Referitor la prima chestie,am avut ocazia sa merg cu un Land Cruiser V8 ultim model cu rulota in spate si credeti-ma ca SE SIMTE.Ca nu se simte ca la o masina mai mica,asta da,dar chiar si un V8 ,dedicat tractarii intr-o mare masura, simte greutatea suplimentara a rulotei,restul depinzand de inconstienta soferului.parpaneata scrie:Experiente placute sau.....neplacute datorate....eu stiu carui motiv! Incarcare prea mare a autovehiculului,a rulotei,a bagajelor aranjate necorespunzator,a greutatii de apasare pe carlig prea mare,a vremii urate.....etc!
Continui aici discutia inceputa la "permis B sau B+E" incepand sa va povestesc despre doua intamplari....fara urmari dar totusi neplacute. Prima datorate unui autovehicul tragator destul de puternic si a unei rulote....destul de usoara si a doua,datorate vremii si carosabilului umed si a unei rulote.....grele(1300kg...poate chiar peste)! Prima experienta s-a "produs" intr-o curba stransa in panta luata intr-o viteza moderata pe asfalt uscat dar plin cu nisip. Am accelerat destul de putin in acea curba si...rulota a inceput sa derapeze inspre sant la fel ca...masinutele cu remorca pe care le invarteam pe parchet in copilarie! :D Concluzia mea este ca o masina puternica nu prea simte rulota si.....nu-i bine!
A doua experienta este mai.....urata! Mers in coloana intre TIR-uri,50km/h si apare o .....ditamai groapa in asfalt!!! O observ destul de tarziu datorita peisajului si discutiilor purtate desi aveam mai mult de cei 40 m. Groapa fiind mare....trebuia ocolita obligatoriu,credeti-ma! Si....am ocolit-o....cred ca prea brusc! Rulota asta noua si grea...a "plecat" ocupand ambele sensuri!!! Am semnalizat imediat cu faruri si avarii ca-mi trebuie loc! Toata lumea s-a oprit si eu....nu o mai vedeam scoasa din balans! Si-a revenit destul de repede,cred ca si datorita sistemului antibalans pe care-l am dar senzatia a fost ca....se pune pe o parte. Am vazut-o "de-a latul" in retrovizoare!!! Pe partea stanga! Concluzia? Fara manevre prea bruste! Si fara prea multe "troncote inutile" in rulota sau in masina.
Are cineva idee unde se poate cantari ansamblul auto-rulota? Ar fi bine de stiut cat "cantarim".
Acum,la cea dea doua chestie semnalata,eu zic ca nu e in regula ansamblul dumneavoastra,ori masina,ori rulota.De la o viteza in jurul a 50km/h ,chiar si cu cea mai grea rulota existenta pe piata se poate opri TOTAL in mai putin de 40metri,chiar daca este ud pe jos(gen apasat-eliberat frana),iar asta o spun din proprie experienta,sau daca nu ma credeti puteti cerceta diverse articole pe net referitor la franare in diverse conditii.