Taxa de poluare - autorulota

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Constantin Vieru
Membru forum
16

Taxa de poluare - autorulota

Mesaj de Constantin Vieru »

Asa cum se stie, la ora actuala taxa de poluare este de fapt o taxa de inmatriculare pentru masinile aduse de afara. Aceasta taxa se stabileste de organul fiscal, folosind un soft implementat de ANAF si numai dupa asta poti inmatricula masina. Eu am cumparat o autorulota din Germania si pentru ca functionara de la fisc nu a fost multumita de rezultatul dat de calculator, mi-a spus sa modific norma de poluare inscrisa in cartea de identitate a masinii. Si eu si RAR-ul (prin adresa scrisa) am sustinut ca aceste date nu se pot modifica, siuatie in care functionara a introdus in calculator alta codificare a normei de poluare decat cea existenta in cartea de identitate a masinii, si mi-a stabilit o taxa de 45.000 Ron. Dupa toate demersurile legale, la care niciun organ abilitat (AFP, DGFP Buc. ANAF, etc.) nu a reactionat in nici un fel, si nu au dat nici un raspuns, am fost nevoit sa deschid un proces, iar fiscul, dupa ce a primit citatia, a mai emis o decizie cu 15.000 ron taxa de poluare (total 60.000 ron, adica 600 milioane lei vechi).
Am redat aceasta situatie din doua motive :
1.) Toti cei carora li se calculeaza aceasta "taxa de poluare" sa verifice daca decizia emisa de fisc contine datele reale ale masinii, asa cum sunt ele inscrise in cartea de identitatea a autovehicului.
2.) Asociatia Clubrv sa-si propuna, printre altele, sa fie solidara cu membrii ei, si sa-i sprijine pe acestia in orice situatie in care sunt prejudiciati prin abuzurile savarsite asupra lor de diferite structuri ale statului (legate de profilul si activitatea Asociatiei Clubrv).
Serpescu Gheorghe
Membru forum
16

Re: Taxa de poluare - autorulota

Mesaj de Serpescu Gheorghe »

Astia nu sunt sanatosi, vor sa scoata prin orice modalitate bani de la noi. Sunt de acord cu punctul 2.
Opel Insignia Sport Tourer+Chateau Chiara 450

Când ești mort, nu știi că ești mort. E greu doar pentru ceilalți... la fel și când ești prost. "Philippe Geluck"
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Asa cum posta colegul Nelu Predonu pe 25 Feb 2010, 16:12 in viewtopic.php?f=16&t=719&st=0&sk=t&sd=a
"De acord, dar, pentru a putea face niste demersuri avizate si cat mai concrete, este bine in primul rand sa studiem legislatia tarilor membre UE la capitolele de interes pentru noi.
Am sa enumar o parte a acestor domenii:
Legislatie cu privire la:
- plata vinietelor pentru autovehicule si remorci recreative;
- plata asigurarii obligatorii (RCA) pentru autovehicule si remorci recreative;
- infiintarea de campinguri si dotari minime obligatorii;
- conditii de campare off in tarile care permit acest lucru;
- nivelul reducerilor acordate membrilor FICC;
- obligatia administratiilor locale cu privire la asigurarea celor necesare pentru mentinerea curateniei in locurile de campare;
- modificari aduse autovehiculelor si remorcilor recreative (RAR)
Lista ramane deschisa.
Rog colegii care sunt cunoscatori de limbi straine, in limita timpului liber, sa caute astfel de materiale in legislatia tarilor europene."

cred ca si aspectul adus de Dvs. in discutie este demn de luat in seama !
Orice problema are o rezolvare practica
Sorin Draghici
Membru forum
18

Mesaj de Sorin Draghici »

In prezent in talon sau cartea de identitate a rulotei sau autorulotei e specificat ca vehicol de agrement? La fosta rulota aveam trecut in talon cat si in carete doar remorca TEC atat. Intreb acest lucru ca daca nu e recunoscuta in acte ca e vehicol de agrement orice demers pentru rovinieta, asigurare,etc. nu vor avea nici un succes.
SOE.
0722.389.781
Autorulota Rimor Trimarano 5, an fabricatie 2011
B-918-SOE

soe21sorin
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

La mine,scrie doar remorca speciala O2.Unde se specifica,agrement?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
adi salav
Membru forum
15
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 12 Sep 1971

Mesaj de adi salav »

Buna seara.In 2008 am cumparat o autorulota fiat talento cu 5000 euro din germania,iar taxa de prima imatriculare pe vremea aceea era in valoare de peste 6000 euro la noi in tara. Singura solutie a fost sa o inscriu la Bulgari,cu 750 euro,iar anual platesc 200 euro pt.:asigurare obligatorie,impozit si I.T.P.,care la bulgari este anual. Alta solutie mai ieftina ,nu am gasit in tara,iar toate taxele anual,nu par exagerate.La inscriere s-a facut procura permanenta cu drept de folosinta si vanzare. Si bulgarii au taxa de prima imatriculare,dar este de 250-300 europt un motor de 1.900 D noneuro. Nu stiu cum dracu dar ei au si litoral,iarna au zeci de km de partii functionabile,etc.
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Buna ziua,
Am cateva intrebari pentru posesorii de autorulote :
Ce tip de categorie de autovehicul aveti trecut in talon ? (ex: M1 sau M1G .... )
Care este categoria de incadrare pentru o cat mai mica valoare a timbrului de mediu si daca aceasta trebuie mentionata undeva inca de la cumpararea autorulotei din strainatate la solicitarea cumparatorului ?
Ce trebuie facut pentru ca RAR-ul sa incadreze corect categoria acestui tip de vehicul ?
Ce trebuie evitat la achizitionarea autorulotei din strainatate ?
Multumesc !
Doru Bodeanu
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Petre Florin Marius
Membru forum
16

Mesaj de Petre Florin Marius »

Nu sant la curent cu legislatia,dar am citit in presa de astazi ca sa poate ocoli taxa de mediu daca se face dovada ca auto provine dintr-un partaj.Aceast act se intocmeste la notariat.Daca avem colegi in bransa poate vin cu ceva lamuriri.
MIHAELA & FLORIN MARIUS PETRE
MEGANE II + CHATEAU CHIARA 400 tel. 0728628909.
Scrie răspuns