INCEPATORI :utile

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Scrie răspuns
Sandu Toma
Membru forum
17

Re: INCEPATORI :utile

Mesaj de Sandu Toma »

@Dan Dutu Punctul 2 se refera la situatia particulara pe care am prezentat-o eu in viewtopic.php?f=1&t=2016&p=39698#p39698
si anume : Sunt detinator al permisului de conducere Categoria B din 1989 si as vrea sa stiu daca, in conformitate cu OUG 195, pot conduce un ansamblu format dintr-o autoutilitara cu MTMA = 3500Kg si o remorca cu MTMA de maxim 750Kg.
Raspuns :In conformitate cu prevederile legislatiei rutiere actuale, ( art. 30 al. 1, lit. b pct. 2 din Regulamentul de aplicare al OUGR. nr. 195/2002 – modif. si rep. - ) posesorul unui permis de conducere categoria B poate conduce ansamblul format dintr-un vehicul tragator din categoria B si o remorca a carei masa totala maxima autorizata nu depaseste 750 kg.

Deci MTMA a ansamblului depaseste 3500kg, dar poate fi cel mult 4250 kg in conditiile in catre MTMA remorca este 750Kg.
Orice problema are o rezolvare practica
dutu dan
Membru forum
16
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 05 Aug 1970

Mesaj de dutu dan »

VA SALUT .Punctul 2 din lege sau puntul 2 din dizertatia mea adica acela cu masa tehnic admisa in ansamblu?

ce inseamna MTMA ca sincer nu inteleg .

MASA TOTAL MAXIM AUTORIZATA [MI-AM DAT SEAMA PANA LA URMA ]

oricum de curiozitate la autoutilitara din exemplu cat este MASA TEHNIC ADMISA IN ANSAMBLU ?
Va multumesc pt. atentie!
DUTU DAN

Ti s-au dat doua urechi si o singura gura, pentru a asculta de doua ori mai mult decat vorbesti. (Proverb chinez)
Sandu Toma
Membru forum
17

Mesaj de Sandu Toma »

Era vorba de Pct.2 din lege.
La autoutiliara nu este specificata masa tehnica in ansamblu.
Tracteaza : cu disp. franare 2oookg
fara disp. franare 750kg
Orice problema are o rezolvare practica
dutu dan
Membru forum
16
Oras: BUCURESTI
Data nasterii: 05 Aug 1970

Mesaj de dutu dan »

MULTUMESC
DUTU DAN

Ti s-au dat doua urechi si o singura gura, pentru a asculta de doua ori mai mult decat vorbesti. (Proverb chinez)
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

O remorca de 750 KG,este considerată uşoară, şi ea nu schimbă încadrarea la categoria de permis.
Deci conf. pct. 2 din lege, la o autoutilitară cu MMA de 3,5 t se poate ataşa o remorca de 750 Kg, ansamblul putând fi condus cu permisul de cat. B. Aşa este şi răspunsul de la poliţie.
Acelaşi lucru este şi pt. cat.C sau D dacă autovehiculele tractoarele sunt din categoriile respective.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Remorca usoara,nu este de fapt remorca fara sistem de franare?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Remorca uşoară este cea până în 750 Kg indiferent de sistemul de frânare.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Savin Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Savin Ionut »

Cred ca am gasit solutia. :idea: Dupa ce pun toate cele in rulota (cortul, bagaje, baxuri cu apa si alte lichide :) , gratarul, umplu butelia si bidoanele cu apa), o sa pot urca doar eu in masina. Asa ca singura solutie e sa imi petrec concediul cu voi,
sau ceilalti sa vina cu trenu. :lol:
Aveti idee ce se intampla daca depasesc cele 325 kg?
Savin Ionut
Dacia Logan 1,5+ Chateau Chiara 395
Bucuresti,Berceni 0740069004
Savin Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Savin Ionut »

Am primit raspunsul de la BPR. Intrebarea mea pentru ei a fost:
-sunt posesorul unei rulote(are dispozitiv de franare) cu greutatea prorie de 870 kg si sarcina maxima admisa este de 1080 kg . La rubrica 11 din talonul masini scrie ca masa maxima remorcabila cu dispozitiv de franare este de 1100 kg, iar la rubrica 21 (la observatii) scrie : MASA MAX TEH A ANS 2350 kg.
Pot tracta rulota si in ce conditii?

Raspunsul lor a fost:
La intrebarea dumneavoastra adresata Brigazii rutiere, inregistrata cu numarul 669452/ / 2010 referitoare la conditiile legale in care se poate conduce pe drumurile publice un ansamblu de vehicule format dintr-un autoturism din categoria B si o remorca avand masa totala maxima autorizata de 1080 kg., prevazuta cu dispozitiv de franare, va comunicam urmatoarele :
Acest ansamblu se poate conduce de catre o persoana ce poseda permis de conducere categoria B, doar in cazul in care masa totala maxima autorizata a remorcii nu depaseste masa proprie a vehiculului tragator iar masa totala maxima autorizata a intregului ansamblu ( masa totala maxima autorizata a autoturismului + masa totala maxima autorizata a remorcii ) nu depeseste 3500 kg.
Savin Ionut
Dacia Logan 1,5+ Chateau Chiara 395
Bucuresti,Berceni 0740069004
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

M-ati pus pe ganduri, asa ca mi-am facut si eu niste calcule.
La mine in certificat (Vw Passat break tdi 1995)apar datele in felul urmator:
F1 masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, cu exceptia motocicletelor 1820.
G Masa vehicului in serviciucu caroseria si cu dispozitiv de cuplare in cazul unui vehicul de tractarein exploatare, din orice alta categorie in afara de de M1 (H) 1285.
MASA MAX. IN ANSA. 3020 KG.

Rulota are 900kg goala, 1200 max autorizata.

Greuatatea masinii incarcata la maxim + max autorizat rulota = max 3020.
Se pare ca m-am incadrat perfect!

Ca sa ajung la max 3020kg ar trebuia sa pun pe masina 535kg si pe rulota 300kg. Toata familia cantareste 175kg, nu cred ca voi avea vreodata bagaje de 660kg.

Eu nu am auzit niciodata ca vreun rulotist sa ia amenda pt ca a depasit cu cateva kile greutatea max. In Europa am vazut niste chichinetze de masini care trageau niste mostri cu axe duble, iar la mare am vazut f multi turisti cu masini f mici care tractau rulote mari (ca si cum ar fi un Tico cu un Tabbert la carlig)
Chestia cu cantaritul in trafic e un fel de sperioare de ciori, nu cred ca vreodata ARR-ul se va preta la a socoti ca un turist are 2 baxuri de bere si o damingeana de vin rosu in plus, si are o greuate cu 50de kile mai mare decat cea legala. Sau ca vor sta ei sa calculeze cate kile are un autoturism in care stau 2 copii si o bunica si o rulota plina de bere! :lol: Ei nu au cantar la sediu, unde fac revizii, da-poi sa stea la coltul strazilor sa cantareasca micii si carnatzii din rulote! Ar fi de cascadorii rasului!
Eu cred ca va faceti probleme degeaba.

Cred ca un sofat preventiv v-ar feri de probleme, nicidecum ca aveti cu cateva kile in plus. Rulota mea am tractat-o cu un Opel Astra 1.4benzina 1995. Sincer, cand am vazut cat de mare e rulota, m-am topit, m-am scurs de tot, mi-a zis ca e mare minune daca ajung cu ea macar pana la bac. Insa uite ca am ajuns cu ea acasa, fara probleme cu tractarea. Vantul a fost inamicul numarul unu, in Anglia am prins niste rafale de vant f puternice, eram pe banda una si la un moment dat am avut impresia ca rulota merge pe banda de urgenta. Urata senzatie, am lasat masina sa curga usor, fara sa o accelerez, sa se opreasca singura, chiar daca ma balansam ca intr-un balansoar. M-am oprit 2 minute, am tras aer in piept si am plecat mai departe. Aceeasi senzatie am avut-o in Austria in munti, unde am prins ceva vant, insa cum vedeam o trecatoare intre munti sau vai, o lasam pe la 60- 70km si totul a decurs bine. propabil ca daca as fi avut o masina mai grea la tractare nu m-as fi balansat asa de mult.
In Ungaria niste plotzai tot imi cerea talonul masinei, greutatea rulotei, tot gesticulau ei ca am voie sa trag max 700 de kile, insa se pare ca am fost mai puternic in argumente, ca nu le-am dat nimic. :mrgreen:
Lorant Istvan
Membru forum
18
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 09 Iul 1975

Mesaj de Lorant Istvan »

Gabi Peterca scrie:M-ati pus pe ganduri, asa ca mi-am facut si eu niste calcule.
.......
Eu nu am auzit niciodata ca vreun rulotist sa ia amenda pt ca a depasit cu cateva kile greutatea max.
.......
Eu cred ca va faceti probleme degeaba.
.......
Cred ca un sofat preventiv v-ar feri de probleme, nicidecum ca aveti cu cateva kile in plus. Rulota mea am tractat-o cu un Opel Astra 1.4benzina 1995. Sincer, cand am vazut cat de mare e rulota, m-am topit, m-am scurs de tot, mi-a zis ca e mare minune daca ajung cu ea macar pana la bac. . :mrgreen:
Noi probleme nu ne facem...... ar fi trebuit sa-ti faci tu cand erai cu Astra de 1,4 in CAZ PENAL, pentru ca nu am auzit de masina de 1,4 pe benzina fabricata in '95, sa poata tracta o rulota mai mare de 900 (adica 600-650 kg greutate proprie) :? 😉

No offence, nu se stie, care cand cadem in plasa, dar ca unul patit iti spun ca vei regreta mult timp daca vei fi chiar tu.....
Gabi Peterca

Mesaj de Gabi Peterca »

In certificatul masinei (certificat original din Anglia)si in actul cu verificarea tehnica nu era trecuta nici o greutate (ma refer la Opel). Pe rulota nu era trecuta nicaieri greutatea. Englezul o tracta tot cu un break mic, nu mai tin minte marca, parca era un Peugeot. E cumva caz penal?
Eu nu incurajez pe nimeni sa incalce legea, dar legile la noi sunt facute asa de prost, ca uneori nici cei care le aplica nu sunt siguri daca-i "alba" sau "neagra".
Scrie răspuns