Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Intentionez sa fac cateva zile bai termale si am ales sa merg la Oradia (Felix).
nu am mai fost acolo si cu atat mai putin cu rulota, daca are cineva informatii va rog sa imi raspundeti la acest topic.
pe sit-uri sunt ceva informatii vagi fara amanunte (preturi, conditii, etc.)
Va multumesc!
Cristi
confirm si eu cele spuse de colegul ionita bogdan. este execrabil , de la conditii ,la comportamentul celor ce il administreaza.eu as da foc la acea mizerie de camping. preturile sunt nesimtit de mari.si gandeste te ca eu am stat numai in trecere,adica de la ora 16 la ora 7 a 2 zi.si asta de 2 ori pe an, la dus si la venit din concediu.ma gandesc cu groaza ce inseamna sa stai acolo cateva zile.
sal. Mie nu mi s a parut chiar asa ,privind de afara.
Am stat la o pensiune de 3 stele ,,LUCA'' unde a fost foarte frumos, dar nu prea aveam voie sa folosim bucataria .
Mi ar fi placut mai mult in camping. Pentru mine e ceva nou.Din discutiile voastre, pare o adevarata aventura.
In concediu intentionez sa merg la baile felix sa stau in bazin cateva zile.Am citit cate ceva despre campingul Apollo dar as dori niste informatii concrete de la cei care au fost in ultima perioada pe acolo.Va rog nu scrieti ce a-ti observat acolo in 2008 sau mai inainte,poate fi irelevant.
Se poate practica offcamping prin zona?
Eu merg in fiecare an de prin "95,dar stau la Baile 1Mai(la intrarea in Felix,drumul se ramifica,in stg.sunt Baile 1Mai),unde sunt mai multe optiuni pt.camping.Pana nu demult,in Felix nu exista camping,(se putea sta cu cortul sau masina,in parcarea din fata strandului Apollo,dar e mai mult asfalt si...preturi astronomice).De vreo 2-3 ani(mergand in plimbare) am remarcat ca langa acea parcare s-a amenajat ceva camping.Fiind socat de preturile astronomice(atunci inca mergeam cu cortul,deci nu am studiat preturile si la rulote),nici nu m-am interesat amanuntit de conditii(de afara nu parea oricum mare lucru amenajat),deoarece 1Mai este langa Felix,la cca 2 km(15-20 min mers lejer,peste deal).Prin '93-'95 se putea sta free chiar si cu cortul(dar tot in 1Mai,in Felix era interzisa camparea);de atunci s-au retrocedat/vandut pamanturile,s-a construit mult si acum nu mai sunt locuri libere off camping.(dar nici n-as recomanda,pentru ca sunt in apropiere colonii...si personal n-as risca...)Daca te intereseaza despre camping-urile din 1Mai(ai zis doar de Apollo si Felix)pot sa-ti spun impresii si preturi din vara 2009.
sunt din Oradea si chiar sambata am trecut prin Baile 1Mai
pe langa vechiul camping de pe vremea lu' Ceausescu am mai vazut 2 mici (sincer nu stiu daca apreciez corect dimensiunea lor) campinguri private si cica ar ma fii unul langa strandul care are in dotare bazin cu valuri, acesta fiind alt strand decat strandul din Baile 1 Mai care se numeste Venus
de tarife si condintii nu pot sa-ti spun nimic
dar daca nu esti multumita mai mergi inca 60Km pana in Ungaria la Hajduszoboszlo unde au un super strand care contine si un Aquapark
si la Hajduszoboszlo au apa termala ca si la noi si au camping
cel din Baile Felix intradevar arata dezolant si este situat chiar langa drumul national Oradea-Deva unde non stop este circulatie si este construit pe o veche parcare facuta tot pe vremea lu' Ceausescu (numai betoane)
Trebuie sa dam o lectie posesorilor de terenuri , campinguri din jurul Oradea-i.
Niste nesimtiti.
La 50 de Km in Ungaria (nu iubesc deloc baile calde ) dar am vazut bai termale de nu-mi venea sa plec de acolo.
Ascultati-l pe domnul Ionita Bogdan . Ori stati acasa, ori la unguri.
Sunt sfaturi. Dumneavoastra faceti ce doriti.
Domnul Sergiu Odenie mai spuneti-mi despre posibilitatea de campare la 1 Mai(locatie,preturi).Eu fac 600 km pana la Felix doar pentru apa termala de acolo.Pe vremea cand aveam alfa romeo la felix se facea in fiecare an alfafestul si am stat doar 2 zile in piscina de la vilaverdi si m-am simtit mult mai bine(lombosciatica).
In Ungaria chiar nu m-as duce,nu cunosc deloc limba si la cata engleza stiu ungurii nu m-as risca.
La Baile 1Mai la intrare este pe dreapta(peste drum de strandul Venus) un camping pt.corturi si rulote,de vreo 2-3 ani amenajat.Are doar spatiu verde (o fasie de cca 20m si lunga de vreo 100,in capat e si o pensiune) fara pic de umbra.La grupurile sanitare nu am fost sa vad cum e.Tariful era 20-25 ron/rulota(nu mai retin exact)se mai platea/persoana,masina 3leisi pt.apa :shock: .DA,asa scria.Nu am vazut sa fie dusuri.
La vreo 200m mai spre statiune,tot pe dreapta un fost camping,injumatatit acum,redeschis de 2ani ofera un spatiu verde mai generos ceva,(am dublu fata de primul);aici e doar o salcie mare cu umbra,in rest,la fel nu prea este.Aici,la fel se cerea 25 lei/rulota si pentru nr.de persoane(cam 6 lei/persoana,la ambele)si masina 4 lei(curentul optional,5 lei parca/zi).Grupurile sanitare,de pe vremea lui Ceau,reparate si vopsite...Prin 2002 era si apa potabila,cred ca si acum.La fel,nu stiu sa fie dusuri(oricum nu e decat apa rece...)
Dupa inca vreo 50m,pe partea stanga,un alt camping,si acesta cu un spatiu de campare pierdut din cauza constructiei unui hotel a mai ramas cu casute de lemn,si in fata lor(la strada),tot in soare un spatiu verde de cca 60m lung si lat cca 4-5m unde se pun corturi,rulote,care cu ce merg.Pret,la fel se taxeaza 25 lei/rulota,6 lei/persoana,4 lei masina(curentul optional,tot cam asa 5-6 lei).Dusuri,nu stiu sa fie,acum vreo 7-8 ani nu erau,cred ca nici acum.
La inca vreo 3-400m mai inainte,unde,de fapt se si termina drumul,este Strandul cu valuri,care are si camping.
Aici tariful era 10 lei/persoana(adulti),6 lei/copil,3 lei/masina.In pret era inclus pretul strandului,(care la adulti spre ex. costa 8 lei,deci camparea practic,era restul de 2 lei!);are o instalatie care produce valuri,cate 6-10 min din ora in ora,cca 6 reprize/zi.Apa are doar cca 25 grade.Apa potabila nu este,la chiuvete la baie si la dusuri este aceeasi ca cea din bazin,deci se poate folosi ca menajera,nu pt.gatit sau baut.Dusurile,sunt afara,langa bazin.
Aici spatiul de camping este mult mai generos,cu posibilitate de umbra(in functie de cum se gaseste,daca e multa lume),racordare la curent gratis,dar cam improvizata si veche instalatia (dar moca).Grupurile sanitare cam lasa de dorit,n-au mai fost decat carpite,plus "civilizatia" unor concetateni,le cam coplesesc pe cele insarcinate cu intretinerea lor.Manelele si alte genuri de muzica,sunt caracteristice tuturor campingurilor,deci n-am mai pomenit de ele,e in fuctie de zona de cultura de unde provin :mrgreen: .Tot aici am constatat ca este singurul loc,unde nu se punea taxa de rulota.In rest am intrebat ce reprezinta taxa,in plus de cea/persoana si mi s-a raspuns ca asa pun toti... :roll: dar nimic argumentat.Cam asta ar fi,sper ca am cuprins toate aspectele;nu e ca in Ungaria,cum spun colegii,nici pe departe;eu insa tot din motive de distanta,limba... nu am incercat acolo;si aici,deja am un cerc de prieteni cu care ma intalnesc anual;si e altfel cand mai cunosti lume...Oricum in "campingul" din Felix,amenajat din parcarea unde spuneam ca se putea sta cu cortul,cand am fost acum doi ani,tarifele erau mai mari decat la oricare din camping-urile de la 1Mai,iar dotarea....mai slaba.
P.S.Pentru apa termala,strandurile din Felix au ce mai calda apa(dar e aproape,nu e problema de mers acolo);la 1Mai temperatura apei termale este mai mica,la oricare strand.
La Baile 1 Mai, vis a vis de strandul cu apa termala, este Camping Stefan.
Este o curte mare, cu o alee ce duce catre o pensiune.
Nu este umbra, iar grupul sanitar este subdimensionat, pentru numarul destul de mare de utilizatori.
Daca nu se merge in week end, spatiul este suficient.
Faptul ca este foarte aproape de strand, acolo unde dusurile si apa calda sunt la indemana, recomanda acest camping.
Pretul este modic, de 25-30 lei cu curent inclus pentru 2 persoane si atelaj complet.
Spatiul pentru rulote este pe partea dreapta de la poarta.
Atasez cateva imagini din iulie 2009, cand am stat 2 zile, in drum spre Ungaria si Austria.
Fişiere ataşate
Picture 125 mic.jpg (163.05 KiB) Vizualizat de 8961 ori
Picture 126 mic.jpg (172.43 KiB) Vizualizat de 8949 ori
Picture 127mic.jpg (173.76 KiB) Vizualizat de 8950 ori
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com