Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Shema o am. Ma intereseaza firele cu tot cu cuplele care se pun in suportul lampilor de semnalizare din spatele masinei. In corpul lampilor (din spatele masinei) am niste lacasuri lasate special de fabricant in care se introduc mufe cu fire ce duc la priza electrica de la carligul rulotei. Astea nu le gasesc sa le cumpar.
Carligul la masina l-am cumparat second (dar original) insa nu am gasit si partea electrica la el. Mufa cu 7 pini care o am acum are niste fire (am pus ce-am gasit prin debara), dar sunt legate in instalatie "artizanal", de traseele electrice din suportul lampilor.
Pai si eu asa am instalatia,cuplata cu mufe.Eu am Westfalia,dar mi l-a montat in Germania.Trebuie sa fie si la noi kit electric pt.priza cu 13 pini si mufe de cuplare.Am vazut undeva la o firma care vindea carlige,da nu mai tin minte unde.In cel mai rau caz se poate intreba la reprez.VW de instalatia electrica,poate e mai ieftin decat in Anglia.
Te rog, daca iti aduci aminte unde ai vazut chiturile pt instalatia prizei, da-mi un mesaj.
Pana in prezent, la noi nu am gasit nimic mai ieftin, dimpotriva, toate sunt aproape duble ca pret. De exemplu priza cu 13 pini din Anglia ma costa 13 lire (adusa acasa), iar de la Bucuresti (cu tot cu transport) 90lei, adica prox 19,5 lire. Reprezentanta Vw ar fi ultimul loc din Romania unde as intreba.
Inceasrca pe la telefonele de mai jos :
-MOBILCAR SERVICE Prelungirea Ghencea 19 Tel: 413 96 03 0788 655 006 Dl. Daniel Derisevici mobilcar_service@yahoo.com
-Auto Technik International ( telefon 0728722766, pe str. Apusului, Militari)
-Engine House (tel.0723 634 364 Dl.Popa)
-Autoflex Salonta (tel. 0259 373 495 Dl.Stoica Adrian)
- cautati meteor tg-mures adica pe Bandi la tel 0728628258
Mi-a venit cablu adaptor si priza cu 13 pini, ambele trimise din Anglia, insa am intrat si mai tare "in ceata" .
Capatul de la adaptor are un filet pe exterior, nu sta in priza cu 13 pini. Aveti ideea ce piesa imi mai trebuie la el?
As putea totusi sa raman cu actulala priza cu 7 pini si sa caut un adaptor de la 7 la 13 pini care sa se potriveasca cu capatul adaptorului din imagine?
La Vw Passat am mufa cu 7 pini. La celalta masina (la Vw LT35) am priza cu 13 pini dar acum am vazut ca de fapt sunt numai cativa pini de metal, restul spatiilor sunt goale. E normal asa? Daca este dotata cu priza cu 13 pini nu trebuia sa aiba cei 13 pini de metal la interior?
Fişiere ataşate
cap 13 pini cablu adaptor mufe N si S.JPG (43.03 KiB) Vizualizat de 2074 ori
cablu adaptor mufa S si N.JPG (97.89 KiB) Vizualizat de 2074 ori
priza auto 13 pini.JPG (81.76 KiB) Vizualizat de 2073 ori
Exact priza din acesta am si eu...
Deci iei stecherul si il ti cu partea aceea patrata la un unghi de 90 de grade la stanga si il introduci in priza, dar in timp ce apesi il si rotesti spre dreapta pina patratul ajunge sus.