INVENTII...mai mari sau mai mici!

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
parpaneata

INVENTII...mai mari sau mai mici!

Mesaj de parpaneata »

Postam aici improvizatiile....de orice fel? Eu zic sa postam. Si sa lasa topicurile referitoare la frigidere,trume,boilere si alte alea pentru lucrurile originale. Evitam si discutiile inutile in care unul striga "Evrika!" si altul spune ca e o tampenie. "Beta" si "beta-testeri"! Adica inventatori si eventualii beneficiari ce vor sa incerce. Cred ca e mai simplu,mai bine si mai elegant asa. Plus ca fiecare....se poate "desfasura" in...orice domeniu.
Util-inutil?
Astept pareri!
Multumesc!
Nicolae Nasalciuc
Membru forum
16
Oras: Orhei
Data nasterii: 09 Apr 1963

Re: INVENTII...mai mari sau mai mici!

Mesaj de Nicolae Nasalciuc »

Cred ca inprovizatii...de orice fel era mai bine :D .
HYUNDAI TUXON 2019//HOBBY DE LUXE EASY 2004
KOLEA -0726161036//nasalciucnicolae@yahoo.com
Numai acela este liber care iubeste libertatea pentru el si e bucuros s-o extinda si asupra altora.
(Rabindronath Tagore)
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ar fi o idee,inventii,adaptari,altele decat originale,daca improvizatie este cu ghilimelele de rigoare si nu este considerat ca un lucru facut in graba,doar pentru moment si care ar putea pune in pericol siguranta persoanelor carora li se adreseaza.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Beldiman

Dus portabil pentru exterior

Mesaj de Marius Beldiman »

Nu este o inventie, insa nici improvizatie! Am copiat conceptul si am facut cu mina mea!

Dus portabil:
- pompa submersibila
- furtun 2m
- copex electric 2m
- para dus
- bidon 30litri

urmeaza si pozele!
DSC02054.jpg
DSC02056.jpg
DSC02057.jpg
La dusul portabil voi folosi si o cabina de dus:
http://www.decathlon.ro/RO/cabina-2-secunde-180157652/

Imagine
Ultima oară modificat 28 Apr 2011, 23:20 de către Marius Beldiman, modificat de 3 ori în total.
Doru Stoicescu
Membru forum
19

Mesaj de Doru Stoicescu »

Felicitari, sincer !
Marius Beldiman

Modificare instalatie de apa

Cind am cumparat rulota singurul rezervor de apa era un bidon de 5 litri situat in baie undeva sub ghiuveata, linga wc-ul fix. Lucrul acesta nu prea mi-a placut! In primul rind ca rezerva de apa era prea mica, in al doilea rind trebuia sa ma plimb mereu prin rulota ca sa umplu bidonul si in al treilea rind , ocupa spatiul din baie - care si asa este destul de mic.
Mentionez ca rulota mea are dispusa bucataria si baia, fata in fata, la mijlocul rulotei. Ce am facut?
Initial vroiam sa pun un rezervor de cca. 60-80-100 litri de apa sub unul din paturi si sa fac sistemul de alimentare prin fata rulotei, prin porbagajul unde este si butelia, insa cind am vazut cit de costisitoare sint ca si pret, m-am sucit!
Am gindit circuitul astfel incit rezervorul de apa sa fie situat in porbagajul din fata linga butelie, unde era loc suficient si unde puteam sa-l manevrez foarte usor(sa-l umplu, sa-l golesc,etc). Am tra furtun de la baie(ghiuveta si dus - care de fapt e acelasi), am tras furtun de la bucatarie si m-am intilnit cu ele pe peretele porbagajului din fata; am pus un teu, am dat gaura in perete si am trecut furtunul in porbagaj, unde am montat pompa si am bagat-o in bidon. Am tras firele din baie care actionau pompa si le-am dus si pe ele in fata in porbagaj. Bidonul pe care il am acum este de 30 litri(eu zic decent!) si este dipus in spatiul care era alocat pentu a doua butelie. Dupa ce am citit forumul m-am gindit ca din lipsa de boiler care sa incalzeasca apa, o sa merg pe ideea mentinerii apei intr-o stare de caldura de cca 30 grade. In acest scop am izolat bidonul de 30 litri cu izopren pentru a mentine apa la o anumita temperatura pt mai mult timp. Reincarcarea bidonului o voi face cu alt bidon similar(care-l folosesc la dusul exterior) si cu ajutorul dusului exterior prezentat mai sus.
Urmeaza pozele:
Fişierul ataşat DSC01321.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSC01322.jpg nu mai este disponibil
Fişiere ataşate
DSC01322.jpg
DSC01322.jpg (84.16 KiB) Vizualizat de 9801 ori
Ultima oară modificat 19 Feb 2010, 14:51 de către Marius Beldiman, modificat 1 dată în total.
cornel_florea
Membru forum
16

Mesaj de cornel_florea »

Pentru cei interesati am vazut in Craiova bidoane de 60l la pretul de 30lei(la mai multe magazine cu obiecte din plastic) foarte practice pentru alimentarea cu pompa de apa de 12v,de forma paralelipipedica,cu dop mai mare(circa 7-8cm diametru) si care incap si in locasul pentru butelie.
Florea Cornel
Daca nu putem sa fim buni,sa incercam sa fim macar politicosi.(N.Steinhart)
Dacia Logan 1,6 mcv gpl + Lunar Mercury 420
0741054646
florea_cornel_1955@yahoo.com
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Confectionare dus exterior! :D
Fişiere ataşate
dus exterior.jpg
dus exterior.jpg (28.93 KiB) Vizualizat de 9216 ori
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Misto :shock: !!! Cum se spune...?.."doi dintr-o lovitura" :D Detalii...??
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Detalii,..... dupa imaginatia fiecaruia, am primit poza pe mail, printre alte poze cu "design inteliget" si asta mi s-a parut buna pt rulota.. :mrgreen:

Uite alt exemplu..ciudat.. :D
Fişiere ataşate
saltea.jpg
saltea.jpg (27.43 KiB) Vizualizat de 9148 ori
saltea 2.jpg
saltea 2.jpg (24.32 KiB) Vizualizat de 9135 ori
pitza.jpg
pitza.jpg (56.51 KiB) Vizualizat de 9130 ori
Marius Beldiman

Perdea pentru dus

Neavand perdea in baie m-am hotarat sa pun una; citind forumul si luand idei de la alti colegi am trecut la treaba. Am folosit urmatoarele:
- perdea de dus 240cm X 200 cm - luata de la Dedeman cu 45 lei
- pexal de 15 - 3m = 10 lei
- cleme de plastic pentru pexal(4 bucati) - pe astea le-am avut
Si pozele:

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Pai...DA ! :D .E chiar "misto" !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Scrie răspuns