camping la Baile Felix

localizare, facilitati, preturi
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Liviu Adrian
Membru forum
17

Re: camping la Baile Felix

Mesaj de Liviu Adrian »

Poti incerca si putin mai jos, in localitatea Madaras, unde proprietarul strandului de acolo spunea ca anul asta urmeaza sa amenajeze si un camping. Noi ne-am oprit la el anul trecut, la intrarea in tara si am stat vreo 4-5 zile, fiind impresionati de bunul simt si de curatenia bazinelor.
Dezavantaj : alaturi de strand era o crescatorie de porci, care insa se zvonea ca urmeaza a fi desfintata.
Poze :

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Ilisie Sanda
Membru forum
15

Mesaj de Ilisie Sanda »

marius cojocariu scrie:Domnul Sergiu Odenie mai spuneti-mi despre posibilitatea de campare la 1 Mai(locatie,preturi).Eu fac 600 km pana la Felix doar pentru apa termala de acolo.Pe vremea cand aveam alfa romeo la felix se facea in fiecare an alfafestul si am stat doar 2 zile in piscina de la vilaverdi si m-am simtit mult mai bine(lombosciatica).
In Ungaria chiar nu m-as duce,nu cunosc deloc limba si la cata engleza stiu ungurii nu m-as risca.
in Baile Felix este un spital de recuperare daca aveti problema cu lombosciatica

puteti face tratament ambulatoriu in baza unei trimiteri de la medicul de familie

mergeti la medicul de familie va face un bilet de trimitere (pe langa el sa mai aveti si adeverinta tip de sanatate de la locul de munca) veniti la Felix la spital acolo va consulta un medic Kinetoterapeut, va programeaza ce trebuie sa urmati (bai, masaj, curentii etc.)
de obicei se fac patru tratamente timp de 10 zile (2 saptamani)
puteti venii cu rulota sa campati in 1 Mai si mergeti zilnic de la 08.00 la ora 12.00 la tratament supravegheat, nu dupa ureche

in legatura Hajduszoboszlo-Ungaria ati fii foarte surprinsii sa vedeti ce bine stiu ungurii romaneste
eu am mers cu copii la aquaparc anul asta de 2 ori si prima data chiar ne-a fost translator un cetatean ungur de etnie romana
dar te descurcii si daca nu stii limba magyara, in general daca cunosti limba "esperanto" adica putina engleza, germana, magyara, romana te descurci
totodata finul meu care ii bota la limba magyara a fost la Hajduszoboszlo la o pensiune si i sa vorbit in romaneste
nu sunt ungurii asa rai cum vor unii sa nii arate

iar limbajul banului ii un limbaj universal

si campingul din Hajduszoboszlo este acesta http://www.eurocampings.co.uk/en/europe ... ng-108873/ nu stiu conditiile dar cred ca sunt ok
traiesc din turism cei din Hajduszoboszlo si nu cred ca-si permit sa-si bata joc
eu urmeza anul asta se merg 3 zile acolo in calitate de rulotist

sa stiti ca ungurii nu au nimic in plus fata de noi decat spiritul de intreprinzator

si mai postez link-ul strandului din http://ro.hungarospa-rt.hu/index.php?ac ... &ctid=2914 care dupa cum vedeti are site si in limba romana
Peugeot 307SW + FENDT 470
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ilisie Sanda scrie: eu urmeza anul asta se merg 3 zile acolo in calitate de rulotist
Despre ofertele si conditiile de acolo am auzit,sunt curios de preturile la campare strand si intretinere,ca sa putem face o comparatie cu cele de aici.Asta scrie pe site-ul indicat :"Indicative price: € 17.40 / € 22.90" !?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Ilisie Sanda
Membru forum
15

Mesaj de Ilisie Sanda »

Odenie Sergiu scrie:
Ilisie Sanda scrie: eu urmeza anul asta se merg 3 zile acolo in calitate de rulotist
Despre ofertele si conditiile de acolo am auzit,sunt curios de preturile la campare strand si intretinere,ca sa putem face o comparatie cu cele de aici.Asta scrie pe site-ul indicat :"Indicative price: € 17.40 / € 22.90" !?
sunt 2 campinguri la Hajduszoboszlo unul situat in incinta strandulu, Thermal Camping (este un strand imens ca suprafata, aquaparcul din strand ii mai mare decat cel din Mamaia) iar celalalt in apropierea strandului Hajdu Camping http://ro.hungarospa-rt.hu/?action=category&ctid=2882

daca nu vrei sa stai in strand te cazezi in celalalt si cica ai reducere la biletele pt. strand
preturile pt. biletele din strand sunt de 2 tipuri

aici gasesti tarifele pt. Camping Thermal http://ro.hungarospa-rt.hu/index.php?ac ... &ctid=2904 calculezi la un curs 1 forint = 165 lei vechi

daca nu vrei sa intri in aquaparc biletele sunt mai ieftine, daca vrei sa intri in aquaparc biletele sunt mai scumpe, de exemplu anul trecut daca iti luiai bilet numai pt. strand de la ora 16.00 aveai acces gratuit si in aquaparc anul asta nu stiu cum va fii
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Dupa calculul de la primul link,un adult+copil,cazare la rulota+strand=25 euro/zi;mai scump decat pe la noi,apropiat insa de cele mai mari tarife de pe la noi(practicate de unii);evident conditiile or fi altele,dupa cum spun multi...dar...pt.cine poate;eu am stat anul trecut la baile 1Mai 4 saptamani;la Thermal m-ar fi costat 1000 euro!(conform calculelor)La noi,cazarea si strandul 100...(o saptamana am stat ca bonus de la patron pt.ca am fost client 20 zile).E adevarat ca n-am avut conditiile de acolo,dar decat sa duc copilul acolo sa stau doar 4 zile dar in conditii super,am ales sa stau mai mult aici,la noi;copilul ar fi ales la fel,el oricum se simte bine oriunde si decat sa stea restul timpului acasa,asa s-a distrat o mare parte din vacanta,departe de casa.

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Ilisie Sanda
Membru forum
15

Mesaj de Ilisie Sanda »

eu te inteleg

sa nu crezi ca fac special loby campingurilor din Hajduszoboszlo eu iti dadeam informatii privitoare la baile din Ungaria
dar daca tot vii pana la 1 Mai, iti recomand sa mergi pt. o zi si pana la Hajduszoboszlo, mergi dimineata si vii seara

eu fiind Oradean sunt satul de strandurile din 1Mai si Felix, am ajuns sa merg in Ungaria la strand datorita conditiilor de acolo ca si multi alti citadini de ai mei

sti care ii cea mai vorbita limba in aquaparcul de la Hajduszoboszlo? limba slovaca si dupa aceea limba romana

daca mai trec prin 1Mai si sunt deschise campingurile chiar am sa ma interesez de tarife
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Nici nu m-am gandit ca ai face loby;multi compara ceea ce e la noi cu ceea ce e acolo,dar se pare ca e si diferenta de pret,nu numai de calitate.1Mai are campinguri slab dotate,dar ceva mai ieftine(unul,chiar foarte ieftin,unde am stat si eu),stranduri modeste(ca dotari)dar si alea,ceva mai ieftine.Din pacate,eu fiind bugetar(poate sunt si altii in aceeasi situatie),trebuie sa ma orientez spre costuri mai mici(altfel as tine rulota mai mult parcata.Nu ca nu mi-ar placea sa merg acolo,unde confortul este altul,dar cum acolo cu aceiasi bani as putea sta mult mai putin...asta e;(trebuie sa impac si "capra si varza" :D ) decat sa stau acasa restul timpului(si sa ma plang ca nu-mi ajung banii si nu pot iesi cu rulota...) ma orientez local;consider ca am confort suficient in rulota;ca atare nu prea ma intereseaza confortul camping-ului,decat pretul;atat timp cat are spatiu verde si niste umbra,acces la apa menajera(dotari minime),restul nu sunt relevante.In off camping am acelasi confort in rulota;pentru mine campingul nu-mi ofera nimic in plus,(decat atmosfera,viata de camping cu cei din jur),in rest poate fi ca in off camping,adica verdeata si in rest...nimic.(Daca mai e si un strand,cu atat mai bine...)

Gavriil Stiharul
Melinda Bagiu
Membru forum
17

Mesaj de Melinda Bagiu »

sincer: si noi ne-am cam saturat de ospitalitatea romanului ( cu mici exceptii ) si de cativa ani tot in Ungaria mergem . Chiar si pentru un we scurt. Se intampla sa trecem sambata dimineata si sa ne intoarcem seara ( avem avantajul de a fi aproape de granita). Cu caldura recomand Ungaria unde nu multi ci foarte multi stiu romaneste si sunt ospitalieri si te ajuta daca nu te descurci.
Si preturile nu sunt chiar asa de mari. Este recomandat sa stai in campingurile statiunilor-strandurilor ca automat ai ori reducere la biletul de intrare ori deja ai platit in campare dreptul de a intra la bai.
Si ce este sigur: reusesti sa te relaxezi. vezi numai curatenie, se vorbeste civilizat, fiecare asculta muzica pentru el nu ca sa auda si vecinii. si as mai putea continua.

cu stima
melinda
"Munca grea dezvaluie caracterul oamenilor: unii isi intorc manecile, altii intorc nasul si altii nu se mai intorc deloc. "Sam Ewig
Fiat Ducato Camper si Adria 540
marius cojocariu

Mesaj de marius cojocariu »

Sergiu banuiesc ca aici ai fost:http://www.turismbaile1mai.com/strandcuvaluri.html :D
La mine s-a votat si in prima parte din concediu acolo voi merge au preturi bune la camping iar intrarea la strand(ce ma intereseaza mai mult)e bonus pentru cei care stau in camping.
Am citit pm.ul de la tine cu cantarul cum l-am primit.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Da acolo am fost,(in fiecare an merg,e cel mai ieftin,in afara de off camping)de aceea de acolo cunosc si cele mai multe amanunte;ei,nu e chiar ca in pozele de pe site,stim cum sunt pozele...(doar si o rulota in poze arata mai bine ca in realitate :lol: );daca vrei insa apa pt.tratament,termala,(acolo e doar de strand si cand e cald afara e super ok)in Felix sunt multe bazine care ofera asa ceva.Nu e nu stiu ce confort,(dar si preturile sunt mici) dar cum "englezoiaca" are confort suficient,nu vei avea nici o problema.Grupurile sanitare cam lasa de dorit,dar asta e...Si apa nu e potabila acolo(am folosit doar pentru menaj),pt.gatit ,ceai cafea,sau baut...apa plata,sau...eu mi-am dus de acasa vreo 40l si mi-a ajuns o luna :? .

Gavriil Stiharul
marius cojocariu

Mesaj de marius cojocariu »

Deci sa inteleg ca ce scriu ei pe site precum ca apa are tot timpul 26 grade si e termala nu e adevarat :shock: Pe mine chestia asta ma interesa cel mai mult sa fie apa termala.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Pai e termala,dar din explicatiile unui angajat de acolo,provine dintr-un izvor unde temperatura este doar 26 grade si nu peste 30 grade cum este de ex.in Felix.Si daca are 26 grade la intrarea in bazin,in contact cu peretii bazinului se mai raceste.In f.de temperatura exterioara,lichidele preiau temperatura.Eu ziceam ca o apa calda pt.tratament este de la 30 grade in sus.In Felix,daca stai la conducta unde intra in bazin te cam "arde"am inteles ca intra cam la 40-45 grade.Cand e cald afara,acolo daca vrei sa inoti,nu rezisti mai mult de 15 min,trebuie sa mai respiri afara.Eu asa stiu ca pt.tratament cam asta e temperatura apei.Deci in concluzie si acolo (la valuri)apa provine din izvoare termale,dar la alta temperatura.26 grade uneori intalnesti si in apa marii(dupa cum se spune la TV,cand o incalzezte mult soarele,cred)

Gavriil Stiharul
Scrie răspuns