astazi am facut ITP la Rulota la aceasta statie.. Recomand. Fara aglomeratie, oameni seriosi.

Persoane de contact:
Dl Lucian Argesanu 0726673426, 0745027747
Dl Tinel 0740879532
Luni 4 .04, executat ITP la rulota!!
Recomand in continuare!! :D

Mare grija la ce aveti in rulota... nu am dat nimic jos si....... aproape 10 kg peste MMA, asa ca, mai fac o triere...
Mihai Gheorghe

Mesaj de Mihai Gheorghe »

Atentie, pentru cei care nu stiu zona..., nici pe departe nu este vorba de Afumati. Atelierul se afla pe o strada de pe linia de centura in apropierea podului Voluntari spre statia CFR Constantin David. Daca cineva doreste sa mearga acolo sa ma sune pentru ca daca ajunge in Afumati care se afla la 5km, greu de intors si pacat de drum... :D
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Multumim domnul Gheorghe...
Bine ca ati precizat, doream ca miine sa plec la verificare si eram incurcat...
Unde in Afumati ?
M-am lamurit.
Ultima oară modificat 07 Apr 2011, 08:00 de către Doru Stoicescu, modificat 1 dată în total.
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Astazi am facut I.T.P.-ul la rulota la RAR Slobozia, recomand pentru cei din zona, sediu nou,aparatura noua,personal corect .
S-a cantarit rulota,echipata de drum, mai putin apa in rezervor si bagajele personale, 810 kg(mp-564kg, mma-925kg), s-au verificat franele si ceasurile au aratat valoarea 2 la ambele roti fara diferente intre ele(valoarea este in legatura stransa cu greutatea,mai multe nu au comentat), s-a verificat instalatia de lumini si am fost intrebat de lampa ceata, la raspunsul meu ca nu are din constructie m-au dat afara de pe stand si mi-au inmanat actele cu verificarea valabila pe inca doi ani :D
Cand au tras frana de mana rulota a ''sarit'' de pe role asa de bine tin franele :D ,dar si eu am uitat sa trag frana de mana la masina :oops: , deh, sofer profesionist :mrgreen:
Pret - 84 ron !
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
lniculescu
Membru forum
13

Mesaj de lniculescu »

Am facut si eu ITP-ul la rulota. Din pacate la NRG Auto din Popesti-Leordeni nu au decit o singura suma de plata pe casa de marcat. Indiferent cu ce te duci te costa 160 lei si nici nu accepta card. Doar Cash. M-am certat putin cu ei pentru ca la telefon mi-au spus 95 de lei si acolo mi-au luat o alta suma. Scuza a fost ca domisoara care a raspuns nu stia prea bine preturile.... :x . Oricum dupa ce am platit am ramas cu 7 lei in buzunar.
Dar totul a fost OK. Pentru ca ma programasem am intrat la ora respectiva si rulota a trecut toate testele, inclusiv cel cu stopurile de ceata pentru ca avusesem grija sa le conectez la loc.
Singura problema pe care o au acolo este legata de spatiul de manevra la intrare si iesire.
Data viitoare caut in alta parte si mai din timp.
O zi buna si drumuri bune sa aveti!
Scrie răspuns