Sisteme de cuplare butelie

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei de alimentare cu gaz (GPL).
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Mona si Octav
Membru forum
15

Sisteme de cuplare butelie

Mesaj de Mona si Octav »

Re: BUTELIE 6 KG

Si aceste butelii se pot folosi cu regulatorul obisnuit de 30mbari sau cu secumotion?
Multumesc
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Desi in Europa exista mai multe sisteme de cuplare la butelii (G1-Italia, G2-Franta, G7-Marea Britanie, G8- EU-Shell, G10-Suedia si Polonia), standardul G12 este cel mai raspandit, acoperind Germania, Olanda, Austria, Ungaria, Romania, Turcia, etc.
Deci o butelie din Germania sau Olanda au aceeasi dimensiune si pas la filet ca una din Romania.
Sistemul Secumotion poate fi echipat cu furtune de siguranta fabricate de Truma dupa standardul German G12
Vezi catalog FALLE 2009, pag.230, Secumotion si Furtune de siguranta http://www.falle.at
Orice problema are o rezolvare practica
Mona si Octav
Membru forum
15

Mesaj de Mona si Octav »

Multumesc. In Germania nu au vrut sub nicio forma sa-mi umple cu GPL buteliile pentru ca le interzice legislatia si atunci am gasit la englezi un sistem cu mufa speciala de umplere care se ataseaza pe usa compartimentului de butelii si atunci nu te mai intreaba nimeni ce incarci tu de fapt. Daca va intereseaza si pot da adresa site-ului sa-mi spuneti!
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Noi pentru Romania am rezolvat problema "romaneste" viewtopic.php?f=43&t=2008
Adica un adaptor (gura de umplere originala GPL auto+piulita butelie) cu care, impreuna cu 3-5Ron "spaga" se umple butelia cu GPL la un mare numar de statii GPL auto.
Orice problema are o rezolvare practica
Mona si Octav
Membru forum
15

Mesaj de Mona si Octav »

Avem si noi un astfel de adaptor dar ce vreau sa montez este o gura de umplere intocmai ca cele pentru auto fixata pe peretele exterior. Pentru ca atunci nu se va mai sti ca incarc butelii...
Mona si Octav Pop
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

monaco scrie:Avem si noi un astfel de adaptor dar ce vreau sa montez este o gura de umplere intocmai ca cele pentru auto fixata pe peretele exterior. Pentru ca atunci nu se va mai sti ca incarc butelii...
Poate ca la autorulota nu va sti ce umple,da la rulota...oricum e cam incomod cand ti se termina butelia sa te duci cu tot cu rulota prin statiile GPL.Ar trebui sa se poata incarca legal,macar la fabricile care imbuteliaza gaz;dar...nu-s interesati da maruntisuri.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
alin toma
Membru forum
4
Oras: timisoara
Data nasterii: 01 Apr 1977

Sistem de cuplare butelie suedia

Mesaj de alin toma »

salutare la toata lumea

Sunt un proaspat posesor de LMC luxus recent adusa din suedia si printre accesorii am si o butelie cu filetul ca in imagine. Am o dilema cum as putea incarca aceasta butelie la statiile noastre (din ce am gasit pe forum butelia mea este cu sistem G10) .... de ce adaptor as avea nevoie ca sa imi incarc butelia si unde as putea sa gasesc asa ceva ?

multumesc si sarbatori fericite !
AlinT
LMC Luxus + Hyundai SF 1
Scrie răspuns