Generator de curent

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
15

Re: Generator de curent

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Fiecare sa ia puterea de care are nevoie. In functie de putere iese si greutatea si marimea.
Eu recomand generatoarele digitale in mod special pentru ca nu ofera "surprize" de tensiune. Stiu ca sunt mai scumpe - o alternativa poate fi un generator ieftin plus un stabilizator de tensiune sau macar o priza cu protectie - iar acestea ar fi foarte utile si pentru curentul cu fluctuatii din unele campinguri.
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

mesaj mutat de la Prima pagină ‹ Diverse/Funny ‹ Informatii, sfaturi, link-uri si adrese utile. Lupu Ciprian

de Mihnea Donescu » 18 Oct 2011 18:53

Constrins sa tai lemne cu drujba electrica,am fost in pozitia de a lua un generator.Am ales unul uzat dar bunicel-Yamaha EF2400IS.Il voi folosi la lemne(deja)si in rulota,dat fiind ca duce si un aer conditionat fara probleme.E super silentios,despre consum nu ma pot pronunta inca...Nou costa 2000 euro,am dat mai putin de jumatate pe el....discutia despre generatoare poate continua....
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Salut, doresc si eu un ajutor din partea colegilor , am un generator de 2000W pe 110V , pentru al folosii am un transformator ridicator de tensiune din 110 V in 220V si imi este incomod sa fac treaba cu el asa . Vreau sa rebobinez generatorul pentru a obtine 220V , unde pot face acest lucru? , daca stie cineva unde pot face acest lucru astept un raspuns.

Multumesc

P.S. Pentru a numai deschide alt topic , am scris aici ...
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
tudor satnoianu
Membru forum
16
Oras: Braila
Data nasterii: 20 Mar 1972

Mesaj de tudor satnoianu »

Buna ziua deranjez forumul cu o intrebare .Am un generator de curent de 750w in doi timpi ,credeti ca-l pot folosi la alimenterea televizorului si a unui receiver(Orange TV) fara un stabilizator de curent? :?: :?: :shock:
LR FREELANDER+BMW X5+ABY AWARD MORNINGSTAR
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Merge si fara, dar e recomandat un stabilizator. Vezi aici :
http://www.azerty.ro/stabilizatoare-de- ... ladin-1000
Eu am si e foarte bun. (nu merge pentru motoare electrice)
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

Sorin Sibiceanu.
Reboninatul unui motor electric costa cam 70% din pretul lui, se taie toata sarma si se arde apoi se bobineaza si vorbim de sarma de cupru.
Incearca sa atasezi cumva la carcasa sau pe caroseria generatorului un transformator ridicator 110-220 care sa ramana permanent conectat si intercalat in circuit. Te va costa mult mai putin.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
tudor satnoianu
Membru forum
16
Oras: Braila
Data nasterii: 20 Mar 1972

Mesaj de tudor satnoianu »

Multumesc mult ...eu am fost azi in Dedeman si un nene de acolo care chipurile era meseriasul de pe stand mi-a spus ca stabilizatoarele de tensiune nu merg pe generatoare de curent . 😉 :D
LR FREELANDER+BMW X5+ABY AWARD MORNINGSTAR
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

In situatiile cind stau off cu rulota,folosesc un ups.Il alimentez de la generatorul de curent ,din el merg mai departe cu un triplu la consumatori in speta si rulota.Curentul este stabilizat si din bateriile lui am si o rezerva de curent la nevoie.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Stabilizatoarele nu merg pe invertoare (sinusoida modificata). Pe generatoare functioneaza si asigura 230 v constant + protectie a aparatelor electronice consumatoare. Cel prezentat mai sus de mine nu merge la motoare (frigider cu compresor, rasnite etc) pentru acelasi motiv, sinusoida modificata. Frigiderul rulotei fiind cu rezistenta, nu are probleme la alimentare prin stabilizator,televizorul etc la fel, dar asa cum am spus, merg. si fara...
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
alinaradu
Membru forum
10
Data nasterii: 30 Sep 1956

Mesaj de alinaradu »

Buna ziua tuturor! Sunt intr-o dilema mare. Vreau sa-mi iau pentru acasa la curte un generator electric, iar fratele meu zice ca cel mai bine ar fi sa caut unul care sa mearga si la rulota lui. Off, daca as sti ce anume vrea, ca nu mi-a zis ce model sa caut. Si acum eu stau aici pe forum si citesc, poate ma inspir, dar sincer, la cate cunostinte am eu in domeniu... acum am o nebuloasa mare in cap.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Recomand (si posed) Kipor IG2600 de la Pety, sau... de oriunde de pe net. Usor (20Kg), digital, silentios, 4 timpi, curat, (nu curge, nu miroase si suporta si transportul in pozitie culcat), iesire si de 12V pentru incarcat bateriile, copie fidela (mai putin culoarea) dupa Honda etc etc etc.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
alinaradu
Membru forum
10
Data nasterii: 30 Sep 1956

Mesaj de alinaradu »

Multumesc frumos pentru sfat, Radu Pascu!
Tot la un Kipor se gandea si fratele meu, dar e si mai bine cand iti da cineva un sfat :)
Scrie răspuns