Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Sigur ca se poate intari si pe interior si atunci nu mai necesita vopsit. Dar fisura va fi aparenta pe exterior. Ca sa dispara, trebuie actionat si pe exterior si apoi revopsit.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Sfatul meu este UNA NOUA. Daca o repari pe a ta s-ar putea ca dupa o vreme sa-ti iei oricum noua. Mie mi-a zburat pur si simplu capacul pe autostrada, si era inchisa trapa, noroc ca era vreme buna si pana am observat eu nu a plouat absolut deloc. Gandeste-te numai la ce curenti de aer e supus capacul la trecerea pe langa camioane... Pe langa faptul ca una noua e mai luminoasa, nici nu risti ca cea reparata sa cedeze, si daca te mai prinde si o ploaie fara trapa...
la noi in minunatul oras MIZIL :mrgreen: .,EXISTA un nenea de 65ani care toata viata lui a sudat plastic.........inlocuieste si bucati lipsa si are niste preturi de mare bun simt........am lipit la el rezervor de motorina,bara de masina cu bucata lipsa din ea, deci tot ce este din plastic indiferent de forma si culoare......apropo lipirile si ulterior adaugat fibra este posibil ca la soare prin dilatarile repetate sa crape.......asta este avantajul la sudura lui foloseste acelasi material si nu crapa in timp........daca va pot ajuta cu placere..pt detalii lasati mesaj privat.
Am avut un mic incident cu rulota, a intrat un motociclist in ea. Accidentul nu a fost grav, amandoi avem viteza mica.
Exteriorul rulotei este din fibra de sticla (o structura asemanatoare am vazut la hidrobiciclete). Gaura este lata de cam de 2-3 cm, adancine cam 1 cm, cred ca este locul in care s-a lovit manerul motocicletei de exteriorul rulotei. Langa aceasta mai sunt cateva crapaturi si fisuri foarte mici.
Ce chit de fibra de sticla credeti ar merge la mine? Este bun cel din magazinele de piese auto genâ€Âchit de fibra de sticlaâ€Â? La vopsea as putea sa folosesc vopsea auto, sau trebuie o vopsea speciala pt fibra de sticla?
Ne pare rau de incident. Posteaza ceva poze. Esti sigur ca nu ai invelisul din aluminiu? Daca totusi este cu aluminiu ar trebui sa achizitionezi un primer si chit special pentru aluminiu.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Fata, spatele si acoperisul sunt in totalitate din fibra de sticla. Lateralele au folie de aluminiu la exterior. O sa fac maine niste poze cu partea avariata. Gaura e f mica, nu e cine stie ce mare paguba, dar as vrea sa o refac foarte bine.
Am rezolvat astazi problema. Pana la urma am apelat la un tinichigiu auto, fiindca am vrut sa-mi iasa treaba foarte bine.
In poze aveti toate etapele parcurse de acesta si rezultatele lucrarii.
Vopseau, dupa ce am dat banii aiurea pe un spary, am facut-o la comanda. Am luat protectia de plastic de pe protap si m-am dus cu ea la un magazin specializat de vopsele auto. A iesit perfect, exact nuanta caravanei!
Fişiere ataşate
7 al doilea strat de vopsea.JPG (74.87 KiB) Vizualizat de 3348 ori
Post Number:#4 Postby Florin Tutunaru » 15 Apr 2009, 17:24
Am o problema daca ma puteti ajuta...Am o rulota, un DETHLEFFS new line din 1994 care are o aripa pe stanga sparta.va atasez si poze cu obiectul.Daca aveti piesa respectiva si cat costa va rog.
Attachments
DSC04177.jpg
Ma puteti ajuta va rog????
DSC04177.jpg (35.03 KiB) Viewed 1244 times
DSC04178.jpg
DSC04178.jpg (31.51 KiB) Viewed 1239 times
Sprite Europa 450 EK+Passat +2persoane+copil+berica....0766367662
Florin Tutunaru
IP: 86.124.226.102
Has thanked: 0 time
Have thanks: 1 time
TopMark post as unread
Re: sevice rulote
Post Number:#5 Postby Sandu Toma » 15 Apr 2009, 17:30
Dupa parerea mea, cam greu de gasit piesa (model 1994), dar in cazul in care chiar nu o gasesti, poti apela la un atelier care lucreaza cu fibra de sticla si rasina epoxi pentru o reparatie prin aplicarea de rasina si fibra la partea interioara a piesei, dupa care se slefuieste si se chituieste cu chit auto, urmat de o vopsea.
Toate astea le poti face la un service care face TUNNING AUTO.
TRUMA Service Partner
Orice problema are o rezolvare practica
Burstner 4308 +TEC 515 + Opel Frontera Sport + Opel Astra Caravan
Sandu Toma
Moderator
IP: 89.114.93.138
Has thanked: 53 times
Have thanks: 54 times
TopMark post as unread
Post Number:#6 Postby Florin Tutunaru » 16 Apr 2009, 15:00
MUltumesc, am sa incerc sa va urmez sfatul desii nu cred sa existe in Alexandria cineva care sa faca asa ceva.Am sa vad ce pot face...ma gandeam sa dau jos si pt ca tot am toate bucatile lipsa sa incerc sa le lipesc cu poxipol una cate una.Vedem ce iese ...
Florin Tutunaru
IP: 86.124.226.161
TopMark post as unread
Post Number:#7 Postby Sandu Toma » 16 Apr 2009, 16:15
Poti incerca si asta dar, poti merge la un magazin de piese auto si sa ceri setul de reparatie cu fibra de sticla si poti incerca singur sa faci operatiunea.(aprox.35Ron)
Dupa ce piesele au fost bine curatate se smirgheluieste suprafata interioara cu smirghel mare, se curata praful, se aplica mai intai un strat de rasina epoxidica cu intaritor( din setul de livrare al fibrei de sticla) dupa care se aplica un petec de fibra indeajuns de mare incat sa depaseasca marginile piesei cu aprox 10mm.
Mai apoi se aplica un alt strat de rasina peste fibra de sticla.
ATENTIE ! Aceste operatiuni trebuie sa dureze maxim 5-8 minute altfel rasina se intareste pe spaclu.
Dupa uscarea si intarirea rasinii se smirgheluieste cu hartie abraziva medie, se sterge praful cu un solvent si se chituieste cu chit auto poliesteric, urmand sa fie smirgheluit ci o hartie abraziva fina "de apa"si vopsit in culoarea dorita.
TRUMA Service Partner
Orice problema are o rezolvare practica
Burstner 4308 +TEC 515 + Opel Frontera Sport + Opel Astra Caravan
Sandu Toma
Moderator
IP: 89.114.93.138
Has thanked: 53 times
Have thanks: 54 times
TopMark post as unread
Post Number:#8 Postby Florin Tutunaru » 16 Apr 2009, 17:13
multumesc pentru sfaturi, am sa merg sa cumpar chitul respectiv daca se gaseste la magazin,apoi am sa scriu ce am facut.....multumiri oricum pt tot.
Florin Tutunaru
IP: 86.124.226.161
Cunoaște cineva o persoana care lucrează in fibra de sticla in Bucuresti??
Un prieten de al meu vrea sa inbrace interiorul spațiului pt butelii in fibra
Multumesc
Iulian 0722585587