Tot eu, dar cu alta rulota

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16
Oras: Timisoara
Data nasterii: 02 Apr 1975

Tot eu, dar cu alta rulota

Mesaj de Tavi Dragotoiu »

Povestea e cam asa: dupa ce am vandut prima rulota, adica asta: viewtopic.php?f=23&t=3432 in ideea de a folosi banii pentru a incepe mobilarea apartamentului nou, si in ideea de a trece la o rulota noua peste un an-doi, am reusit sa stau fara rulota fix... doua saptamani... ocazia s-a ivit in Italia unde lucrez, la un prieten, care de cativa ani ma tot invita sa vad rulota socrilor lui, stiindu-ma pasionat de subiect. Cum ramasesem fara rulota, am mers s-o vad, si din vorba-n vorba, am aflat ca mai nou e chiar de vanzare, pentru ca ei nu o mai folosesc de trei ani...
Iata despre ce e vorba:
CARAVELAIR BAHIA 560
- an 1993
- 6 locuri de dormit
- MMA 1150kg
- axa dubla
- 2 paturi suprapuse in spate
- dormitor cu pat matrimonial in fata
- living transformabil in pat de 2 pers
- aragaz 2 ochiuri
- frigider 110l
- truma cu truma vent
- o trapa in living
- baie cu geam, dus si wc fix, alimentare cu apa curata si golire apa murdara exterioara
- antena TV pe acoperis
- aerisire in tavan la baie si in dreptul dormitoarelor
- cort complet folosit de fix 4 ori cu incapere suplimentara de 2mx2m la un capat
- in toata viata ei a facut maxim 1000km, in afara de baie si paturi nu a fost folosit nimic niciodata (aragaz, frigider, gaz, incalzire, etc), a fost folosita foarte putin si majoritatea timpului a stat parcata la interior,
- ambele zone de dormit se inchid cu usi de lemn culisante,
- toate saltelele in afara de cele din zona centrala sunt de tip relaxa,
- patul matrimonial are lada sub el pe toata suprafata,
- zona cu paturi supraetajate are un calorifer suplimentar electric,
- am primit cadou si oglinzi suplimentare de prins pe aripi,
- toate geamurile au parasolare, perdele si draperii,

Minusuri:
- s-a pierdut roata de rezerva (caut una la dezmembrari),
- trebuiesc cumparate butelii si ceas de gaz (din ala destept care stie sa treaca singur la a doua butelie cand se goleste prima),
- are rezervor de apa mic pentru chiuvete, de doar 10 sau 15 litri

Interventii "mecanice" datorate imbatranirii necesare dar nu obligatorii (deci eu le fac):
- schimbat cauciucuri
- schimbat telescoape
- schimbat cupla de remorcare

Pretul modic propus de mine (si ramas definitiv) a fost de 2500euro platibili in rate pana la sfarsitul lui 2011, la care se adauga cheltuielile de drum pana in Romania, interventiile mecanice de mai sus, inmatriculare, etc.

Atasez primele poze facute si revin cu informatii si poze noi despre cum decurge relatia noastra. Drumul Italia-Romania momentan e planificat la sfarsitul lunii, intre timp trebuie sa pun la punct toate detaliile.
Enjoy!
Fişiere ataşate
ext1.jpg
ext1.jpg (59.25 KiB) Vizualizat de 8046 ori
ext7.jpg
ext7.jpg (63.26 KiB) Vizualizat de 8018 ori
Ultima oară modificat 04 Iul 2011, 23:21 de către Tavi Dragotoiu, modificat 1 dată în total.
Tavi
RO +40745007103
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16

Re: Tot eu, dar cu alta rulota

alte poze
Fişiere ataşate
int8.jpg
int8.jpg (46.69 KiB) Vizualizat de 7939 ori
Tavi
RO +40745007103
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16

mai cateva
Fişiere ataşate
int12.jpg
int12.jpg (40.72 KiB) Vizualizat de 7914 ori
frigider.jpg
frigider.jpg (60.36 KiB) Vizualizat de 7923 ori
capace roti.jpg
capace roti.jpg (42.63 KiB) Vizualizat de 7906 ori
Tavi
RO +40745007103
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Frumoasa "italianca" ! :D
Sa o folositi sanatosi si sa va duca pe unde visati voi !
Cu "ceas" destept, te servesc eu .
Mai am pe stoc un DUO COMFORT nou-nout in cutie.
Ma anunti cand te hotarasti...
Orice problema are o rezolvare practica
Cristian Steriopol
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Steriopol »

Mai "corect" ar fi : sa-ti traiasca frantuzoaica !!! :D
Sa te tina mult si bine !
Desi toti viseaza la "englezoaice" , parca si frantuzoaicele au farmecul lor ... :D
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16

Multumesc, multumesc... astept pareri de la posesorii de Caravelair... eu pana acum nu pot sa spun decat ca e ceva spectaculos... cand era parcata intre celelalte rulote parea mare... dar acum ca e singura mi se pare ENORMA! Si daca nu ma insel nu multe rulote au 2,3m latime... aaa... si mai invatati-ma va rog cum sa o ridic sa-i dau rotile jos sa ma duc cu ele la vulcanizare sa schimb cauciucurile, cate o roata, cate doua, de unde ridic, prostii de-astea... de stat sta unde o vedeti in poze, deci picioarele din spate nu le pot cobora ca nu am unde, dar botul e ancorat de pamant, si bine ar fi sa nu trebuiasca mutata...
Tavi
RO +40745007103
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Poti incerca sa o ridici pe rand de fiecare parte.
Dupa ce tragi frana de mana si blochezi rotile pe o parte cu pene , ridici pe partea cealalta cu un cric hidraulic asezat pe lonjeron in apropierea rotii din spate .
Daca poti las-o de "bot" cat mai jos si sa nu se poata deplasa. Dupa care repeti operatiunea . nu uita sa slabesti rotile inainte de a o ridica pe cric
Orice problema are o rezolvare practica
Cristian Steriopol
Membru forum
17

Mesaj de Cristian Steriopol »

Sa le luam pe rand :
pareri - de la mine numai de bine ! dar eu sunt adeptul proverbului ca cea mai buna rulota e aia pe care o ai ! :D
pentru schimbat rotile trebuie sa ridici rulota cu un cric bagat sub punte sau sub sasiu . daca rulota sta mai mult timp suspendata ideal ar fi sa folosesti si capre metalice pentru siguranta , cricul nu prea e de ajuns ! In nici un caz sa nu folosesti cricurile de nivelare de la colturile rulotei pentru a prelua toata greutatea ei !!! alea sunt cricuri DOAR pentru nivelare(asezarea rulotei la orizontala) , nu au rezistenta necesara si nici sasiul la colturi nu e construit pentru suspendarea rulotei !
pentru roata de rezerva , vezi ca pe janta este stantata o combinatie de cifre si litere care reprezinta modelul jantei . eventual si masoara diametrul gaurii de butuc si distantele intre axele prezoanelor , pe latura patratului si in diagonala .daca ai acelasi model de jenti cu mine , si eu nu am avut rezerva si cand am cautat janta nu am gasit decat janta noua .
Succes !!!
Zile bune !
@cristians tel. 0245222086 ; 0760691892
Dacia 1310 + Caravelair Brasilia 365
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16

Gata! Am cauciucuri noi! A venit baiatul de la vulcanizare cu masina si sculele aferente, a pus cricul hidraulic pe sasiu intre roti, le-a luat pe rand intai de pe o parte apoi de pe cealalta, s-a intors la vulcanizare si le-a schimbat, echilibrat. Rulota a fost tot timpul asta cu frana trasa si ancorata de bot (mai are un cablu de otel impletit de siguranta la cupla, prins de sasiu, in afara celui care trage de frana, care se pune in jurul carligului masinii, gros de 8mm, si pe care l-am prins in pamant cu un tarus de la cort). A facut 3 drumuri dus-intors. Rulota avea cauciucuri DUNLOP 145 R13 73S trecute si in talon, deci cauciucuri normale,si am montat FIRESTONE 145 R13 75T. Totul a costat 180 euro, plus 5 euro de o cafea la "alergator".
Urmeaza sa schimb telescoapele si cupla pe care le am deja cumparate de la Peti...
Multumesc mult de sfaturi si ajutor.
Maine pot pune capacele la roti si mai fac poze.
Va continua...
Tavi
RO +40745007103
Desdemona Petrescu
Membru forum
16

Mesaj de Desdemona Petrescu »

Salutare,
Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multe iesri. Este o foarte frumoasa rulota si destul de intretinuta (ce se poate vedea din poze). A mea este mai mica , are o singura axa, dar are MMA = 1100kg. Noi suntem foarte incantati de ea si stii cum este , a ta e cea mai cea :D . Una peste alta ai facut o alegere excelenta si ce sa mai zic ca la banii astia e pomana curata.
Inca o data sa o stapaniti sanatosi si un lucru important : vant din spate ca la asa "monstru" o sa ai nevoie o sa vezi.
Numai bine si drum bun spre casa.
FORD FOCUS C-MAX & CARAVELAIR BAMBA LUXE
Tel:Eu:0744297884,Sotul:0744842088
Tavi Dragotoiu
Membru forum
16

Multumesc. Va fi un drum luuuung spre casa, asa e, dar odata ajunsi acasa rulota va fi purtata de Pajero din dotare, cu care cred ca se potriveste mai bine... :D
Tavi
RO +40745007103
Ilisie Sanda
Membru forum
15

Mesaj de Ilisie Sanda »

salut

frumoasa rulota
si eu asi fii dorit asa ceva dar Logan-ul nu ma lasa
s-o folositi sanatosi si sa le scoatem la o intalnire vara asta pe ale noaste rulote
Peugeot 307SW + FENDT 470
Scrie răspuns