REGULATOR GAZ

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
petre razvan(boby)
Membru forum
15

REGULATOR GAZ

Mesaj de petre razvan(boby) »

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu cateva informatii despre regulatoare? am o butelie de de 7 kg care ar fi trebuit sa mearga la instalatia rulotei dar in afara de stutul de la butelie nu mai am nicio reductie sau ceva de genul, mentionez ca am 2 regulatoare in rulota dar nu se potriveste niciunul... am cerut sfatul unui prieten si mi-a zis sa pun o butelie normala de petrom, asa am facut dar acum nu gasesc regulator de 30 mbari, unde gasesc sau ce sa fac? ma poate ajuta cineva? astept mesaj sau detalii la tel 0767100501
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Re: REGULATOR GAZ

Mesaj de Odenie Sergiu »

Mai intai,vezi ca la frigider(in interior,de obicei)scrie datele tehnice si printre altele scrie si presiunea la care functioneaza30 sau 50 mbari(sau in compartimentul de butelii,e scris);regulatoare se gasesc,nu e problema,la accesorii pt.rulote.Mai intai vezi presiunea si eventual fa o poza cu ce ai acolo efectiv(si cu regulatoarele pe care zici ca le ai si pune-o pe forum),ca s-ar putea sa ai nevoie si de furtunul de racordare de la butelie,la teava care alimenteaza rulota.Dupa aceea gasesti,prin Peti,Sandu,etc...Daca e butelie cu filet normal,ca cele de Petrom sau altele,nu trebuie sa schimbi butelia ca se potriveste regulatorul la toate.
Ultima oară modificat 22 Mar 2010, 21:26 de către Odenie Sergiu, modificat 1 dată în total.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
petre razvan(boby)
Membru forum
15

o sa ma uit maine si o sa postez exact presiunea la care merge
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Salut,da ma multe detalii , dar pentru inceput uitate pe etichetele de la frigider si Truma si vezi ce scrie 30 sau 50 mb .Pentru mai multe detalii nu ezita sa scrii pe forum , daca ai nevoie de ajutor ati stau la dispozitie nu ezita sa ma contactezi te pot ajuta la mai multe probleme ..

Sanatate,
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
Costin Tabra
Membru forum
17
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Salut,

As vrea sa completeze ceea ce au scris colegii mei deja: "mergi" pe traseul de gaz de la locul in care este butelia pana la fiecare consumator din rulota si verifica daca teava de gaz merge direct sau mai trece prin vreun regulator. Am gasit, rar ce-i drept, rulote care aveau un consumator cu gaz la presiunea de 50 mBar si alt consumator la presiunea de 30 mBar, astfel incat, undeva pe teava era montat inca un reductor de presiune...

Da mai multe informatii si apoi iti pot face o oferta pentru toate cele necesare.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
petre razvan(boby)
Membru forum
15

scuze pt intarzierea raspunsului !!!! deci m-am uitat la frigider si scrie ca merge intre 28-37 mbari.mi-a dat un prieten un regulator care scrie pe el 30 mbari si 1l/h parca , l-am pus si n-am avut niciun fel de probleme la rulota si sper nici sa n-am de acum inainte....am uitat sa va spun , soba mea carver nu are cos de aerisire:d
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

In speranta ca vom gasi un raspuns la problema unui coleg apelez la cineva care ne poate ajuta .Colegul are o rulota AWARD DAYSTAR din 1992 cumparata anul trecut ,dar cu care nu a iesit deloc pina acum .Dorind sa plece de 1mai ,a facut ceva probe la instalatiile rulotei .Toate bune si frumoase ,pina la instalatia de gaz.A montat butelie,a deschis robinetele pe rind ,dar surpriza -nu venea gaz.Rulota are si un panou de comanda ,dar nu stie la ce foloseste fiecare buton.Rulota are si boiler pentru incalzit ,dar nu stie cum functioneaza.La mine este mai simplu,montez butelia,dau drumul la gaz,astept putin si dau flacara.Poate avea vreo supapa de siguranta,alt dispozitiv ?
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Niste poze la toate "butoanele" prietenului ar fi utile si ar limpezi multe lucruri foarte rapid.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

De regula nu sunt supape si robinete ascunse. Dar e posibil ca amicul tau sa nu stie ca trebuie sa apese pe buton la inceput ca sa deschida siguranta de la arzatoare. Si daca instalatia e plina de aer(normal, fara butelie cuplata s-a cam golit) gazul ajunge destul de greu... Dar este posibil si sa fie turtita pe undeva sub rulota teava de gaz. Eu am trecut cu rulota printr-un parau, am ramas supendat pe niste bolovani si in timpul manevrelor de iesire am reusit sa turtesc bine de tot teava principala de alimentare...am observat doar cand voiam sa facem cafeaua de sosire! Asa ca nu strica sa arunce o privire pe sub rulota.
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Scrie răspuns